icon

Tip na opravdu kvalitní kočárek

abundia1
29. led 2016

Ahoj vsem maminkam,
s dovolenim pridavam par osobnich rad pro vyber kocarku + meho favorita 🙂

pri vyberu kocarku se ridme mimo toho, jak se nam libi vzhledove nasledujicim:
- prostredi, ve kterem budes s kocarkem jezdit (vesnice, mesto, priroda, ... atp.)
- vnitrni velikost korby (moc dulezite! spousta designovych kocarku je krasna na pohled, pro novorozenatko parada, ale pulrocni cvalda muze mit v malem prostoru pekne nepohodli a nakonec mnohdy nezbyva, nez se poohlednout po jinem kocarku.
-ulozny prostor pod kocarkem ( mini sitka vychvalovana vyrobcem neni ulozny prostor, tam se proste mimo par housek, jednoho masla a pasty na zuby nic moc jineho nevejde 🙂 )
- manipulace s kocarkem: typ kolecek, slozeni kocarku pri presunech, v neposledni rade treba i houpani (zase, spousta kocarku je postavena na plastovem zakladu kde houpani je mozne jen jakoby ze stranu na stranu, ne pekne plynule v rozmezi treba 30cm seshora dolu. Nektere deti jinak nez uhoupanim neusnou, jine to nechteji, to se ale bohuzel zjisti az v akci, ale kdo je pripraven, neni zaskocen 🙂)
tak. ja protoze bydlim v miste, obklopeneho z jedne strany lesem a z druhe silnici, po ktere jsem za hodku v Praze, tak jsem hledala multifunkcni, idealne lehce retro krásku, ktera splni muj pozadavek nebyt limitovana a zaskocena zadnym povrchem, terenem proste nicim. A nasla jsem.

HESBA.

nemecka manufaktura, tradice od r. 1925, ktera se dodnes vyrabi na zakazku v malem nemeckem mestecku.
-chromova konstrukce, 4 typy kocarku kocarku - pro mensi maminky, pro vyssi maminky.
-velky prostor uvnitr i pod kocarkem (pod kocarem chromovy kos, ktery jak vtipkuje nas soused je tak akorat na basu piva 🙂)
- klasicka kola s ventilkem, ktere se daji prifouknout podle potreby, nikdy nehrozi zadne zaseknuti, zadrhnuti. Kocar se nechova jako nakupni vozik, tzn. neotaci se kolem dokola po vlastni ose, kola se pri potrebe otocit smer na druhou stranu prizvednou. Co hrozi, je prasknuti. Vymena plaste 66kc, stalo se mi to jednou za 4 roky. Je to stejne jako s klasickym kolem, kolikrat clovek za zivot pichne kolo.. 🙂
- moznost natunění si kocarku podle vlastnich predstav. 2 katalogy latek. Pro vnitrni a vnejsi vzhled. Placnu 20 druhu latek pro vnitrek a treba 15-20 pro vnejsek. Zkratka vyroba doslova na zakazku bez priplatku s tim ze si na nej treba 6 nedel pockate. Bud vezmete kocarek rovnou z prodejny, nebo si stvorite vlastni krasku. ( ja volila napr. tmave modry nepromokavy vnejsek, a bilo-ruzovy vnitrek s drobounkymi srdicky)
- moznost dokupovat prislusenstvi. Ale to je vsude, tady nabizeli treba tasku, slunecnik, zimni fusak atp.
-vyjimaci vanicka, ve ktere dite lezi. Vanicka ma po stranach usi, takze mimino chrni, clovek potrebuje domu, drapne vanicku za usi a smradouš se vzbudi v obyvaku 🙂
- dite odroste, vynda se vanicka a slozi se ve sportak, ktery ma dve pozice: dite kouka na vas, nebo se cely vrsek otoci čelem do prostoru a dite kouka ven.
-hmotnost cca 13kg. Nekomu to prijde moc, ale prave diky kvalitni chromove konstrukci, na ktere je kocar postaven ho paradoxne uvezete dvema prsty, je to tank, ktery nic nezastavi. Kde muze u nekoho vyssi vaha lehce potrapit je mozna manipulace do auta. Samotne slozeni kocarku jsou dva tahy, ale ta pasaz kdy kocar berete do rukou, zvedate a hazite do kufru auta, tam je potreba na tech par vterin lehce namastit svaly.

cena: od 16000kc

mozne nevyhody:
- webove stranky nejsou v cestine, jen v DE a AJ
- nejsem si jista, jestli je v Cechach nejake zastoupeni. ( proste vzit pritele, manzela, kamosku, najit nejblizsiho prodejce v Nemecku, pro moravačky v Rakousku a pojmout nakup kocarku jako vylet. Jsme mala zemicka, do nejblizsi prodejny to muze byt max. placnu 3 hodky, kdo nezije vylozene v Ostrave)
a popravde, ja to ocenila. At jsou Nemci jaci chteji, pokud jde o peci o zakaznika, jsme tu my v Cechach 100 let za opicema, viz. treba vyber te latky na kocar. V Nemecku se ke me chovali mile, sami mi rikali nechvatejte , mate cas ( asi jsem vycepovana z mistnich kramku, kdy prilis dlouhe otaleni si vetsinou vyslouzi vyznamne pohledy prodavacky jako delej kravko, nemam na tebe cely den, neco vyber, tucne zaplat a vystřel :D )
- neni to trojkobinace, tedy kocar nema vajicko, ktere slouzi zaroven jako autosedacka, kdy vycvaknete z auta a nacvaknete na priravenou konstrukci kocaru. Ja to nikdy jako handicap nebrala, protoze jsem kupovala kvalitni sedacku s isoficem od jine firmy (Romer)
......
Tenhle kocar je skvela volba pro ty, kteri muzou ze sveho rozpoctu uvolnit tech 16000 - 18000kc, podle toho, co vsechno k nemu budete chtit, maji radi klasiku spojenou s eleganci, potrpi si na originalitu, a nechteji byt zaskoceni nicim. Ono kdo jeste miminko nevozil, tak nevi, ale takove blato a snih, nerovny teren a pidi kolecka, ktere se vam v marastu seknou a vy nemuzete tam ani zpatky, to dokaze pozlobit.
...
Musim se smat, popis pisu jak reklamni sdeleni, mozna bych mela napsat primo na Hesbu.de a chtit nejaky honorar. 🙂 pravda je, ze jestli jsem nekdy udelala dobry kauf, tak s timhle kocarem. Jezdime s nim pres les, v blate, pres koreny... doma osplouchnu zahradni hadici, nalestim chrom a dalsi den se muzu nest treba po Karlovově moste a natrasat pred Orlojem.
tady odkaz na ofic. stranky:
http://www.hesba.de/Startseite
tady odkaz na obrazky z google:
https://www.google.cz/search?q=hesba&tbm=isch&t...
a tady muj kocarek:

Tip na opravdu kvalitní kočárek
eliskaxox
30. led 2016

No pribeh super ale je to hodne o preferencich maminky. Ja bych se s tou velkou korbou mohla jit leda tak nechat vyfotit. Maly byl nedonoseny a v takove korbe bych ho hledala a kdyz byl na ni dost velky tak v ni uz ve 4,5m nechtel byt. Bez otocnych kolecek ani ranu a promin ale na muj vkus je osklivy 🙂 A kocarky hesba maji v Hradci Kralove v John Nell.

caboonek
30. led 2016

Me se tento kocar vubec nelibi. Jsem mestsky typ, mame Teutonii BeYou. Kazda mame jinou predstavu o opravdu kvalitnim kocarku...

sara84
30. led 2016

Uprimne, hluboky vypada jako Roan Marita, i vlastnostmi, a ten je cenove uplne jinde.A sportak neprakticky, bude do nej foukat a a vetsim ditetem bude problem s tezistem a manipulaci. A bez nacvaknuti vajicka bych kocar nebrala, vyuzila jsem to hodne. Za pro me hodne penez kocarek 30 let stare konstrukce...

babanci
9. únor 2016

My máme Gesslein,vytunili jsme si ho do všech detailů,máme dvoje kola,do města,do terénu, vložnou tašku,fusak,clonu sluneční,autosedačku,moskytieru... kde co. Kočárek má odvětrávací boudu,přehazovací rukojeť,houpání,možno vypnout, kolečka otočná,jdou zaaretovat i výměnná velká do terénu. Něco tak vychytaného jsem ještě neviděla. Kdo neřeší peníze, jděte do něj.😊

abundia1
autor
11. únor 2016

Konstrukce je asi jeste starsi nez 30 let. 😀 Myslim, ze se vzhledove od valky moc nezmenil 😀 Ja ho miluju, je to moje srdecni zalezitost, ale dokazu pochopit, ze moderni designove kousky dokazou tyhle retro klasicke modely válcovat. Ctu prispevky a uvedomuji si, ze asi neni pro kazdeho . 😀 Bude halt patrit do kategorie rozporuplnych nazoru, stejne jako se spisovatel Bukowski, o kterem se dodnes pise: jedni ho miluji, a druzi nenavidi. Nic mezi 😀 Diky za reakce 😲 😉