Výbava do hlubokého kočárku. Jakou jste pořizovali...?

peta2020
15. led 2021

Ahojky, budeme mít letní mimi, tak by mě zajímalo jakou výbavu do kočárku jste pořizovali?
Když tak pročítám různé diskuze přijde mi že klasický polštářek s peřinkou už je tabu. Jinak na zimu klasicky fusak 🙂 Předem děkuji za inspirace a přeji hezký den.

klokanka31
15. led 2021

@peta2020 My jsme pořídili polštářek s peřinkou a nezdá se mi to tabu...

jana_zofie
15. led 2021

Fusak, vlozku na dno korbicky, tenkou decku na leto, trosku hrubsi na jaro. Jinak jako takove ty veci okolo plastenku. Mam i moskytieru, ale pouzila jsem ji jednou. Proti slunicku jsem kolickovala plinku, dostala jsem s nim paraplicko, ale to je strasny kram...

klokanka31
15. led 2021

@jana_zofie To bývá součástí kočárku pláštěnka i síťka ne? Teda u našeho to aspoň bylo...

mamikry
15. led 2021

@peta2020 Na leto jsem mela velkou bavlnenou plenku od Lodgeru, tu jsem davala jako deku nebo clonu. Prosteradlo do kocarku. Pak teplejsi deku, kdyz bylo chladneji. Pro vetsi pak outlast podlozku do sportaku. Ted budu porizovat pro dalsi jeste polstarek s dirkou, aby tolik neslehalo hlavicku. Plastenku a moskytieru, vyuzili jsme oboji.

jana_zofie
15. led 2021

@klokanka31 vetsinou. Plastenka asi vzdycky, to je pravda.

sigyn
15. led 2021

Pořizovali jsme jen fusak. Dečku jsme dostali jako dárek. Samozřejmě záleží na vybavenosti kočárku, náš měl snad vše - sít proti hmyzu, pláštěnku, tašku, matraci..

veruuu_kubesovic
15. led 2021

@peta2020 u starší dcery, která se narodila v srpnu jsem měla polštářek s peřinkou, hodně rychle jsem ho prodala, protože lepší byla bavlněná deka, pak jsem vyměnila za podzimní fusák/následně zimní fusák...

crutela
15. led 2021

Já mám červencovou holčičku a pořídila jsem tenčí deky na střídaní 🙂
Na zimu/podzim fusak a pořádnou deku. 🙂

maaaadlaaaaa
15. led 2021

@peta2020 Já mám fusak spíš z toho důvodu, že budu mít mimčo začátkem března a nemám v plánu ho nějak navlékat. Šupnu ho do zimního fusaku a mám klid, že na něj nikudy netáhne. Na teplejší počasí budu mít také deku nebo peřinku. Není to tabu. 😉

veroniqess
15. led 2021

Určitě sluneční clonu, je fakt hrůza vidět, že někdo stále dává plínu, jinak bambusovou deku, ve vedrech jsem jen dávala plínku přes nohy. Malý ležel na rozvázané zavinovačce, protože byl do kočárku malinký. Když bylo chladněji, zavinula sem ho a přes něj tu bambusovou deku.
Rodila jsem v červenci.

veru181
15. led 2021

Látkové pleny (jako podložka, na přikrytí, proti sluníčku - na sporťák už budeme mít sluneční clonu), klipsy, pláštěnku, síťku proti hmyzu, deky na chladnější dny 🙂

martiniquest
15. led 2021

Poridila jsem letni a silnejsi deku (ty vyuzivame samozrejme i doma a v aute), a pak jarni a zimní fusak (univerzalni velikost pouzitelnou do 3 let). Nejake perinky a polstare jsou podle me zcela mimo. Ale ja nakonec s korbou v podstate nejezdila, obe deti byly prvniho pul roku temer vyhradne nosene na jejich zadost.

cilkat
16. led 2021

Velkej tenkej šátek, kterým jsem stínila celej kočár. Jinak jsem hodně používala vloznou tašku, ale proto, že máme byt ve druhém patře bez výtahu, takže kočár zůstal dole a do bytu jsem nesla jen tašku a miminko v ní (ušetří to minimálně jednu ruku).

ajja87
16. led 2021

Ja mam teda zimní miminko, ale v létě jsem měla pod ni plenu, jako ochranu ty,, matrace,, v kočárku a pod hlavou nic, a přikrývka taky plena nebo slabší deka, záleželo na počasí... S další větší pleny jsem dělala clonu... Ne že jsem zakryvala celý vnitřek, jak to dělají některé maminky, ale prostě jsem to buď napnula, případně jen zakryla kousek z boku, als vždy nechala velký průduchy, aby mohl proudit vzduch. Jinak třeba já síťku proti hmyzu vyuzila hodně, malá spavala venku a vzhledem k tomu, že bydlíme na vesnici a litá tu dost vos a včel, tak se mi hodila.

ninolleta
23. led 2021

Já třeba využila klín do korbičky. Je proti ublinkávání.