icon

Výběr kočárku do terénu i města: Smile, Urban, TFK?

jkv
14. zář 2024

Ahoj, vybíráme kočárek pro život na vesnici i ve městě tzn. ideálně aby uměl projet lesní nebo polní cestu, ale zároveň aby nebyl problém s ním zajet do města k doktorovi tzn. aby se vešel do výtahu nebo autobusu nebo se s ním dalo protáhnout uličkama v obchodě.

Cenově bychom se chtěli dostat někam do 30 000,- (gondolu, sport, sedačku a isofix) a v téhle cenové kategorii jsme si vyhlédli tyhle 3 kandidáty.

Smile 5z vypadá solidně a navíc je hezky úzký, v obchodě nám řekli že od smile 3 je to rozhodně velký upgrade a že nebude mít problém ani s terénem, ale zároveň jsem na něj nenašel skoro žádné další názory nebo recenze a trochu se bojím, že to nebude taková sláva.

Urban Glide 3 vypadá jako veliká klasika na terén a do přírody ale trochu se děsím té šířky skoro 70cm což je proti nějakým 55cm u Smile a TFK velký rozdíl a bojím se, že do města to bude problém.

A nakonec TFK mono2 který vypadá poměrně bytelně, do terénu a přírody a navíc není tak široký, ale podobně jako Smile 5z jsem na něj našel jen velmi málo názorů a recenzí.

Máte s těmito kočáry zkušenosti? Jaký byste doporučili? Víte o nějakém dalším kočáru, který v našem výběru chybí?

ada22
14. zář 2024

Z těch tří asi TFK mono2. Na Fb je diskuse na TFK kočárky. Ten smile vypadá moc pěkně, ale myslím si, že do terénu nebude. Thule je v MHD celkem velký i když teď s ním jezdí půlka Prahy. Jinak jestli bydlíte na vesnici a budeš hodně chodit do přírody, tak bych si na období miminka pořídila ještě klasický čtyčkolový kočárek. Klidně z bazaru. Ačkoliv tebou vybrané kočárky mají nějaké odpružení i tak v něm miminko bude vyklepané.

tulipdona
14. zář 2024

Thule bych vyřadila, často se nevejde do výtahů, uliček v krámě. U nás v lékařském domě se vyjma vchodových dveří nevejde nikam. Ani výtah, ani lékárna. Navíc je to fakt tank a zabere cely kufr. 🙂

marketa11112
14. zář 2024

Měli jsme kočárek od tfk. Byl skvělej. Nebylo na něm vidět žádné opotřebení, projel vše, navíc má velkou nosnost a vešlo se nám do něj i velké dítě ( menší děti v nouzi i dvě). Měl mnoho kapes, velký košík. Kdybych ještě někdy vybírala kočárek, byl by pro mě tfk top volba.

evely
14. zář 2024

Tfk mono je úžasný kočárek

pinkninja
14. zář 2024

@jkv Vzhledem k pozadavkum jedine TFK Mono. Vysoka kvalita, projede naprosto vsechno. A neni tak rozměrný jako Thule. Thule je teď oblibena stylovka, casto mají i lide, kteří nikdy nebyli za městem, natož v terénu☺️Ale je i pomerne neskladny a do mesta (nakup, doktor) obrovsky. Od Britaxu bych si extra terén neslibovala. Občasný prujezd jiste, ale myslím, ze ba pravidelnou nálož to nebude. A ta korba u TFK je vymazlena!

hennrietta
14. zář 2024

Já jsem tým TFK. 😇😂

terulisek
15. zář 2024

@jkv my máme smile 5z a zrovna dneska jsem si říkala, že bude asi problém v zimě. Jinak do města, kde bydlíme, úplně ideální. Strašně lehký a skvělý jízdní vlastnosti i po naložení nákupu. Navíc úzký a krásně se s ním vejdeme všude. Terén (polňačky, štěrk, zpevnena cesta,..) za mě úplně top není a volila bych něco s nafukovacími koly.

jkv
autor
22. zář 2024

Ahoj, rikal jsem si ze napisu jak jsme dopadli. Po opravdu dlouhem rozvazovani a nekolika navstevach ruznych show roomu s kocarky jsme se nakonec rozhodli pro Smile 5z.
Hlavni duvody:
- combi sportak u TFK Mono 2 pusobi celkem hodne spartansky a chybi moznost ho uplne polozit na spani
- velikost tedy prevazne delka
- absebce spodniho okenka u gondoly (to zni mozna trochu smesne ale je to neco co nam nekolik znamych velmi doporucovali protoze deti proste casto bavi)
- nakonec to ze si nejsme jisti jestli budeme delat nejake delsi vylety do terenu v prvnim pulroce a radeji koupime nejaky levnejsi Hauck nebo pouzity Thule ve chvili kdy to bude vice aktualni

Chtel jsem vam vsem srdecne podekovat za nazory a rady i kdyz jsme se nakonec rozhodli jit jinou cestou nez jste skoro vsichni tady doporucovali ale to bylo dane spis tim ze jsme zmenili puvodni zadani.

Diky