icon

Manduca. Životnost, alternativy?

malytlustyhroch
25. srp 2019

Ahoj, nemate nekdo tuseni, jak dlouho vydrzi manduca? Kolik let zhruba? Jde mi o opotrebeni materialu - premyslim, jestli kupovat novou nebo z druhe (treti, ctvrte...) ruky. Chci, aby zvladla jeste tak 2 deti a to i kolem tech 20 kg. A nejlepe i slusne vypadala - libi se mi nektere starsi limitovane edice, ale nevim, k jakemu roku vyroby jeste muzu jit, abych si nekoupila zvetsely hadr, co mi pod ditetem praskne... Pripadne jestle nevite o nejake alternative, nositko s nosnosti az do 20 kg ale hezcim vzorem. Satek mam, ale vazani v terenu je nahouby, vzdycky vytru cely chodnik ☹

agneska7
25. srp 2019

Holky ti poradí víc ale manduca do 20 kg určitě ne malý má 10 měsíců a 7600g a už ji má tak tak počítám že úplná hranice bude tak rok a kousek . Jinak já mám manducu z blesaku za 100kc a je super

sudylichozrout
25. srp 2019

@agneska7 kamaradka v manduce nosila dceru do 3 let. Uplne v pohode. Vcera jsem v ni mela dcerku, co ma 16 mesicu, 10 kg a cca 75 cm a uplne v pohode. Mam ji uz podedenou, odnosila 2 kamosciny deti a dve moje a nic ji neni. Je zhruba 10 let stara.

agneska7
25. srp 2019

@sudylichozrout mno nevim nedokážu si to představit

kopretinak
25. srp 2019

Dcera v ní byla do 9,5 kg a cca. 87 cm , cca. 15m. . , Má dlouhé nohy a nosítko ji pak v nohách nesedělo. Jinak materiál sedí úplně v pohodě na několik dětí. Nosítko na větší děti je třeba KiBi.

andelka
25. srp 2019

Já nosila dvě děti,každé do 1,5 roku. Teď budu nosit třetí,manducu mám z druhé ruky, nebála bych se.

astyna88
25. srp 2019

Treba nosi,ale pohodlne to uz nebude,nehlede na to,ze uz dite nema latku od kolinka ke kolinku. 20kg je asi testovani prezek a gumicek, satky maji pres sto kilo,ale nikdo nepredpoklada,ze tam nekdo nekoho o te vaze navaze.

Ja myslim,ze vydrzi dlouho, barvu bych zvolila svetlou, tmave se sisuji od slunicka. Kamaradka ma bezovou a nosi uz asi sest let a porad pekna.

Ja si ji teda nikdy nezamilovala, nosila jsem v satku,pak satkovem nositku,manduca pro me nebyla vyhovujici.

jr1985
25. srp 2019

Ahoj, určitě není ponorná do 20 kg, je to testovaná váha na předky atd. Hlavně se manduca často padělá a může být tedy i nekvalitní. Určitě jsou i pohodlnější nosítka, nejlepší je jich vyzkoušet víc. Zkus třeba zkusnositko.cz 😉 mám rostoucí nosítko Lenka 4ever a jsem spokojená 😉 je to rostoucí nosítko.

verunka11221
25. srp 2019

Manducu jsem mela. Je zhruba od 3-4 mesicu do toho roka mozna neco malo prez rok. Dceri byla tak tak na roce.Jinac klidne z druhe ruky ale davej pozor na padelky. Manduca se dost padela a nikdo u padelku nevi kolik toho vydrzi material, prezky a gumky. Jestli mas fb doporucuji se pridat do skupiny Nosime deti. Je tam bazar a holky ti i zkontroluji zda se jedna o original.

aurelie34
25. srp 2019

Tak ono nosítko zvladne těch 20 kg, ale dítě už tam nebude mít správnou ergonomickou polohu. Látka musí být od kolínka po kolinko a to má dítě v manduce tak do toho roka, samozřejmě záleží na velikosti dítěte. Syn měl v roce 12 kg a 85 cm, tak že jemu byla manduka do 10 měsíců. Myslím si že dnes jsou mnohem lepší nosítka. Za mě je manduka dost tvrdá a moc se dítěti nepřizpůsobí. Za mě jsou top šatková nosítka. Teď mám MoniLu a je to jak nebe a dudy.

summer2012
25. srp 2019

Kamarádka má manduku a cca od roka už to děti prostě neměli od kolinka ke kolinku, což není dobré...měla jsem Kibi, to má to nastavení látky u nožiček rostoucí a do dvou let úplně s přehledem, ve třech už to bylo na hraně,(záleží jak je dítě velké, náš je čahoun), ale tou dobou už stejně vše ušel sám a nosila jsem mladšího.

drzticka81
25. srp 2019

Kupovala jsem manducu zcela novou v roce 2012-syna jsem nosila tak nejak sporadicky, prostredni dcera byla nosena hodne od 3m-zhruba do 1.5 denne (pak obcas na vylety,treba na lanovku-aby nevypadla), nejmladsi v ni byla taky nosena -ale min nez dcera prostredni.....barva khaki - takze stav po 3 detech a 7 letech - barva uz vysisovana, vsude mam diry 🙂)) (hlavne na pasech a ohbich)- stale vyuzivam na vylety (dcera ma 2 roky).....takze nosit se da,ale uz bych ji neprodala-je totalne odrovnana 🙂))))

eithelwing
25. srp 2019

My měli jako první manducu. Ještě jsem nic neznala, měla jsem pocit, že je to jediná možnost mezi nosítky. :D Ale moc příjemná mi nebyla, novorozenecká vložka je spíš k smíchu, než k něčemu. A když měla dcera 7-8 kg, měla jsem pocit, že už z toho vyleze.
Manducy jsem se zbavila a pořídila si Kagano. Nejprve na zkoušku od kamarádky a po nadšení jsem si pořídila své. Pořizovací cena mi přijde rozumná, vzor si vybíráš sama. Takže se maminky můžou vyřádit. 🙂
Dceru v tom nosíme i teď - má přes 2 roky a téměř 15 kg. A věřím, že zvládneme ještě chvíli nosit.
Jde o český výrobek z Děčina. 🙂 Kontakt na paní najdeš na FB.

malytlustyhroch
autor
25. srp 2019

Moc vsem diky, kouknu na to kibi a spol. Super postrehy, zkusenosti a typy.

ginnyweasley
30. srp 2019

Manduca je pohodlná tak do těch 80cm a max. 10kg (stejně tak hodně proflaklý ergobaby original;)). Na obcasny poponesení by to asi šlo, ale ja nosím denně i važně dlouhý trasy. vVyzkoušela jsem nosítek i šátků víc a nakonec
jsem manducu vyčlenila na domací prace (protoze se prodává vážně blbě) a pořídila sestrice. Sestrice jsou za mě nejpohodlnější nosítko vůbec. Základní verze vydrží cca do roka a půl -dvou, větší plus vydrží snad do školy (tou dobou v něm asi dítě neudrzíš). A jsou z těch drahých nosítek, ale zase jestli přežije, prodáš ho 100% snáz než manducu.