Nasazení bez pomoci - Manduca, Kibi, Ergobaby

hanka_333
29. čer 2017

Chtěla bych si pořídit nosítko na syna, kterému je osm měsíců a zatím ještě nesedí. Rozhoduji se mezi Manducou, Kibi a Ergobaby. Ráda bych si uvedená nosítka někde půjčila a vyzkoušela a uvidím, co nám bude vyhovovat. Jen by mě dopředu zajímalo, do kterého z uvedených nosítek se dítě nejlépe umisťuje bez pomoci dalších lidí. Případně uvítám i doporučení na další šikovná nosítka - aby si člověk dítě sám umístil na břicho či na záda, aby nosítko vydrželo třeba alespoň do dvou let a aby bylo pohodlné.

Uvítám i doporučení na prodejnu nebo půjčovnu v Praze, kde lze nosítka vyzkoušet a vybrat to nejvhodnější pro naše potřeby. Předem moc díky za rady.

sarilla
29. čer 2017

@hanka_333
Mohla bych Vám půjčit na vyzkoušení Manducu, právě jsem tu tu naší vložila do bazárku. Manipulace ke s ní snadná, i manžel ji obsluhoval bez pomoci.
Pokud syn ještě sám nesedí, nemá cenu zatím zkoušet umístění na záda. Ale na břicho se za mě do Manducy i Kibi umisťuje stejně snadno.
Jinak, jako rostoucí je bráno z tohoto výběru Kibi, to se velikostně nejvíc přizpůsobí a Manduca má ke koupi rozšiřující doplňky, které její velikost také zvětší.

kotty
29. čer 2017

My máme Manducu, řekla bych že vyhovuje, jen mezilopatkový pás zapínám trochu déle než bych chtěla, ale to možná bude i schopností manipulovat s rukama za zády a ještě dovrchu 🙂

andysek2512
29. čer 2017

@hanka_333 mám kibi a za mě super 🙂 naprosto v pohodě ho náhodim jak na záda tak i na břiše nošení je v pohodě. Jen když mám malého vpředu tak si popruhy vzadu krizím je mi to tak pohodlnější.... Jinak rostoucí je ještě třeba kokon, ale osobní zkušenost nemám🙂

alkuska
29. čer 2017

Já bych se toho nebála. Mám Kibi, na břicho se dává dítě úplně v pohodě, to si myslím že je u všech nosítek stejné. Trochu problém je pro mě zapnout si pak za krkem mezilopatkový popruh, nedosáhnu si tam dobře, ale taky to zvládnu sama. Mnohem pohodlnější je pro mě od určitých kil nosit na zádech, dcerku si tam dostanu taky sama. Já mám totálně ztuhlá ramena, takže jestli to zvládnu já, dokáže to každý 🙂 Podařilo se mi to hned na poprvé, nosítko jsem si uchytila bederním pásem, dcerku do něj posadila a pak to celé otočila kolem mého těla dozadu, ramenní popruhy jsem při tom držela v rukách aby malá nevypadla. Nebylo to ale moc šikovné, takže teď to dělám tak, že si nosítko dám rovnou na záda, dcerku chytnu za ruce a na záda si ji vyhoupnu, pak jednou rukou stále svírám obě její zápěstí, druhou nahodím jeden ramenní popruh a pak vyměním ruce a stejným způsobem druhou stranu. Poprvé jsem to dělala u zrcadla a nahlas nadávala, podruhé už jsem to měla hned 🙂 Dcerka taky hend pochopila o co jde a celkem drží 🙂

monaluza
29. čer 2017

Na vyzkouseni doporucuji najit si na FB skupinku, ve ktere se sdruzuji maminky z vaseho regionu. Ty poradaji spolecna pravidelna setkani treba v detskych kavarnach, kde si prave muzete jednotliva nositka nebo satky vyzkouset a nechat ai okouknout, jestli tam mate prcka spravne napolohovaneho...

bekyc
29. čer 2017

Brána k dětem, je v Praze a můžeš si tam nosítka vyzkoušet i si je půjčit třeba na týden.

monaly
29. čer 2017

Mám kibi a jsem spokojená.
Opravdu "roste" s dítětem. Používáme asi od 4měsíce, teď 14měsíců.
Určitě doporučuji najít na FB nosící regio.skupinku 😉

mikiva
1. črc 2017

Brana k detem uz je v Praze zavrena. Doporucila bych Dite v satku na Letne. Nositka maji na vyzkouseni na prodejne i na pujceni domu. Moc mila pani, dobre mi poradila. Rozhodovala jsem se mezi Manducou a Kibi, vyhralo Kibi. Malemu ke 6 mesicu.

disfraz
1. črc 2017

@hanka_333 my máme Beco teda mY už Toddler, ale jsou i menší. Výhodou je možnost zapínání popruhů do kříže i rovné jako u batohu. Je super. Nosím 17 kg a je od 9 do 27 kg.

plksv
1. črc 2017

Mám tulu toddler a jsem maximálně spokojená.

hanka_333
autor
14. črc 2017

@sarilla Díky moc za nabídku, nakonec mi Manducu půjčila sousedka.

hanka_333
autor
14. črc 2017

Díky všem za rady a doporučení. Nakonec jsem si u kamarádek půjčila Ergobaby a Manducu. Syn v nich hned po pár minutách začal vyvádět, takže téma nošení je asi vyřešené. Zřejmě nelze očekávat, že za čas změní názor.

hanka_333
autor
14. črc 2017

@mikiva Díky za doporučení. Dítě v šátku vypadá dobře, třeba se může někdy hodit. Ale zatím se zdá, že syn nebude moc nosící typ. Už při krátkém zkoušení nosítka dost vyváděl, asi mu vadilo, že je omezen v pohybu.

alkuska
14. črc 2017

@hanka_333 Může se to změnit, nechali jste mu ruce vevnitř když ještě nesedí? Dcera mi taky vřeštěla dokud neměla ruce volné, pak už pohodička.

mikiva
14. črc 2017

@hanka_333 No u nas to bylo stejne, hlavne nez je na poprve nastelovali vsechny ty udelatka, to se v tom vzpiral vsi silou. Pak uz je to lepsi, tedy rychlejsi, jen nasadis a jdes. Dulezite je hned vyrazit ven, aby se neco hybalo okolo - on se pak zabavi 🙂 Ruce urcite ven, pak se isam chytil za ty popruhy 🙂 Taky jsem se nejdriv bala, ze nebude nosici, proto jsme nositko napred pujcovali.

hanka_333
autor
1. srp 2017

@mikiva No to můžu ještě zkusit, že bych vyrazila na trasu rychle. Aby se hned zabavil. Možná byl právě problém v tom, že se nic zajímavého nedělo. A ruce jsme mu nechali venku, i když nesedí.

karlajasmine
1. srp 2017

@hanka_333 zkus se pridat na Facebooku do skupiny ''Nosime deti'' a dat tam fotky syna v nositku, zkusene maminky tam poradi, jestli je syn v nositku dobre - muze tam byt treba spatne podsazeny a proto se mu tam nelibi 🙂

hanka_333
autor
1. srp 2017

@karlajasmine Aha, diky, no to je možné. Vyzkouším.