Nošení v nosítku - vaše postřehy, zkušenosti?

silvik77
30. srp 2015

Dobrý den. Mám skoro 4-měsíční dcerku a chystám se koupit Manducu-už mám vybranou. Ráda bych vaše zkušenosti s nošením v nosítku-jak dlouho se vaše miminko vydrží nosit, není to problém třeba ve městě bez kočárku, co oblékání, prostě jakékoliv vaše postřehy co se týká nošení. Jestli se pak miminka nechtějí třeba nosit pořád nebo být pořád na rukou? Děkuji za každý komentář 🙂

zuzmenda
Autor odpověď smazal
Zobraz
zo_ja
30. srp 2015

Když chodíš, tak 3 hoďky snad každý, pak chtějí čůrat a jíst. Když nechodíš, jak který. Některý nedovolí sedět, jinýmu to neva, některý se budí při zastavení - po té první hodině, hodině a půl spánku, jiný spí dál, některý chce nutně hned ven čůrat a jíst, jiný tam setrvá, bez řevu a vylejzání.
Ve městě je to bez kočárku mnohem lepší, pokud máš jedno, můžeš si nosit přebalovací podložku (mám ráda z jedné strany PUL, z druhé teplý fleece, na tom přebalíš, Ty si můžeš sednout kdekoli ap. V chladnějším počasí nepotřeuješ, máš mikunu a bundu. Přebalit můžeš na lavičce, na podložce teda úplně kdekoli, v nákupáku i jinde bývají přebalovací pulty, dá se i na zemi.

Oblékání jednodušší - buď zateplovací kapsa nebo nosící bunda. Z jedný strany hřeješ Ty, takže v zimě naopak ušetříš pracné oblíkání před vycházkou. Na hlavu je dobrý kuklička, miminu netáhne na krk. Na zimu vlněné oblečení např. Manymonths má fajn body-tričko a longies. Dražší, ale vydrží a ty longies jsou na nožičky fakt super, dvojitíé teplé, úprava velikosti takže vydrží i dýl časově.

Já mám děti různý, a jak to nekočárkový, tak to kočárkový (taky dost nošený, ale od mimina kočár jo, a nezřídka ho preferovalo od 3 měs umělo dát najevo, že se nechce nést, ale vézt), nosili by se všichni rádi i v předškolním věku, a o kočár se rvou, protože je jim to vzácný 😉 Problém byl jen s prvním, to bylo nekočárkový dítě, ale zase tam nebyl problém s nošením. U dalších už s těh., dalším dětma a věcma se ten kočár hodí. Ale pak musíš řešit, zda se vejdeš do MHD, schody, metro, místo atp.
Nosit chtějí, ale taky chtějí prostor, průzkum, a mladší pak chtějí za staršíma, nemám pocit, že bych je chovala víc než nenosící matky, spíš míň, chovám tak u kojení, jinak nosím nebo si hrajou, brzo lozí, na zemi vydržely bez problémů brzo a měly svůj svět a průzkum, určitě si je k sobě nepřivážeš, naopak, seš dostupný rodič, nabaží se kontaktu, mají ho dost, tak co by si spokojeně nehrály, když budou chtít, přijdou.
Některé děti jsou mazlivé víc, jiné míň. U nás třeba nemazlivé dítě chtělo jen nosit, kočár ne, mazlivé dost brzo často vozit, , takže ze hřiště jsem často nesla starší. Víc nosit a na klín a nahoru atp. chce i později to mazlivé dítě, které se nosilo relativně o trochu míň. Ale to je povahou a mazlivostí u nás. Nemazlivý skoro výhradně nošenec je od 2 let tááák samostatnej element, aby jeden pohledal. Takže se určitě neboj nějakýho přehnanýho navázání, naopak, dítě získá jistotu, poit bezpečí a troufne si do světa víc, dřív a odvážněji než když je traumatizováno tím, že je s rodičem málo, kontaktu málo, mně úplně trhá srdce miminko řvoucí v kočárku a maminka jde, max. houpe a kouká, dítě potřebuje nakojit nebo k mámě, a i kdyby řvalo hlady (třeba v narvané MHD se hned nedá, nebo když se dobíhá vlak ap.), tak u mámy je mu líp, bezpečí atp. a bude se o jídlo hlásit přijatelněji. Směle do toho.