icon

Nošení v šátku, poraďte

mikkkinkaa
23. zář 2015

Ahoj holky, přidávala jsem otázku i do jedné skupiny na fb, ale nikdo mi nebyl schopný poradit, tak prosím tady. Jsem absolutní neznalec v šátkovaní a potřebuji poradit jaký nejlépe koupit. Čekáme v prosinci chlapečka a chtěla bych nějaký šátek, který by mu vyhovoval od narození až do pozdějšího věku a já se v něm v létě neuvařila (spolu s prckem). Švagrová má takový hutný, ale v létě ho nepoužila ani jednou. Pár dní zpět jsem na akci viděla takový spíše tenčí a přišlo mi, že by mi vyhovoval více. Také se to dělí podle délky, že ano? Já jsem drobnější a manžel je zase hodně "mužný" přes hrudník, poradíte délku? Prosím, budu ráda za každou radu. Případně, pokud prodáváte, tak bych i ráda odkoupila. 🙂 Děkuji

milmic
23. zář 2015

Já jsem si jako první koupila Didymos Indio a nosila jsem v něm v létě i v zimě - v zimě ale s nosící budnou od Angel Wings. Mám velikost 5, jsem taky drobná, a vyhovuje maximálně. Dobře se mi vázal na milčké mimnko, ale i na větší dítko. Pro mě takový univerzální.
Později jsem si pořídila pevnější Natibaby a v něm se nosí taky skvěle. Tedje střídám podle nálady a barvy oblečení a naušnic. 😀

Nešla bych do elastického šátku. Já jsem ho měla a sice se s nímdobře učí vázat miminečko malinký, ale velmi bzry se začne prověšovat a není to pohodlné. Dobrá varianta je zajít do Brány k dětem a nechatsi poradit od zkušenejších. Tam si můžeš šátky osahat, okoukat, vyzkoušet.

Jo a úvazy jsem se učila podle youtube na kanálu Vonzino, ta paní má perfektně vysvětlené, jak to vázat.

terezas4
23. zář 2015

Ano, Indio je super díky vazbě je krásně vzdušný i na léto, stejně jako Didymos vlnky. Hutnější bývají kepry(pruhy) , koukej po gramáži do 240. Nejlepší ale je si sáhnout, v které skupině jsi dotaz dávala? Ve skupině Nosíme děti v úvodním příspěvku jsou odkazy na lokální skupiny, třeba najdeš holky v okolí si pořádaj srazy.

mikkkinkaa
autor
23. zář 2015

Holky, děkuju moc. Přesně nevím, kde jsem vkládala dotaz a ohledně toho osahání a tak mě už právě napadlo, že si zajdu někam, kde mi trošku poradí a ukážou. I tak děkuji a zase si něco o těchto typech šátku počtu. 🙂

indigirka
24. zář 2015

@mikkkinkaa Na webu nosenideti je spousta článků, i o vybírání šátku, porovnání různých typů a pod.

lucyp13
24. zář 2015

pokud chcete vyloženě na celé období šla bych do Didymosu...tam neuděláte chybu, zkoušla jsem Liscu a super..sama jsem měla na novorozence od little frog (bambus,bavlna) a super, byl krásný,duhový ale je cca do 10 kg..pak se prověšuje...ale myslím, že pokud tomu přijdete na chut tak budete ráda měnit a zkoušet nové 🙂

nonnni
24. zář 2015

@mikkkinkaa ja osobne neznam nikoho, kdo by propadl noseni a vydrzel u jednoho satku. Vybrala bych neco primarne na miminko tak do sedmi kilo, klidne s hedvabim a pak prodala (pokud bude nedostatek financi) a koupila nosnejsi satek na vetsi titko. Treba uz neco rucne tkaneho.

indigirka
24. zář 2015

Já jsem ze šátku (Vatanai, se kterým jsem byla spokojená) přešla cca ve 4 měsících postupně na Manducu, u toho většího dítěte (8 kg) mi to připadalo pak už pohodlnější. Kdybych měla elastický šátek, vzhledem k tomu, jakou rychlostí syn přibíral, bych ho měla jen do konce šestinedělí.
A je dobré pořídit šátek z druhé ruky, je měkčí, poddajnější, lépe se váže.