Nosítko Alpino od Medley. Máte zkušenost?

cori
8. říj 2010

Prosím o zkušenosti s tímto nosítkem, díky. A máte-li někdo zkušenost tak i porovnání Alpino x Manduca

kubinkov
8. říj 2010

Mám Alpino a byla jsem spokojená. Myslím si, že je to srovnatelné s ostatními nosítky. Materiál je jemná, ale trvanlivá, bavlna, která se mírně opere, ale to i Manduca. Na nosítku mi velmi vyhovovaly přepravní rozměry. Stočí se do sáčku a zabírá cca 30x10x10 cm. Vozila jsem ho v kočárku v košíku nebo v batohu. Nasazovalo se porovnatelně s ostatními, je potřeba se to naučit. Žádné švy se mi za 18 měsíců nerozpáraly, žádná přezka se nerozbila. Za sebe mohu doporučit. Alpino jsem zvolila po porovnání s Manducou hlavně kvůli rozměrům.

cori
autor
8. říj 2010

@kubinkov děkuji za reakci, právě mám pocit, že manduca není moc skladná, právě potřebuji nosítko, které můžu dát do kočárkové tašky. Malý má sice teprve půl roku, ale už váží 8,75 tak se krapet pronese. Na co všechno jste Alpino využívala i na delší procházky?

kubinkov
9. říj 2010

Pořídila jsem ho, když bylo malému cca 5 měsíců a protestoval v kočárku. Taky se všude s kočárkem nedá jet nebo na nošení doma při práci. Používali jsem ho třeba na výletech. Nejsem typická "nosička", a možná proto mi stačilo. Synovi jsou teď skoro tři roky a stále bych ho tam mohla nést a bylo by to pohodlné nám oběma. Ale na výstup na Sněžku se nechystám, tak uvidím, kdy příště ho využiji.

salomee
11. zář 2012

Zdravím.. já jsem to nosítko zrovna koupila, protože syn je těžce chovací typ a když má svůj den, nemůžu se skoro ani napít.. taky venku v kočárku se mu hrubě nelíbí, ale když ho vytáhnu a chovám, ztichne. Proto jsem považovala nosítko za řešení. Včera jsem to zkusila a synek začal hystericky plakat, nějak se mu to nelíbí... dá se to nějak natrénovat? A taky jsem se chtěla zeptat, jaké typy těch "úvazů! (tak se tomu asi říká jen u babyšátku, ale víte, ne..?🙂 ) jsou vhodné pro dítě něco málo přes 4 měs. Na tu "kolébku" on není, tím ho neokouzlím.