Nosítko Caboo - ano nebo ne?

blanka94
18. bře 2016

Holky potřebuji poradit. Šátek mi doma neprošel, přítel bude chtít taky nosit, ale šátek se naučit vázat nechce. tudíž potřebuji něco, s čím nebude taková "práce". Koukala jsem na nosítka Caboo a potřebovala bych vědět, zda v tom můžeme nosit novorozence a zda je to pro miminka vhodné. děkuji

bajana
19. bře 2016

Aj keď ti sem napisu zástankyne nosenia o jeho prospešnosti, naša fyzioterapeutka nám nosenie novorodenca neodporúča a ja s ňou súhlasím. Nejde o postavenie kycli, zad, atd, ale o váhu ťažkej hlavičky a jej tlaku na nevyvinutú pater. A ten je vo vertikálnej polohe vždy, tomu sa nedá zabrániť. Takže s nosením sama začnem až okolo pol roku, vo veľkom až keď si dieťa sadne. Inak máme manducu a sme spokojni.

paracka
19. bře 2016

Podívej se na země tzv třetího světa, nosí tam všechny maminky, za me nošení ano klidně od narozeni. Fyzioterapeuti jsou podle me moc preskoleni když nepodporuji nošení od narozeni. Jsou speciální novorozenecké vložky do nositek takze klidně bych nosila.

ada22
19. bře 2016

Měla jsem caboo od narození do cca dvou měsíců a super investice. Pohodlně jsem do něj návázala i miminko co nemělo ani tři kg. Dost jsem používala na utišení miminka. Pak jsme přešli na manducu po dceři a teď v 8 měsících jsem vytáhla šátek, protože z něho má lepší rozhled. U manducy ji vadí ty popruhy co jsou přes ramena a furt se v ní děsně kroutí. Jinak nosíme spíše příležitostně. V terénu nebo při rozmrzelosti.