O kolik se vám srazil šátek po prvním vyprání?
Ahojda holky. Koupila jsem si babydoo 4,5 m. Po prvním vyprání na 40, což je jimi udávaná teplota z něj mám 4,23. Udávají srážlivost max. 5%, tohle je cca 6. Reklamovaly byste to? O kolik se srazil vám? Je to možná blbost, ale už se mi hůř dosahuje, nezbývá mi tolik na uzel. 😕
@palma111 To je samozřejmě nepříjemný. S tím sražením je však třeba počítat. Podle mě je několik možností
- zeptat se prodejce, jestli by Ti to vyměnil za delší (nutno doplatit rozídl v ceně), nabídnout najěký doplatek, že by ten Tvůj mohl dát do prodeje jako rozbalený, za stovku dvě bys mohla pochodit. Nakonec můžeš prodejce kontaktovat s dotazem, že se Ti to takhle srazilo a je Ti krátkej, a třeba Ti tu výměnu za nějakých podmínek nabídne sám.Prostě jsi to nevěděla. Já teď nevím, jak to mají uvedený na webu a v náupních podmínkách, kdybys to vracela ve 14 denní lhůtě nebo i potom jako reklamaci, zkus si zavolat sem https://www.dtest.cz/clanek-1530/telefonicka-po... poradí.
- zkusit dát inzerát na výměnu Tvého za delší řeba na nosenideti.cz je bazar nebo na FB skupina Nosíme děti, tam je dost lidí.
- prodat a koupit druhej
Začala bych bodem jedna - po poradě v poradne se zkusila domluvit s prodejcem. Záleží, kde jsi kupovala, někde jsou dost vstřícní. Přijde mi to nejrychlejší, nejjistější. Pokud seš s šátkem jinak spokojená... těch Babydoo zas tolik nekoluje.

Vždycky záleží na materiálu, a pokud jsi ho měřila před praním, měl kolik? Pže 5% z 4,5 m je 22,5 cm + 4,23 = 4,455 m, což vzhledem k ca 2 cm odchylky při měření atp. jako důvod k reklamaci fakt nevidím a pochybuju, že bys pochodlila.