icon

Reklamovat plavky kvůli obarvené kůži?

1. srp 2026

Koupila jsem si nové plavky a po prvním koupání jsem měla obarvenou kůži tam, kde byly mokré. Ne úplně hrozně, ale bylo to vidět a šlo to dolů až po sprše a drhnutí.
Prala jsem je předem v ruce, takže mě to docela překvapilo. Teď nevím, jestli je mám ještě párkrát vyprat a zkusit znovu, nebo už to brát jako důvod k reklamaci.
Reklamovaly byste to, nebo bych s tím u plavek neuspěla?

zuzkasim
1. srp 2026

A když jsi je prala v ruce, tak taky pouštěly barvu? Plavkovina je barevně stálý materiál, samozřejmě po mnoha hodinách na slunci bledne, ale barvu nikdy nepouští. Z jakého jsou materiálu, je to něco speciálního?

autor
1. srp 2026
@zuzkasim

A když jsi je prala v ruce, tak taky pouštěly barvu? Plavkovina je barevně stálý materiál, samozřejmě po mnoha hodinách na slunci bledne, ale barvu nikdy nepouští. Z jakého jsou materiálu, je to něco speciálního?

@zuzkasim Právě že při praní v ruce jsem si ničeho moc nevšimla, až po koupání. Materiál je normální plavkovina, nic speciálního. Taky mě překvapilo, že to pustilo na kůži, proto váhám, jestli to není spíš vada.

zuzkasim
1. srp 2026

To je opravdu divné, pokud to byla skutečně barva z plavek. Jestli máš být v čem jiném, možná bych se tedy pokusila reklamovat.

mrkvovydort
1. srp 2026

A kde jsi je koupila?

autor
1. srp 2026
@mrkvovydort

A kde jsi je koupila?

@mrkvovydort V běžném obchodě s oblečením, žádný trh ani pochybný e-shop. Zatím nechci psát konkrétní značku, spíš zjišťuju, jestli je to u plavek normální, nebo už důvod k reklamaci.

mishka87
1. srp 2026

Mě se teď stalo něco podobného na dovolené s plavkami z Lidlu. Ne, že bych si všimla, že barví na mě, ale muž máchal plavky nás všech po koupání v moři a všiml si, že pouští barvu. Ovšem den předtím mě barvu nepoušteli. Pak z něj vylezlo, že použil do vody kostku hotelového mýdla. Tak nevím, zda to mělo nějakou souvislost

mrkvovydort
Včera ve 04:43
@anonym_autor

@mrkvovydort V běžném obchodě s oblečením, žádný trh ani pochybný e-shop. Zatím nechci psát konkrétní značku, spíš zjišťuju, jestli je to u plavek normální, nebo už důvod k reklamaci.

@anonym_autor a proč nechceš napsat značku? Buď solidární, poděl se o to, kde nenakupovat plavky k moři

cilkat
Včera v 15:02

Tohle bych jako důvod k reklamaci brala. Plavky by opravdu pouštět barvu neměly.
Napadá me jedna omluvitelna výjimka a to interakce s opalovacim krémem - za to si myslím uz vyrobce ručit fakt nemusí.