Šátek na nošení pro 15měsíční batole - máte zkušenosti?

palma111
9. dub 2015

Potřebovala bych šátek na nošení prcka, ten náš dosloužil. Nechci do něj moc investovat - idálně do 1000, úvazy na záda, vel. 4,5 metru nám stačí. Koukala jsem na tkané šátky od Medley a Babydoo. Máte s nimi někdo zkušenosti? Předem moc díky za info.

konidana
9. dub 2015

@palma111 Já měla Medley, tkaný šátek "Maja" (5m) jako můj 1. a pak jsem dokupovala delší pro manžela z českého kanafasu"Andreas". Ten tkaný mi velmi vyhovoval, z kanafasu se o něco hůře vázalo, ale ten my měli až pro děti od roka výš, tak to nevadilo. Hlavně byl nejlevnější, protože jsem jsem potřebovala nadstandartní délku 5,5 a radši si objednala 6m, aby náhodou nechybělo. Vázali jsme tedy jen vepředu kříž s kapsou.

janinek
9. dub 2015

Medley je metraz obsita, to neber. To muzes vazat s prosteradlem. Koukni na FB do skupinek a zeptej se. Nosime deti ci ergonomicke noseni.

konidana
9. dub 2015

@janinek A jaký je v tom rozdíl? Mě vyhovoval, nosila jsem v něm děti 4 roky.

janinek
9. dub 2015

@konidana a to te nebolela zada? Tkane znackove satky ( didymos, ellevill, sanami, little frog atd) pruzi do strany a proto lip rozlozi vahu a lip se utahnou. Medley je jen kus predrazene latky.

Na zacatku do 6-8 kg jsou oblibene elastiky jako moby, ale ty se pak provesuji a na zada jsou i nebezpecne s tezsim ditetem.

konidana
9. dub 2015

@janinek Ne , nebolela🙂. Já měla problémy se zády dřív, ale s 1. těhotenstvím zmizely - asi jsem naposilovala 🙂. Jo a váhu jsem rozkládala - většinou jsem měla na zádech ještě batoh (dalších 5 až 15 kilo) A jestli je to předražené nevím, byl to holt ten nejlevnější tkaný šátek.

palma111
autor
9. dub 2015

@konidana taky koukám na cenu. malému už je víc než rok, takže ho až zas tak moc dlouho používat nebudeme. navíc není až zas tak moc zvyklý v šátku být, ale ráda bych teď víc se psem do přírody. do teď jsme chodili s kočárem, ale malý se v něm po chvilce začne vrtět a chce chodit. v tom šátku v pohodě vydrží 🙂. z druhé ruky taky radši moc nechci. měla jsem od kamarádky používaný a dneska jsem do něj vzala Máťu, udělalo to křup a mám v něm díru 30 cm 🙂, ale je fakt, že kamarádce odnosil 3 děti, nám taky už posloužil, tak má nárok 😀

zo_ja
11. dub 2015

@konidana to Tě fakt obdivuju, ale ten rozdíl poznáš až zkusíš jinej. Náš drobeček by ho asi protrh´😉

Z druhé ruky jsou obv. ok, chce to rozumnou značku: Girasol, Hoppediz, Natibaby, LittleFrog v 6 do 1000 lze pořídit a je to rozhodně lepší investice než Medley z druhé ruky. Nákup obecně doporučuju na nosenideti.cz, je tam bazar, nebo na Nosimedeti na FB. Případně se fakt vyplatí si nějakou tu stovku přidat, než si koupit utěrku.

@palma111 a co ergonomické nosítko? Opravdu ergonomcké, tzn. že nemá možnost nosit dítě čelem od nosiče 😀 , jsou jich spousty, ve vašem případě tedy batolecí ergonomické nosítko. V mnoha obchodech lze vyzkoušet, zapůjčit... Na záda manipulace jednodušší a hodí se to i tříleťákovi i staršímu, pokud unesete, na výlet, nezabere místo, vleze se do batohu nebo kol těla prázdný a v případě potřeby se použije. Od roka se využije ještě hodně, pokud turističíte, nebo chodíte i do města na dýl někdy... V autě se vejde za zadní sklo jako rezerva... Čtu teď--- pes les, no malýho odneseš přes silnice, vypustíš je oba, až nebude moct, tak ho vezmeš. Dle potřeby, nálady, fakt zkus, doporučuju. Mnohem leší než nést domů dítě v náručí se psem tahajícím vodítko nebo pletoucím se pod nohama.

palma111
autor
12. dub 2015

@zo_ja Nějak jsem nepochopila, proč bych měla nosit dítrě v náručí, kvůli tomu je přeci ten šátek. Jinak s kvalitním nosítkem se nejspíš asi do tisícovky nevejdu. 😕 V 15ti měs. prcka moc nevypustím, ujde 3 metry a končíme, ale určitě se to bude časem zlepšovat. ☺

xdany
12. dub 2015

@palma111 Zkus se podívat na Yaro, jsou levný, kvalitní, mám se lnem 2. jakkost za 58 euro a unesl by snad i slona...

palma111
autor
12. dub 2015

@xdany odkud ho máte?

sangita
12. dub 2015

Medley není šátek, ale metráž.. Pokud levné a české, tak Šanami, levné jsou i Little frog.. Nebo něco z druhé ruky, dá se koupit levně a nemusíte zanášet. Myslím, že z druhé ruky by se mohlo najít i levné nosítko.

xdany
13. dub 2015

@palma111 Ze slingomama.nl