Sportovní nosítko na chození po horách

dressinka
21. črc 2019

Ahojky holky 🙂

Jelikoz nejsem studovaci typ po internetu ( na coz nekdy doplacim 🙂 ), rada bych se vas zeptala, zda mate nektera nejake zkusenosti s nositkem pro ditko. Mame rocniho chlapecka (uz 12kg ) a radi chodime po horach. Prcek uz moc ve sportacku byt nechce a sam jeste nechodi, tak bychom na hory volili cestu nejakeho nositka.
Mate nektera zkusenost? Nemame problem si priplatit, kdyby byla nutnost 🙂 Moc diky za odpovedi 🙂

klecanda
21. črc 2019

@dressinka Ahoj, na tohle není univerzální odpověď, protože každému sedne něco jiného 🙂 doporučuju si nejprve nosítko vyzkoušet. Koukni na facebooku do skupiny Nosíme děti, jsou tam vypsané skupinky podle regionů.. holky určitě rády půjčí různá nosítka na vyzkoušení 🙂 A taky neplatí, že čím dražší nosítko, tím lepší.

dressinka
autor
21. črc 2019

@klecanda Děkuji 🙂

eithelwing
21. črc 2019

Určitě se vyplatí vyzkoušet. 😊 Navíc kdovi, jak se malému bude líbit. Z těch značek, na které jsem slyselat chválu, třeba Kibi, Andala.
My máme Kagano, jsme moc spokojeni. 🙂 Nosíme v tom občasně, ale dcera, 2 roky, 14 kg, se tam vejde hezky. 😊

adelka951
21. črc 2019

Tak v tomto věku už určitě koukej po batolecích nosítkách. Já nedám dopustit na Skaldino.

dressinka
autor
21. črc 2019

@eithelwing Chceme to na dobu prechodnou, tak milion nositek zkouset urcite nechci 🙂. Nositka typu Manduca se me nelibi, protoze jsou latkova 🙂 .. mam predstavu sportovnejsi verze, presto dekuji 🙂 ..

motylcice29
21. črc 2019

@dressinka ale prave typ Manduca a spol. jsou ergo nosítka, tj vhodná pro děti.

konidana
21. črc 2019

Manžel cca v 15.m dcerky pořídil krosnicku. Ja měla na dítě od mala šátek. Vyzkoušel krosnu jeden víkend a pak mne požádal at ho naučím vázat šátek. Naučila , půjčila a kupovala druhý delší pro něj. Děti jsme pak v šátku nosili asi do 3 let.

bekyc
21. črc 2019

@dressinka A jaké by jsi jiné chtěla, než látkové? Pokud bude moc vyztužené, budeš tím ničit dítěti záda. Pak můžeš koupit rovnou krosnu, která prý taky není uplně vhodná, my jí občas využívali na delší cesty, má svoje výhody, ale na časté nošení to není, je o dost těžší než nosítko.

bekyc
21. črc 2019

@dressinka Za sebe můžu doporučit Kibi

pavca1982
21. črc 2019

Taky mám Kibi a je fajn. Dobře se mi v něm nosí dcera 2,5 roku 12kg

pxtulka
21. črc 2019

My máme Aloe, prcek má 12 kg a je to v pohodě. Každému fakt sedí něco jiného. Chce to zkusit👍

jednaholkaa
21. črc 2019

Nositka typu krosna jsou pro deti nevhodna, jestli to mas na mysli “sportovnim” nositkem. Kamoska sla s holcickou v Kibi az na snezku 🙂

muhehehe
21. črc 2019

Můžu se zeptat, co myslíš tím ,,sportovnějším" nosítkem? Jakože krosnu? Protože všechna ergonomická nosítka jsou látková/ze šátku... jinak co se týče zmíněné manducy, tak tam nebrat spíš z jiného důvodu - už je pro vás malá

liliath
21. črc 2019

Mám Aloe, je super pohodlné. Syna jsem také letos nesla na Sněžku a to má cca 12 kg. 🙂 Pak máme ještě šátkové Lenny lamb, taky spokojenost, ale Aloe mi sedí líp, padne mnohem líp na záda.
Pokud myslíš tím sportovnějším krosnu, tak ta má dvě obrovské nevýhody, jednak není pohodlná (ani vhodná) pro dítě, a jednak je o moc těžší, takže není pohodlná ani pro rodiče. 🙂