Tula, plus něco mezi šátkem a nosítkem. Máte zkušenost?

annaluciapetrzel
14. črc 2015

ahojte. priznam se, ze od chvile kdy jsem mohla dite dat na vertikal jsem satek schovala a doted nevytahla, nositka mi prijdou praktictejsi. Jo a nedam si to vymluvit 🙂 (jako ja jsem to uvazala, ale proste - neprakticke, cipy satku se valely po zemi etc.) .... . Mela jsem ergobaby a tedka mam Kibi, ale nejsem s nim uplne spokojena. dneska jsem zkousela v Brane Tula Toddler, tezko rict, za tak kratkou dobu, ma nekdo toto nositko a jake mate zkusenosti? Dale pak, ok, zvazuji neco mezi satkem a nositkem, Hop Tye,Mei Tai, jsou jeste nejaka? A opet, je zde nekdo, kdo je pouziva? Dikec moc. PS: jo a dcera ma 15mes a ca 9kg (nedonosena a drobek)

zo_ja
14. črc 2015

Do šátku přece taky můžeš dát dítě vertikálně, tak ho dej do kříže s kapsou uvnitř a máš vystaráno. Nebo na záda. Tula je ok. Každýmu sedí trochu něco jinýho - dle citlivosti ramen, konstituci hrudníku, výšce ap. , chce to fakt vyzkoušet, v čem je dítě dobře a co vyhovuje nosiči/nosičům. Můžeš zkusit ještě manducu, jestli je malá, tak tam chvíli vydrží. Hodně chválená je FlyTai.
Bez šátku a nosítka by mě už dávno kleplo 😉

annaluciapetrzel
autor
14. črc 2015

@zo_ja manduka a ergo - uz je dceri male. asi jsem nebyla pochopena, napsala jsem to prilis slozite. proste, satek jsem pouzivala dokud bylo treba davat dite do kolebky, v momente, kdy jsem mohla dite dat na vertikal, mi satek prisel prilis slozity a hura do nositek. Koukam tedka uz aspon hodku na net. No v podstate ono mi prijde, ze vse je plus minus fakt stejne, asi je to hodne osobni. Jako cenove nejlepe rozhodne Mag Tai, nove za 1400kc, ou yeees. ale zase ta dodaci doba.

missa111
15. črc 2015

Já používám mei-tak od 8 měsíců. Teď bude mít malá 2 roky. Do té doby jsem ji nosila v šátku. Jak se ale při navazování kolem těch 8mi měsíců mrskala, měla jsem ji různě našišato. Tak jsem vytáhla manducu, to se s pohodlností šátku nedá srovnat, tak jsem ji po týdnu prodala. Dle zahraničního návodu jsem si ušila mei-tak. Vylepšila kapucku, vypodložila vatelínem v oblasti kolínek a je dobrý kompromis mezi šátkem a ergonosítkem.
Pěkně se to utáhne, velikostně se přizpůsobí jen ohrnutím ve spodní části. Dcera je tam spokojená. Ja i manžel taky. Teď už nosime tedy jen na výlety.

missa111
15. črc 2015

Omlouvám se, samozřejmě mei-tai. Opravil mi to mobil.

ivet1987
15. črc 2015

Já tedy doporučuji od Fidelly Fly tai, je to fakt super pohodlné, možná mi to přijde taky lepší jak šátek 😀

annaluciapetrzel
autor
15. črc 2015

@ivet1987 a ostatni http://www.maggion.cz/mag-tai-satkova-nositka/ prijde mi to jako fly tai, ale ta cena je luxus. Chtela bych si to nekde zkusit. a zatim jsem v Brne na nic nenarazila

xdany
15. črc 2015

Já jsem s Tulou naprosto spokojená. Šátek od té doby leží nevyužit v šuplíku.

ivet1987
15. črc 2015

@annaluciapetrzel nevím jak moc je to nastavitelné proti fly tai , ale fly tai má proti tomu vyztužený bederák a ramenní popruhy.

annaluciapetrzel
autor
15. črc 2015

@ivet1987 diky!

ladie
15. črc 2015

Já toho vyzkoušela dost. Šátky jsem měla na mini mimčo, pak šly z domu. Manduca se u nás jen otočila. Tula byla fajn. Mojí nejoblíbeněkší stálicí je Patapum. Na cestě mám objednané Ergo 😀

A se synem jsem si střihla i mei tai. Jako fajn. Rozodně 100x lepší, než šátek (pro mě) a skladnější, než nosítko (měla jsem ho na dovču). Ale pak šlo taky z domu. Pořád tam bylo to vázání jako u šátku. Byť jen částečné, ale mě to nebaví 😝 Nechávala jsem si šít na Fler http://www.fler.cz/zbozi?ucat=265391 Bezva cena, hezké vzory podle výběru, kvalitně ušito.

Na fotce polomrtvý syn, který měl rok a 3/4 🙂 (je to prcek).

annaluciapetrzel
autor
15. črc 2015

@ladie dikec moc

annaluciapetrzel
autor
15. črc 2015

@ladie hodis mi odkaz na to Patapum? nekde na cz obchod? Jako u nas ergo dobry, ale pak z toho vyrostla a tedka kibi dobry, jen me pocitove nesedne, ale jako ja nosim furt.... na kratko, na dyl. kocar nemam

ladie
15. črc 2015

@annaluciapetrzel to klasické patapum už vám bude malé a Patapum Toddler už nedoporučuju - má z boku pásky navíc a blbě se nasazuje 😒
Na obrázku to tmavé je to, co mám. To světlejší je větší velikost s páskem navíc.

suzife
Odpověď byla odstraněná
Zobraz