8měsíční miminko se chce stále nosit. Co dělat?

wirknerovazdena
17. led 2024

Zdravím mám 8 měsíců miminko a neustále se z ničeho nic svléká a přida plač už jsem z toho na prášky nikde jinde než na ruce se ji nelíbí ale nemůžu ani nechci ji podporovat na ruku celý den to ani nejde 😭 dělám proto všechno snažím se ji zabavit ale když neudělám co chce (na ruku) tak spustí nikdy se nenosila tak jako poslední 10dni cca střídáme se s manželem aby si ne zhoršila pupeční kýlu ale stejně od manžela se odstrkava a chce ke me. Sám ji na zem že si jdeme hrát pláč vstek to samé na ptebalovak postýlka cestovní postýlka houpačka já už nevím co mám dělat prosím o, radu děkuji moc

tridvajedna
17. led 2024

@wirknerovazdena může to být separační úzkost, v tomhle období je běžná. Pokud nemáš, pořiď si ergonomické nosítko (např. MoniLu, Fidella, beLenka, MartyS, Manduca) a měj holčičku tam.

zmrzlinka
18. led 2024

Má separační úzkost.To je normální.Prejde to .Otázka je kdy .Držím palce.Ja měla dceru na rukou do 2 let 😁

palja
18. led 2024

@wirknerovazdena nevím, jestli jsem to z textu správně pochopila, ale píšete že se svléká?
První tohle dělala taky, ona byla od miminka hodně náročná, ubrečená, uvztekaná, pořád nespokojená. A vždycky v nějakém milníku se to zhoršilo. Období vzdoru měla snad od půl roku do 5 let.
Jako mimino měla velmi silný mooruv reflex. Byla hypersensitivní - nesnesla na sobě žádné oblečení a doma se pořád svlékala. Chodila nahá snad do 4 let. Měla nedovyhaslé některé reflexy. Tohle se sleduje na neurologii. Měla nevyzrálou nervovou soustavu, proto byla i více vzteklá. Dávali jsme rybí olej, vitamín B a D.
Také jsem jí měla pořád v ruce, aby tak neřvala, ale stejně byla více dráždivá.
Potom, když vyrostla, když jí "dozrál mozek a nervová soustava" tak to dělat přestala.
Teď má 5,5 a je to úplně normální holka.

moonulka
18. led 2024

Naprosto běžné v tomhle věku. Separační úzkost, jak už bylo psáno výše. U dcery to chodilo ve vlnách, postupně to přešlo cca v roce a tři čtvrtě. Pokud necháte miminko na zemi plakat, když chce k vám, tak ho akorát naučíte, že se na vás nemůže spolehnout. Hledá jen bezpečí a ujištění. Ale chápu, jak to je náročné! Zkuste nějaké ergonomické nosítko.
Mladší syn má rok a 3 měsíce a mám ho na ruce prakticky od narození. 😄 Nejdříve ho bolelo bříško, takže neustále na tygříka, v klubíčku. Pak se melu rozjel atopický ekzém v obličeji, takže nonstop na ruce, abych mu hlídala ruce a co nejmíň si to škrábal. No a pak přišla ta separační úzkost. Teď už je to lepší, ale když rostou zuby nebo je nemocný, tak jsou dny kdy jen pláče, nosí se nebo kojí, nic jiného 😄

wirknerovazdena
autor
18. led 2024

@palja já to nosítko nedám mám potíže se svalama na ramenou a okolo krční páteře malička má už 8,5kg a nedělá mi to dobře tak se budu modlit aby ji to přešlo a hold ruce budou muset trochu zabrat 🤦‍♀️🙂 ale to nějak dáme jinak moc dekuju

wirknerovazdena
autor
18. led 2024

@zmrzlinka wau to je pěkny 🤦‍♀️😀 moc dekuji

tridvajedna
18. led 2024

@wirknerovazdena nosítko ti váhu naopak rozloží, dítě můžeš mít i na zádech. opravdu je to pohodlnější a zdravější než na ruce.

wirknerovazdena
autor
18. led 2024

@tridvajedna skousela jsem nosítko ale nedělá mi to dobře na svaly na ramenou a okolo krční páteře pak mám bolesti takže ruka to jisti jinak moc děkuju já to u první dcery neznala byla i samostatná tohle naše zvíře chce pořád pozornost 🤦‍♀️🤷‍♀️ ale, nevadí nějak to snad zvládneme

andreacantu
19. led 2024

@wirknerovazdena moc pekna separacka 😀😀😀 prejde to neboj je to obdobi. Je to laska a chce byt u tebe. Kdyz mela separacni nase mala tak nejen ze byla na me prilepena jako samolepka ale takova cesta na zachod vycurat se to bylo taky pekne sedela na zachode na me a drzela me kolem krku. V pokojicku jsme si vyvalily velkou matraci a pokud jsme nebyly venku tak jsem se s ni povalovala a tulila nakonec to byl fajn odpocinek prohlizely jsme si knizky. Mela jsem stesti ze ji to po mesici preslo. Pak jsem si rikala ze mi to chybi a zase jsem byla ja jako samolepka na ni. Ted ma dva roky a porad posloucham “ne mama pryc”