icon

Co dělat, když večerní uspávání miminka nevychází?

2. říj 2025

Ahoj, poslední dobou (týden v kuse) mi uspávání malého dává zabrat. Je fakt, že jsem ho uspávala přes prso. Teď už ani to prso nefunguje, přes den ho uspim při kojení. Večer už ne, začne potom plakat, pláče v náručí, pláče v posteli, když sním ležím, pláče v nositku, pláče v postýlce (no postýlku ani nepoužíváme, spí s námi).... Usíná mi kolem 22h s brekem a pak nakonec usne při prsu a nebo v tom nositku. Zuby nerostou... Než radu od vás, spíše hledám, že v tom nejsem sama... Jsem trošku zoufalá, smutná, že to nezvládám 😥

lis6
2. říj 2025

@anonym_autor a určitě už chce jít spát

suzanna123
2. říj 2025

Jak je staré? Můj prcek má problém večer usnout, když nespí pořádně přes den.

autor
2. říj 2025
@lis6

@anonym_autor a určitě už chce jít spát

@lis6 ano, tre si očka, má je už úplně unavené. Nevím zda to je takové období. Ještě teď mi nespí, usl mi na 30min a zas je vzhůru, zatím bez pláče. Ale nespinká.

cachima
2. říj 2025
@suzanna123

Jak je staré? Můj prcek má problém večer usnout, když nespí pořádně přes den.

@suzanna123 píše, že má 6 měsíců, a to je pravda, že pokud dítě nespí pořádně přes den, tak pak i ty noci jsou horší, ale taky jsou výjimky děti, které přes den nemusí spát a pak celou noc prospí, ale těch je fakt málo

suzanna123
3. říj 2025

@anonym_autor zkoušela jsi bílý šum? U nás funguje dost spolehlivě, když malý nechce zabrat. Ale vždycky si pak uvědomím, že spal přes den míň. Fakt potřebuje pořádný spánek i přes den, ne si jen párkrát zdřímnout na 20 minut.

autor
3. říj 2025
@suzanna123

@anonym_autor zkoušela jsi bílý šum? U nás funguje dost spolehlivě, když malý nechce zabrat. Ale vždycky si pak uvědomím, že spal přes den míň. Fakt potřebuje pořádný spánek i přes den, ne si jen párkrát zdřímnout na 20 minut.

@suzanna123 Bílý šum jsme zkoušeli. Má i takového medvídka, který vydává bílý šum, či tlukot srdíčka... Přes ten mi spí i 2,5h v kuse. Takže spí od 11h-13:30 a pak 16-17:30 většinou. Pak se podaří, že ho uspim v 19:30 , ale to se vzbudí za 15min a jde spát až kolem 22h 🤦🏼‍♀️

verunnaj
3. říj 2025
@anonym_autor

@suzanna123 Bílý šum jsme zkoušeli. Má i takového medvídka, který vydává bílý šum, či tlukot srdíčka... Přes ten mi spí i 2,5h v kuse. Takže spí od 11h-13:30 a pak 16-17:30 většinou. Pak se podaří, že ho uspim v 19:30 , ale to se vzbudí za 15min a jde spát až kolem 22h 🤦🏼‍♀️

@anonym_autor zkus upravit ty casy, to jde večer spat po dvou hoďkách, je jasne, že se mu nebude chtít 🙂 a nemyslím to vubec zle. Moje holčička chodila pul 9-11 (11:30) a 14-15 (vyjmecne 15:30) a vecer po 19h 🙂

anonym_962c93
2. lis 2025
@verunnaj

@anonym_autor zkus upravit ty casy, to jde večer spat po dvou hoďkách, je jasne, že se mu nebude chtít 🙂 a nemyslím to vubec zle. Moje holčička chodila pul 9-11 (11:30) a 14-15 (vyjmecne 15:30) a vecer po 19h 🙂

@verunnaj dobrý den a mohu se zeptat v jaké časy jste krmila

antoinet
2. lis 2025

V půl roce se toho mění hodně, dítě víc zpracovává podněty z celého dne, zmenšuje se potřeba počtu hodin, co za den naspí i délka bdělého okna. Tvoje dítě spí odpoledne skoro do večera, proto pak nemůže usnout. Dva spánky denně jsou teď akorát, to vydrží tak do roka. Ale součet hodin před den je velký, proto to večer nejde.
Dávala bych spát přes den míň, dopoledne a poo, aby dítě vstávali nejpozději v 15:00. Nebudit, ale zase nenechat 3 hodiny v úplné tmě a tichu, trošku ty podmínky upravit.