Ahoj,
Prosím o radu, prcek bude za týden končit 4m, a už 3 týdne je doma bojkot naprosto všeho.
Odmítání kočárku, prochazek přes neuvěřitelný plac. Už kolikrát jsem vyrazila ven a po půl hodině to musela otočit, protože šílený řev a k neutiseni. Nositko taky bojkotuje, jen nosit v náruči a to ne každý den, jak se mu chce. O spánku nemluve, spi 20-30 minut, pak se probudí, douspat ho je tragédie. Když to neudělám je vzhůru na 40 minut, protivny, pak zase vytuhne na 20 minut a takhle ten tyjatr je cely den až večer odpadne. Ale přes noc peklo, budí se. Takže si musím dat práci a dopomoc mu, což mě nevadí. Ale už druhy den bojkotuje dudlik, chce jen prso a dudlat. Přes den jsem si zvykla, ale ty noci začínají byt peklo než se ududla. A přitom ten dudlik měl rad.
Je pravda, ze pořad cumakuje po prsu nebo co jíme s partnerem. Zuby mu jeste nerostou.
Najde se některá maminka, co řeší stejne? A co pomohlo?
Díky
@prdipirko syn od 4. měsíce kočár bojkotoval, měsíc jsme ho vůbec nevytáhli a pak to postupně zkoušela jen babička, aby mohla vozit 🤭 Nosila jsem tehdy v šátku (nosítko nemusí být prckovi pohodlné, šátek se obecně lépe přizpůsobí, i když dnes už je větší výběr nosítek pro tak malé děti 😉 ). Přes den spaní na 20 minut pokud jsem neležela s ním, jakmile jsme byli spolu v posteli, chrněl klidně 2 hodiny v kuse (že jsem u toho sjížděla nahlas Hru o trůny mu bylo úplně jedno, ale jakmile tam byl sám, ani špendlík nespadl, tak prostě po 20 minutách vzhůru 🙈 ). Dudlík jsem mu dala asi na 2 dny z obavy, že si bude do konce života cucat palec, ale dudlík mátl nejen jeho, ale i mě, já potom nevěděla, jestli mrčí proto, že chce prso, nebo že mu vypadl dudlík 🤷🏻♀️ Takže po 2 dnech šel dudlík z domu a prostě když mrčel, měl prso a byl spoko (a palec přestal cucat po měsíci sám od sebe) ☺️ Spali jsme společně i v noci, když se chtěl kojit, nikam jsem nevstávala, prostě se nakojil a spali jsme dál. První dítě, měla jsem na něj všechen čas světa, úžasně mi to zpomalilo život, vařil a uklízel manžel nebo jsem si zašla s malým v šátku procházkou k našim na oběd a byla jsem fakt mega spokojená a malej taky 🩷 Je mi jasné, že když je to druhé/třetí dítě, není prostor všechno dělat podle miminka, nebo když je někdo posedlý uklízenou domácností, tak má asi nervy, že nic doma neudělá, ale s uklizenou domácností a nespokojeným miminkem ani ta máma stejně není spokojená 😉 O tom jsi nepsala, že chceš dělat něco jiného než chovat půl dne mimčo, ale často to tak bývá tady v diskuzích 🤭
@prdipirko na vaření i uklízení bude čas prostě až za čs 🤭 Já jsem od porodu do cca synových 10 měsíců v podstatě žádné opravdové jídlo nebo buchtu ani neuvařila, on nevydržel ani 5 minut ležet na dečce a sledovat něco kolem sebe, pořád musel být u mě nebo na mně 😅 A vlastně, máme to tak doteď, je mu 7 let, je prostě typ, který si sám nehraje, výjimečně se 5 minut zabaví s nějakým projektem/výkresem, ale chce prostě mojí/naší společnost 🩷 našla je v tom plno výhod a máme život tomu uzpůsobený ✨
@prdipirko 3/6/9 - týdny a měsíce, kdy prcek prostě má horší období. Každopádně nemá nějaké problémy? Bříško, prdy nebo třeba i stolice? Je vše ok? Ikdyž synovi rostly zuby, měl spurt nebo velké bolení (extrémně nadmutý a nakonec silné ABKM právě ve 4 měsících, kdy od 3.měsíce problémy), nevyváděl, ale jsou děti, co to prostě nezvládají.