Děti a jejich návštěvy. Trváte na tom, aby byl doma i dospělý?
Snad se mi podařil anonym 🙈
Jak zvládáte návštěvy vašich dětí - spolužáků, kamarádek? Máte nějaká omezení, trváte na tom, že při návštěvě musí být doma i někdo dospělí? Jedná se mi o děti 9-12 let
Holka začala domů tahat spolužačky, v době, kdy nikdo nejsme doma a jsou tam tedy samy. Zkousnula jsem asi tři,co znám, ale rozšiřování portfolia návštěv bez naší přítomnosti se mi docela příčí. Ne všechny děti mi sedí, bojím se, že něco vyvedou.
@anonym_autor domov má zákaz vodiť hocikoho. Môžu sa stretávať vonku
Boze, navstevy pubertacek jen kdyz nejsem doma. Musi odejit nez dojdu domu. Takze po skole max do 16. Pak trenink a skola. Vsem to vyhovuje. Co myslis, ze se muze stat? Pokud by si byla doma, tak by decka byly zavřený v pokoji. To se taky muze cokoliv stat a v 10.letech to neni uz maly decko. Pokud chce doma kamarady tak jedine s pravidly. Snadny.
Já jsem na jednu stranu ráda, že to odbyde,když nejsme doma. Na druhou nemám potřebu,aby mi doma proběhla v lepším případě půlka třídy. Prostě mi to vadí 🤷😆Já si iluze spořádané návštěvy teda nedělám. Navíc moje potrhlé dítě a cizí potrhlé dítě - mě z toho rupe cévka prostě
Návštěvy nemáme časté, dceřiny kamarádky znám, jsem s nimi v pohodě, takže u nás mohou být i sami, ale jen výjimečně se to takto sejde. Kdybych s tím v pohodě nebyla, nastavila bych pravidla, to je přece normální.
Já jsem na jednu stranu ráda, že to odbyde,když nejsme doma. Na druhou nemám potřebu,aby mi doma proběhla v lepším případě půlka třídy. Prostě mi to vadí 🤷😆Já si iluze spořádané návštěvy teda nedělám. Navíc moje potrhlé dítě a cizí potrhlé dítě - mě z toho rupe cévka prostě
@anonym_autor v tom případě nastav pravidla, na počet a detí a co můžou a nemůžou. U nás jsou návštěvy často,ale vetsinou1-2 kamarádky. Potrhlé jsou a v tomhle věku asi všechny,ale zase uz chápou co si můžou dovolit. Nikdy se nic nestalo, maximálně nějaký bordel, což si pak dcera musí uklidit. Nebo se stalo, že šly ven bez klíčů…
Chápu tě, jsem háklivá na soukromí (mám to asi po své mamce, ta nám taky nedovolovala návštěvy nebo dokonce přespávačky; jak já ji teď chápu 😀), taky by mi vadilo, kdyby se mi půlka třídy producírovala domem. Moje děti to naštěstí vědí a návštěvy si zvou po mém souhlasu.
Tvůj dům, Tvoje pravidla. Tak si o tom s dcerou promluvte a zkuste to nastavit tak, aby ona mohla trávit čas s kamarádkami a pro Tebe to bylo ok. Je přeci úplně jedno, jak to mají ostatní. Mně by se taky nelíbilo, kdyby si tu různí kamarádi dětí podávali dveře a střídali se tu jak na bežícím páse.
@anonym_autor v tom případě nastav pravidla, na počet a detí a co můžou a nemůžou. U nás jsou návštěvy často,ale vetsinou1-2 kamarádky. Potrhlé jsou a v tomhle věku asi všechny,ale zase uz chápou co si můžou dovolit. Nikdy se nic nestalo, maximálně nějaký bordel, což si pak dcera musí uklidit. Nebo se stalo, že šly ven bez klíčů…
@izz76 ona je má, už několikrát jsem jí říkala, že akceptuji asi tři, co k nám chodí a co znám a stejně vždycky volá,jestli tam může dotáhnout jinou 🤷 s tou jednou konkrétní mám dost osobní problém, co znám její chování a doma ji fakt nechci, pouze pokud budu doma já, jenže oni jsou ze školy, hurá akce si něco domluví a pak mě volají. To můžu být ráda,že ji tam netáhne na tajnacku
Já bych děti sama doma nenechala, když mají návštěvu spolužáků nebo kamarádů, přece se může něco stát.
@izz76 ona je má, už několikrát jsem jí říkala, že akceptuji asi tři, co k nám chodí a co znám a stejně vždycky volá,jestli tam může dotáhnout jinou 🤷 s tou jednou konkrétní mám dost osobní problém, co znám její chování a doma ji fakt nechci, pouze pokud budu doma já, jenže oni jsou ze školy, hurá akce si něco domluví a pak mě volají. To můžu být ráda,že ji tam netáhne na tajnacku
@anonym_autor tak bych ji normálně řekla, že někdo ano, někdo ne. Třeba u nás až to bude aktuální, tak v tomto věku už není u nás družina, takže děti z vesnice chodí domů, přijde rodič po práci a už se řeší kroužky, tréninky úkoly apd. Takže jediná možnost kamarádů je v čase po škole, než přijdou rodiče domů. Naprosto chápu, že se vám nelíbí, aby vám chodil domů každý, tak to prostě dceři vysvětlit. Když bude volat, tak říct ne. Pokud by mělo hrozit, že to nějak zraní dotyčné nechtěné dítě, tak nějak zakamuflovat, že zrovna dneska se to nehodí a doma si o tom promluvit znovu.
K nam deti bez souhlasu nikoho nevodi - nastesti - jako ani tu nikoho nechci. A kdyz jsme doma, tak jen obcas-deti mam nad hlavu pres tyden, jsem ucitelka, takze ve volnem case uvitam klid. Staci mi doma jen ty moje tri.
K nám na návštevu nikdo nesmi, pokud nejsme doma. Decka se zrani neco rozbiji a zodpovednost bude na nas. Ma to tak v okoli vetsina rodicu.
@anonym_autor Kdyz ti vadi konkrétní kamarádka, máš k tomu důvod,tak návštěvu zakaž, ať si jsou venku.. Pravidla určujeme my rodiče. Ja jsem k návštěvám dcery tolerantní, ale protože přijdou najednou 1-2 holky, točí se okruh asi 6 kamarádek které znám. Kdybych je neznala,nebo jich bylo hodně najednou,tak to zatrhnu.
K nám na návštevu nikdo nesmi, pokud nejsme doma. Decka se zrani neco rozbiji a zodpovednost bude na nas. Ma to tak v okoli vetsina rodicu.
@vanilkacka Asi mate jeste malé děti? Uplne si neumím představit, ze by 11leta dcera mohla mit doma kámošky jen pod dozorem. To by me hrozne omezovalo, většinou k nám přijdou v case kdy jsem jeste v praci.
@vanilkacka Asi mate jeste malé děti? Uplne si neumím představit, ze by 11leta dcera mohla mit doma kámošky jen pod dozorem. To by me hrozne omezovalo, většinou k nám přijdou v case kdy jsem jeste v praci.
@izz76 Ne, mam deti 11 a 9 let. Jsem casto na HO, takze je to asi jine, kdybych chodila dom pozdeji. Mne nevadi, kdyz jsou u nas deti a jsme doma. Dcera uz by to s holkama zvladla a zas takovy strach nemam, ale syna s klukama nechat rozhodne nechci. Nase deti uz davno byvaji doma odpo sami, kdyz jsme v praci nebo jedem do obchodu. Cizí decka doma bez dozoru fakt mit nechci. Staci, kdyz vidim, co je napadne, kdyz jsme dole v obyvaku nebo na zahrade. A opravdu to tak maji skoro vsichni rodice kolem nas.
Tak to já jsem naopak ráda, že dítě není samo doma. Je mu devět a už nemá družinu.
On si ale přivede (jednotlivě) tři různé děti, se kterými nemám problém (je to občas a předem volá). Chvilku ale kamarádil s klukem, který k nám bez dozoru nesměl. Stejně tak by mi vadilo, kdyby tu měly být víc než dvě cizí děti.
Neboj se pravidla nastavit, určitě i ostatní děti to omezení mají (možná proto to zkouší na tebe).

Dceri je 11 a jsem naopak rada, když kamarádky vodí v case kdy nejsme doma. 😃 Aspon mají klid, nejraději jsou v obýváku kde mame velkou tv a je dost místa na tancování a jine blbosti. Ne vždy na to mam náladu 😃 V podstatě to ani neni reálné aby kamarádky přišly jen kdyz jsem doma ja nebo manžel. To by nás hrozně omezovalo. Dcera si kámošky vodí většinou hned po škole, to jsem v práci, kdyz přijdu odcházím na delší vycházku se psem, dcera mezi tím na trénink a kámošky domu. Podle mě ideální. Obcas patek prespavcka, to přežijeme 😃