Děti nechtějí pevnou stravu. Máte tip, jak je na to naučit?
Ahoj holky, mám 2 děti-16 měsíců a 34 měsíců. Ani jedno z dětí se mi nedaří naučit na pravidelnou stravu. Starší si vezme k obědu polévku a tím končí. Na nějaký namazány chleba k snídani můžu zapomenout u obou,kaše mi nechtějí ani jedno z dětí. Žádné palačinky nebo něco podobného do nich nedostanu. Máte tipy jak je naučit nebo nemám být tak náročná a smířit se s tím,že takový prostě jsou.... Díky
@miba10 Trochu to cítit je, máme od Moeller. Nám to nepřijde, zaplať Bůh s rybami zatím problém nemá. Škoda že jsi přes půl světa, dala bych ti vzorek na pokus.
@dejvitka Jj, ty normální děti kolem mě taky vždycky zamrzí. Nejlepší jsou ve sporťáku, ještě ani nechodí, ale dostanou oloupaný banán, drží slupku a způsobně okusujou. To mě vždycky může trefit. To se poddá, určitě. Chce to zkoušet. Jak tu zazněla rada dát na talířek všehochuť a ať si sám testuje, to je bezva věc. A časem to nějak přijde 🍀
Napadame ty ovocne co zeleninove presnidavky davat do plnitelnych kapsicek, jde to i s jogurty a ridsimi kasemi, syn obcas nechce jist lzickou ake kdyz mu to dam do kapsicky tak to znodbe ani nevim jak
@jannym a nemáš nějaký recept? Klido zkusím 😊s kaší to teda nepůjde, ale zkusila bych jinak "nataficit".
@mourovatakocka jsi moc hodná,já to možná risknu nebo koupím rovnou ten od 3let. Ty už jsou ochucené myslím 😁
@miba10 Já se přiznám, že už hodně hodně dlouho dávám medicíny od tří let. Třeba v menším množství, ale dávám. Lékárnice říkala, že u hodně věcí nejsou studie pro menší děti, takže se tam prostě napíše od tří let a hotovo. Snad ji tím postupně netrávím 😁
@mourovatakocka já se snažím tohle všechno omezovat. Medicíny si užila od roku dost,tak ji nechci přidávat. Teď jsem teda akorát nasadila na imunitu,ale jinak nic. Tohle ale vyzkouším 😁
U nas zabira "krupavy"chlebik,tedy jakekoliv pecivo nakrupane v toustovaci..bavi je to.a klidne bych zkusila ty pufovane chlebicky.jinak se priklanim k ostatnim,4x denne mleko u 3l ditete je hodne.snazila bych se to odbourat a tim by mohli mit vic hlad na normalni jidlo...
mladší bych určitě neodstavala a nechala tomu volnej průběh. nechat ochutnávat, neechat jíst samotnýho a časem se to poddá. ale staršímu bych UM teda už fakt nedávala. a to ani jednou denně. jaký zdravotní důvody? jako kvůli doplnění vitamínů a minerálů?:D
@normalnimatka prostě tak to je a vysvětlovat to tady opravdu nebudu. Navíc ho nedostává tolik,aby ji to zasytilo. Zkrátka to potřebuju omezit na ráno a večer.
@miba10 ja bud povarim ovoce a mixnu, pripadne pridam bily jogurt, uvarim krupicovou kasi pridam trochu jogurtu a ovocnou majdu, nekdy jim tam naliju jen obsah ovocne sklenicky, zeleninova je dobra mrkva s dyni, ja mam teda kyseliny obecne, ale tohle me napadlo ze by to ty vase mohlo bavit...
@miba10 hod sem jidelnicek, jak jsem psala - cas a mnozstvi a muzeme se na to podivat. Nemusi to byt UM, take zavisi na mnozstvi. 4x za den uz je hodne, to je skoro je plna porce, to brzy hlad mit nebude. Dostanes se tak do bludneho kruhu - budes muset dat UM, protoze jine jidlo ti neji a jine jidlo ti neji, protoze si vystaci z UM. Ja v tomto veku davam uz jenom UM na noc a to jen tehdy, kdyz uz je unaveny a nesni mi normalne veceri. Jogurt a presnidavka je normalna svacina, zadny pamlsek🙂
@linee tak třeba dnešek. Vstala v 5:45 měla 180ml mleka + půl mléčné hosticky,kterou si sama vybrala (ráno si vybírá snídani sama,pokud si nevybere,vybíráme my). V 9h svačina toust se sýrem a šunkou, 11:30 oběd krůtí polévka se zeleninou a drobením (te dnes snědla jen půl misky,jinak sní celou velkou misku). Pak spánek,vzbudila se před 13h, dostala zase 180ml mlicka a to ani nevypila celé (občas to dělá,že si ho jakoby šetří). Svačinu měla kolem 15h a to chtěla strudlik Kubík (prosím o primhoureni oka,vím,že je to spíš pamlsek,ale je to jedina sladká věc,kterou si občas dá),mezi 16:30-17h bylo pečené kuře a brambor,což teda spraskala celý talíř. Pak klasika vana,večerní pohádka,to si dala ještě 2platky šunky (je prostě masožravec). 19:15 mlíčko na spaní.
Jinak ano,mohla bych ji dát třeba tu šunku na chleba,ale to mi prostě nesni. Buď to nechá být,nebo sní jen tu šunku a zbytek nechá.
Syn má na svačinu jogurt,nebo Lipánek,zkouším i ten namazany chleba,ale pak to dopadá,jak jsem to tady vkládala.(zkouším to u něj 4tydny,předtím jsem zkoušela rohlíky). Dnes si dal i ten brambor a kousek kuřete,ale to fakt jen tak na ochutnání.Brambory snědl asi 4 a večerní mlíčko před spaním ani nechtěl a spí už téměř 3hodiny
@miba10 coze to mi pripada jako skvelej jidelni vykon 😄 mam stejne stary deti a dnes snedly i min a to se s jidlem moc netrapim 😉 napr. namazu chleba a syn sni jen to maslo 😄 moje eso v rukavu je smoothie a do sklenicky s brckem. Takhle do nich dostanu i spenat. Jinak zelenina temer nula, ani varena. Porce miniaturni. Ve skolce udajne neobedva, ale ke svacine buchtu si da. Sladkosti ty by jedli ovsem cely den 😊 ale to se snazim nedavat, nebo treba malicko prave po obede

Základem je hladové dítě. Takže ne, že dostane mlíko a pak se možná uráčí do něčeho kousnout, ale přesně naopak. Tady máš snídani a až sníš třeba pět lžiček, kousnutí...dostaneš mléko. Mám stejně starou dceru (necelé 3 roky) a jíst začala v roce a půl, když jsem ji odstavila. A je to už velká holka, žádné miminko, jehož věk se počítá na měsíce, moc dobře chápe, že třeba dobrůtka je až po snědeném obědě 🙂 Taky funguje to vynechávání svačin. Hlad je prostě základ, tak to funguje i u dospělých.