Dítě nechce jezdit na prázdniny k babičce. Přemlouvat jej?
Syn má jet v létě na týden k babičce, jako každý rok. Dřív se těšil, ale letos najednou říká, že tam nechce.
Babičku má rád, jen prý nechce být tak dlouho bez nás. Jenže my s manželem chodíme do práce a nemáme, kdo by s ním zůstal doma.
Nevím, jestli ho přemlouvat, nebo začít narychlo hledat jiné řešení?
Kolik mu je?Jestli nechce ,tak ať je sám doma.Jestli ho nechcete nechat doma samotného ,tak prostě k babi bude muset jet.
Osmileté dítě bych celé dny samotné doma nenechala, vysvětlila bych mu, že s ním taky jsem ráda, ale do práce chodit musím, proto týden u babičky zvládne. Babička se na něj určitě taky těší a bude mít zase jiné zážitky.
A já jdu proti proudu, protože vím, že mě rodiče taky nutili do věcí, které jsem nechtěla a způsobilo mi to akorát traumata. Když by nechtěl k babičce, zařídila bych mu příměstský tábor.
A já jdu proti proudu, protože vím, že mě rodiče taky nutili do věcí, které jsem nechtěla a způsobilo mi to akorát traumata. Když by nechtěl k babičce, zařídila bych mu příměstský tábor.
@anonym_9ad483 Ono je otázkou, jestli je to v možnostech. Třeba u nás by to byl citelný zásah do rodinného rozpočtu, příměšťáky jsou u nás velmi drahé.

Vysvětlila bych, že budete chodit do práce a není kde jinde, aby byl. Jiný program bych na poslední chvíli nevymýšlela. Nevím, kolik synovi je. Ale občas to jinak nejde. Moje děti taky nikam nechtějí. Většinou jim vadí hlavně to cestování, ta změna. Pak už je to ok. Ale nepřistoupila bych na to, že dítě řekne "nechci tam" a rodiče hned budou složité vymýšlet jiné řešení.