Dítě nechce ve školce oběd. Měli jste někdo stejně?

marie_nn
14. bře 2024

Ahoj, syn byl dnes po 2. konečně už do oběda a oba dny při obědě plakal že nechce jíst🥲 on je hodně vybíravý, já sama mu vařím pár jídel k obědu dokola. Bylo mi jasný, že budou jídla kterých se ani nedotkne jako dneska koprovka, ale předtím měli gulášek a ten mi doma jedl, vlastně veškeré omáčky má řady, kromě zrovna koprovky rozhodně. Říkám mu, že stačí ochutnat, zjistí, jestli mu to chutná, nenutime mu to, ale plakát nemusí! Dneska totiž vyzvedla babička, a učitelka ji říkala, že si musíme promluvit, že bude lepší vyzvedávat před obědem. Já nevím, syn chodí od 1.2. do školky, přes měsíc tam řval a byl jen do 10hodin, konečně s nima začal chodit na procházky, teď tam je až do 12, tak mě štve že by zas chodil dřív, zatím jsem doma, přizpůsobím se, ale zachvili půjdu do prace tak minimálně do toho oběda aby tam byl. Asi to není jednoduchý pro učitelky, ale měsíc jim tam v kuse plakal za mnou, tak si myslím, že tohle bude taky o zvyku, že neobědvá doma, ale tam. Mimochodem svačinky ty jedl hned o začátku, ikdyž tam byl ještě na hoďku. Tak já nevim co s obědem tak vyvádí... Měla jste některá s dítětem stejně? A zlepšilo se to?

michaela666
14. bře 2024

@marie_nn Asi tě nepotěším, ale mám dítě ve školce od října a za tu dobu ochutnala sotva 5 krát jakékoliv jídlo. A to mluvíme opravdu o soustu jak pro vrabce. Jediné co sní je suché pečivo a pár lžic čistého vývaru.

anniej
14. bře 2024

Ano, pridavam se ke stejnemu pripadu jako @michaela666 😎

kristyn86
14. bře 2024

Ja mam sice mlsnou dceru,ale aspon trochu vzdy sni. Ona teda nebrecela nikdy ve skolce,je tam jak ryba ve vode,ale je hrozne vybirava a je schopna nejist jen proto,ze se ji tonelibi vizualne nebo to nezna a nebo protoze proste ne. Ja myslim,ze kdyz ho budes brat pred obedem tak se tim nic nevyresi. Jako chapu pani ucitelku,ze je neprijemny,kdyz tam breci a treba rozhodi i jine dite..,ale chtela bych,aby tam byl na obed. At klidne neji,jestli ho pak vyzvedavate,ale at vidi,ze ostatni deti papaji,ze ho nikdo nenuti apod...Trochu se tam zorientuje...Stejne ten obed platis,ne? Blby by bylo,kdyby tam musel spinkat a neobedval...A kolik mu je? Bude malicky,vid?

fyii
14. bře 2024

@marie_nn a ja bych trvala na tom, ze dite tam bude na obed i kdyz ho treba nesni.. on si zvykne a alespon nekdy treba ochutna. To, ze ho vezmes pred obedem situaci nevyresi, on uvidi ostatni a treba alespon neco zkusi.. nechala bych ho v klidu.. bude bude nebude svet se nezbori, da si potom neco doma9

kolunka
14. bře 2024

Nechala bych přes oběd. Bude si zvykat na stolovani s ostatními dětmi a třeba ho inspirují k ochutnání 🙂

michaela666
14. bře 2024

Hlavně tím, že ho budeš brát před obědem si s velkou pravděpodobností tenhle problém jen odsuneš na později. Určitě jídlo vypadá a voní trochu jinak než je zvyklý od tebe, dej tomu čas.

Ikdyž dcera nechce otevřít pusu a fňuká, že jíst nebude, tak aspoň sedí s dětmi u stolečku a dívá se. Nikdo ji do jídla nenutí a musím říct, že kuchařky u výdeje jsou úžasné. Zkouší různé způsoby servírování obědů tak, aby alespoň ochutnala.

marie_nn
autor
14. bře 2024

@kristyn86 právě s tím taky nesouhlasím, aby chodil před. Jsem ráda, že už tam vůbec takovou dobu vydrží, a je mi taky jedno ať klidně nejí, ale ať si zvyká! Jojo, 1.4. mu budou teprv 3 ☺️

andelka
14. bře 2024

Mně zas nejí svačiny. Sem tam něco vezme na milost. Aspoň že obědy jí, kolikrát si i přidá,je polévkový. Ráno většinou něco málo posnídá, a odpoledne vyzvedávám v 15h, hlady neumře.

kristyn86
14. bře 2024

@marie_nn Tak to je malicky. Zkus na to nepristoupit. Drzim palce. Ono si to sedne 😀

izz76
15. bře 2024

Moje dcera první 3-4 měsíce nejedla ve školce skoro nic . Nikdo to neřešil,jen mi oznámily,dnes nejedla. Postupně si zvykla,rozjedla se i si chodila přidávat obědy.