Dítě nezvládá změny programu. Řešit to hned, nebo čekat, jak si sedne režim po prázdninách?
Syn špatně snáší změny. Když něco naplánujeme a pak je to jinak, úplně ho to rozhodí. Nejde jen o běžné vztekání, spíš jako by si s tím vůbec neuměl poradit.
Už dřív mi někdo opatrně naznačil, jestli bychom nezvážili psychologa, ale tehdy jsem si říkala, že je ještě malý. Teď přes prázdniny to vidím víc, protože je každý týden jiný režim a změny zvládá čím dál hůř.
Nevím, jestli to řešit hned, nebo počkat, jak si sedne režim po prázdninách.
@anonym_autor kolik mu je let? Moje dcera to taky tak má.Ale ona má vyvojou dysfazii a s tím spojené diagnózy.Taky je úzkostná.
Za mne je určitě psycholog dobrá cesta.Poradi Ti jak s dítětem pracovat.Ale primárně si s tím musíte poradit jako rodina.Dite na všechno déle připravovat a pořád dokola vysvětlovat.
Naučila jsem se říkat to tak, že to není 100%
Syn špatně snášel nesplněné sliby. Já sliby vždy plním, neslibuju to, co není v mých silách. Ale u nás do toho vždycky vstoupila nemoc. Takže cokoli jsem plánovala, hned jsem ho připravila na to, že může přijít situace, kdy to nevyjde. Časem to přešlo.
Kolik mu je? Může si to sednout, může takový být pořád, těžko říct.
@lv Je mu 5. Právě proto váhám, jestli z toho ještě může vyrůst, nebo už to radši začít řešit.
@anonym_autor kolik mu je let? Moje dcera to taky tak má.Ale ona má vyvojou dysfazii a s tím spojené diagnózy.Taky je úzkostná.
Za mne je určitě psycholog dobrá cesta.Poradi Ti jak s dítětem pracovat.Ale primárně si s tím musíte poradit jako rodina.Dite na všechno déle připravovat a pořád dokola vysvětlovat.
@zmrzlinka Je mu 5.
Myslím, že je to celkem běžné. Dítě si potřebuje udělat větší základnu zkušeností a zážitků, aby mohlo potom pružně reagovat na náhlé změny. Některé děti to tak mají. Takhle si původně plánovanou aktivitu předtím v klidu spojilo s nějakou zkušeností v mozku a najednou, když se to změnilo, tak je mozek zmatený a neví, jak reagovat, co dělat a jak se cítit.
Jen pozor v 5 ještě dobrý a v 6 už ohromný problém.... Návštěva psychologa může být dobrá, ale pozor jakého si vyberete, nejlepší je osobní doporučení. Já jsem šlápla vedle a několik měsíců jsem z toho byla špatná
Než se reálné dostanete k psychologovi. Bude mu šest... příští rok nastoupi do školy. Zvladne s tím školu? Je to "jen" "nějak najednou nevím, co dělat, ale když me povedeš krok po kroku, tak to dám. " nebo historie a totální neschopnost reagovat?
Než se reálné dostanete k psychologovi. Bude mu šest... příští rok nastoupi do školy. Zvladne s tím školu? Je to "jen" "nějak najednou nevím, co dělat, ale když me povedeš krok po kroku, tak to dám. " nebo historie a totální neschopnost reagovat?
@cilkat proc by mela cekat rok? Jen kvuli tomu, ze to bude psycholog hrazeny z pojisteni? Pokud mam problem, resim snad ihned. Psychologu je plno, jen si je musi clovek zaplatit a pak je cekacka i tyden.

Kolik mu je? Může si to sednout, může takový být pořád, těžko říct.