Dítě si pořád kouše nehty. Co s tím?
Syn si poslední dobou pořád kouše nehty. Ne jen občas, ale fakt tak, že je má okousané skoro do masa.
Když ho na to upozorním, řekne, že o tom ani neví. Nechci na něj pořád tlačit, protože mám pocit, že je pak ještě nervóznější.
Máte nějaký tip, co s tím, když to dítě dělá automaticky?
S tímhle asi bojujeme víc lidí, nejen u dětí. Je to běh na dlouhou trať, ale někdy pomůže třeba oblepit si prsty.
@anonym_autor já si přestala kousat nehty snad až ve 28 🙈 ... Je mi 34 a sem tam stejně kousnu, ale jen proto že se mi naštiplnul.. ale to úplného masa jsem to nikdy neměla. Každopádně syn si taky kouše nehty, jednou to dopadlo tak, že chytl zánět pod nehtem a rvali mu nehet... Vůbec ho to neodradilo 🤦🏻♀️ . Když je nervózní nebo se nudí tak si je kouše. Ještě bývají průhledné laky na nehty, které jsou hořké a může to pomoct. No uvidíte.
Neřeším to. Manžel si nehty kouše taky. Oba s dítětem na to vždycky upozorním, ale na hlavu se z toho nepostavím.

Taky s tím bojujeme, naštěstí nekouše až do masa ale má pořád ruky puse a už s toho šílím. Nejlepší je aby se nějak zabavil rukama, nějaké hry do ruky, rubíkova kostka nebo nějaké ty antistresové míčky. Prostě musí něco dělat jinak když jenom sedí tak pořád okousává.