icon

Dítě šlape na koťata. Jak tomu zamezit?

evulakebula
10. srp 2021

Zdravicko.

Syn ma 1,4let. Neustale taha koťata, hazí s nimi o zem a slape na ne a u toho se naramne bavi, smeje se tomu a pokracuje dal.

Jestli mel nekdo takovy problem, prosim o jakokoliv radu, jak tomu zamezit. Ja uz si nevim rady 🤦🏼‍♀️

Diky

Eva

Strana
z6
sudylichozrout
12. srp 2021

@evulakebula NECHÁVÁŠ. Pokud jim OPAKOVANĚ UBLIŽUJE, tak necháváš. Vše, co tady z tvých úst zatím zaznělo, jsou jen výmluvy.

michaela666
12. srp 2021

@evulakebula Tak si přečti svůj úvodní příspěvek- Syn ma 1,4let. Neustale taha koťata, hazí s nimi o zem a slape na ne a u toho se naramne bavi, smeje se tomu a pokracuje dal....jako co ti tenhle popis přijde? Být to starší dítě, tak je pro mě prostě tyran,. kterému dělá radost ubližovat. Tvůj syn je maličký. Musí se to teprve naučit, ale ty musíš být důsledná a mít oči i v zadu.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@sudylichozrout a na co se vymlouvam presne?

tinaprofi
12. srp 2021

Sofina a silvina "mají kocoura" Lokyho... Měly předtím od narození Kiliana, ale ten umřel a samozřejmě se snažily ho tahat a tahat ho za ocas, ale nikdy je nenapadlo dělat takové věci jak ho bít, šlapat po něm, házet s ním o zem - čisté z principu - je to fakt divný, že to dítě kor v takovém věku vůbec udělá. Za normální reakci považuji osobně to, že ho mackaji, zvedají, tahají za ocas, hrajou si s ním na základě toho, že ho můžou brát trochu jako hracku. Já nechci znít jako perfekcionistka, ale já si to vážně neumím představit, že by tohle děcka dělaly opakovaně. Když připustim, že by se to stalo. Lokyho silvina taky taha, ale tak nějak láskyplně, dotáhne ho k misce, chce ho krmit, pak ji vidím, jak ho hladí po hlavě, jindy mu hází nějaký hračky, prostě, dítě - zvire. To by chtělo vidět tu situaci, v reálu, jak se k těm kočkám chová, ale především si myslím, že by měla bejt namirena ta kamera na tebe.

sudylichozrout
12. srp 2021

@evulakebula Na vsechno. Kotata dej pryc, nech si jedno a s tim nauc sveho syna zachazet jako s zivou bytosti. A ne, ze budete mit na dvorku bambilion kotat, se kterymi si mlady muz bude hrat jako pako.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@michaela666
@michaela666 aha, to je fakt, napsala jsem to tak idiotsky, ze uz chapu, proc do me vsichni jedou. Zni to, jako bych se na to jen divala a nezakrocila. Moje chyba... ja to chtela napsat strucne, nenapadlo me, ze se toho chytnou vsichni timto smerem... dekuji za jiny pohled. Tak jak to vidim napsane ja, tak to nevidi ostatni, co za tim vsim je...

evulakebula
autor
12. srp 2021

@sudylichozrout ale nebojte. Ja ta kotata si nechavat nebudu. Me staci kocouri, ktere mame. Prave s temi kotaty se ted rozsypal pytel starosti...

evulakebula
autor
12. srp 2021

@sudylichozrout ale nebojte. Ja ta kotata si nechavat nebudu. Me staci kocouri, ktere mame. Prave s temi kotaty se ted rozsypal pytel starosti...

somalicats
12. srp 2021

@tinaprofi Moje současné kočky to vyřešily samy - když se jim nějaká manipulace nelíbí, kočka lehce kousne, kocour začne nepříjemně mňoukat. Holky velice rychle pochopily, že to je výstraha - ty moje by se nenechaly ani k té misce dotáhnout bez nutné sebeobrany. Moje nejstarší dcera zažila první koťata, když jí byl rok, to jsem ji učila sedět na zemi s mávátkem a měla děsnou radost, jak si koťata hrají. Ve dvou letech se snažila je brát, chytla první kotě pěkně okolo krčku, jenže to už stačilo jí vysvětlit, že takhle se koťátka nenosí. Zakladatelka má kluka přibližně ve věku mojí čtvrté dcery, a ta prostě hračku, která ji nebaví, zahodí (starší holky neházely), věřím tomu, že by to byla schopná udělat i kotěti, pokud by ho dostala do ruky, protože nepochopí, že to není hračka. Takže jediný možný způsob v tuhle chvíli je nenechat jí kotě k dispozici.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@tinaprofi no me prijde, ze on to kote chyti za kuzi na krku, jak se chytaji kocky ci kralici, pritom to pred nim nedelame, snazime se, aby nas radsi ani nevidel, ze bereme kocky do rukou... chvilku se s nim pomazlil a sup na zem. To poslapani probehlo jen asi dvakrat jak se tomu smal. Dneska sem to resila s kamaradkou, ktera u nas byva, ze jsem treba nekdy omylem slapla na kote, kdyz jsem treba sla po schodech... a ted to doufam nebude nekdo cist, nebo me ukamenuji, jak jsem si dovolila slapnout na kote. Tak jestli to videl a opakuje to. Ale ja se u toho nesmala... zase znama psychlozka, s kterou jsem dnes resila tu tyranii, kterou me tady vetsina valcuje, tak ta kamera je na me otocena tak, ze pry je mozné, ze syn citi ze me urcite napeti vuci tem kockam, ktere ale potlacuji. Proste vylozene me ta kotata stvou a syn to vnima. No ted uvidime, kdyz jsou zavrena, co se bude dit. Sama jsem zvedava.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@somalicats no me prijde, ze on si s nimi chce hrat a nevi jak, ale proste uz kotata jsou pase. Jeste prijde, rekne haci, sedne si, rekne cici, drzim cicinu a hladime. Ale ze zacatku by ji chytil, potulil a sup na zem. Neprisla mi z jeho strany nejaka agrese, nebo tyranie. Zrejme byla chyba, ucit jej tulit se s nasi fenou. A on to ted chce i s kockama, samozrejme psa nikde nehazel. Tam to bylo nastavene jinak. Ale ta kotata jsou takove bambuly. Takove pytlicky. Taky to tak trochu pripomina plysaky, tak zkousime doma na plysacich, aby venku nedoslo zase k odhozeni kotete. Preci jen kdyz hodi plysakem, tak to az tak nevadi...

klokanka31
12. srp 2021

@cikitkapb No aby sám viděl že bouchnutí bolí ne? Nedělej ostatním to, co nechceš, aby dělali oni tobě.

somalicats
12. srp 2021

@evulakebula On to časem pochopí. Ale chce to trpělivost. Učit takhle malé dítě se tulit se zvířetem nepovažuju za dobrý nápad, může se stát, zejména u těch psů, že až bude větší a těžší, tak ji při tom tulení někde blbě přimáčkne a fena se ožene. Naučit je, že se zvířátko dá pohladit, že se krmí, napájí, a hlavně že se zvířátko mazlí jen tehdy, když chce samo. To já považuju za to hlavní, co by se děti měly naučit. Zrovna ty kočky nemají to vynucované mazlení většinově v oblibě a pak mají tendenci před těmi dětmi spíš zdrhat. U nás to vypadá tak, že jsou děti v obležení koček, které si k nim samy chodí lehat a mazlit se, když mají náladu.

tinaprofi
12. srp 2021

@evulakebula já jsem svým kocourum šlapla omylem na ocas nesčetněkrát, kdo má kočky ví, že jsou schopny i z místa zasprinrovat, podrazit člověku nohu a normálně sebou člověk i dokáže flaknout, zažila jsem. Já neberu vůbec v potaz tvyho malýho, protože je mu rok a kousek, koneckonců sadisticke sklony u dítěte člověk dokáže rozpoznat opravdu až ve vyšším věku 🙂) takze je tohle mimo misu, nicméně, opravdu platí, že jsi i kočičí matka a prostě to musíš ohlídat a okoucovat, musíš, to není podmět k diskuzi, prostě musíš 🙂

evulakebula
autor
12. srp 2021

Lidickove, odchazim. Dloooouho jsem nebyla na socialnich sitich a uz vubec ne v nejake diskuzi. Omlouvam se vsem, kterych jsem se nejak dotkla. Nekdy uz jsem do vas jela zbytecne, ale proste to je ma obrana. Ono kdyz vas hned nekdo napadne jak jste hrozni a proc to ono, da se to rict i jinak, nez treba arogantnim zpusobem, ale verim, ze takto se svym okolnim svetem nekomunikujete, protoze ani ja se takto nechovam, bylo to vytrzene z kontextu a na nektere maminky jsem se zlobila. Me znameni je strelec, takze strilim. Urcite osobni predani by bylo lepsi a mozna bychom se lepe pochopili. Take ma chyba, ze jsem to zalozila a napsala to neobjasnene. Dekuji vsem za rady a tipy, jestli se podari, napisu, at to treba inspiruje dalsi maminky, ktere budou tak v haji jak ja s kotaty a malym “tyranem”. Delam si legraci.
Takze..... kockam zdar!!!

Krasne casy se zviraty a detmi, protoze tyto dva aspekty patri k sobe a bohuzel me mrzi, ze to ted tak mame, ale verim v lepsi zitrky.

Milujte se mnozte se

Eva

evulakebula
autor
12. srp 2021

@tinaprofi musim! Dekuji...

evulakebula
autor
12. srp 2021

@somalicats ano ano, uz vim´ ze to byla chyba. Tim se clovek uci. Ale ostatni psi, vubec! To je u nas fuj, protoze chodi na volno a to by bylo. Kdyz lezely kocky treba a vyhrivaly se na slunku, tak to on respektoval, kdyz jsem mu rekla, te kocky ted delaji haji, at je necha. To je obejde a jde dal. Ale kdyz prijde k nemu kote primo pod nohy, tak sup. A bylo.

janulik2008
13. srp 2021

Ja si pamätám doteraz čo robil bratranec s mačkami a jeho otec to neriešil. Keď sme tam boli tak sme my mačiatka schovávali a priznávam aj sme mu rázne povedali že toto NIE. Mačiatka sú hlúpučké.
Keď sme pred jeho otcovi to povedali tak on je malý on nechápe. 😡😡😡 Skús mu ukázať ako to má robiť alebo ozaj daj mačiatka mimo dosah keď je vonku

cikitkapb
13. srp 2021

@klokanka31 Ale děti takhle neuvažují. Minimálně ne takhle malý děti. Oni v tom vidí spíš „Proč já bít nikoho nesmím, když ten větší/starší bije mě?“

Strana
z6