icon

Existují opravdu zcela poslušné děti ve věku 3 až 5 let?

annoonniimm
14. črc 2023

Zdravím chci se zeptat zda je tu někdo kdo má dítě 3-5let a je hodné.. dělá co se mu řekne, neřve, žádné období vzdoru, žádné náročné situace.. je to prostě poslušné a hodné dítě. Kamarádka mi pořád říká jak ta její je jen hodná a žádné takové situace co popisuji a mě se vysmívá, že malá je prostě vztekloun... Existuje vůbec takové dítě?

Strana
z2
exbordelar
15. črc 2023

@pavlinar 😆 joo, ja jdu taky merit teplotu, kdyz jsou nake “hodne”. 🤣 a vzdycky maj 😅

zelenaesmolda
15. črc 2023

@annoonniimm
Ja bych se nedvila kdyby kamaradky dite byl nejvetsi spratek v okoli a ona ho mela za andilka,ono to tak casto byva

ruzova_pastelka
15. črc 2023

Jak to napsat... Dělám všechno proto, abych neměla "hodné a poslušné" děti. Kdyby takové byly, tak vím, že jsem jako máma totálně selhala.

cilkat
15. črc 2023

Synovi je skoro osum let. Je to hodné a poslušné dítě... Hodný byl vždycky (ve smyslu "nechci ubližovat"). Ale kolem těch tří let... záchvaty řevu, válení po zemi... Neschopnost poslechnout složitější pokyn (protože prostě nechytil jeho smysl), místy fakt neochota poslechnout, ignorování pokynů, trvání na jeho vlastním postupu...

leilinka1234
15. črc 2023

Máme dvě takové. Jsou boží, úžasné a takový dar z nebes ❤️ neznám žádné velké vztekání, období vzdoru, období a proč...ale sourozenecky se dokážou pěkně zhádat, to ne že ne 😃

pabka
15. črc 2023

Ano, moje první dcera taková byla, když byla malá. Hodna, klidná, poslusna, sikovna, správně jedla, ideálně spala. Strašně jsem se bála mít druhé dítě, ze už takové žádné nebude, moc takových v okolí neznám…

dejvitka
16. črc 2023

@annoonniimm ja myslim, ze je to hodne o povaze ditete. Muj syn je od mala hodne zivej, aktivni, spolecenskej, vsude je ho dost. Na vse odmlouva, ma svoji hlavu, "porucit" mu moc nejde, hodne veci proziva, takze scenku obcas taky umi pekne. Dcera je flegmatik po mem muzi. Spousta veci je ji uplne jedno, spoustu veci se naucila sama od sebe uz jen tim, ze pozorovala brachu, takze to na oko vypada, ze je "hodna, poslechne", ale je to spise o tom, ze ji na tom nesejde a ze je hodne velkej klidas. Kdyz ji o neco jde, taky si umi prosadit, ale neni to xkrat denne jako u syna. Ale nemame doma prisnou vychovu, vic si povidame a vysvetlujeme, tvrda ruka u nas nepanuje, poslouchani jen proto, ze jsme autorita nevyzadujeme.

veronikav31
16. črc 2023

@annoonniimm takové dítě jsem znala a teď v pubertě? To nechcete vidět,rodiče a prarodiče si neví rady.nase dva satani jsou svý, tvrdohlavý,občas proběhne scéna,ale učíme se s nimi vycházet,diskutovat.ocekavam,že i jejich puberta bude taky taková

xxx3d
16. črc 2023

@annoonniimm otázkou je, nakolik je to dítě tvé kamarádky hodné, a nakolik poslušné

totiž hodné děti jsou, jenže ty obvykle nezlobí v klasickém jaksi měřítku
naopak poslušné děti, tedy ty, které klasicky zlobí, ale umí poslechnout, těch teda osobně moc neznám 🙂
těch prvních pár ano, ve školce kam syn chodí

dyechampion
Autor odpověď smazal
izz76
17. črc 2023

@annoonniimm Muže to byt úhel pohledu,já třeba neznám moc zlobivych dětí,ale to bude asi tím,ze neocekavam,ze 3lete dítě bude poslouchat na slovo. Moje dcery byly a jsou bez problémové,obě prošly obdobím vztekani,ale to patří k vývoji,jinak se s nima dalo v pohodě vyjít,jen to člověk musel spravne podat. Mladší dceři je 8 a na nějaké musíš,nesmis reaguje negativně, potřebuje ten správný argument aby ten pokyn to ní mel smysl. Příklad z doby k ji bylo kolem 5let: tchyně jí vynada,ze chodí po bytě se susenkou a drobí,vyhrožuje ještě jednou a seberu ti tu novou hračku co jsme ti koupily, reakce dcera negativní,dohaduje se s babičkou. Já bych ji na to řekla,vadí mi,ze drobiš,budu to muset uklidit,to mi zabere čas,kdy jsem mohla dělat něco lepšího,třeba hrat s tebou hru. To na ni platí a sama jde uklidit. Takže z mého pohledu v pohodě dítě s kterým se dá domluvit,z pohledu tchyne drzoun ktery odmlouva.

koordinatorka_odboje
17. črc 2023

@annoonniimm Nechtej poslusne dite. Je to akorat tak vyhodny zamestnanec montovny.

Strana
z2