icon

Jak si poradit s věčně křičícím miminkem?

matovamama
3. črc 2025

Ahoj. Před čtyřmi lety jsem si sem, zoufalá, chodila pro řady a útěchu, co mám dělat se svým uplakaným synem. S manželem jsme se shodli, že není možné, aby nám příroda uštědřila takovou facku ještě jednou a pic, je to tady.
Nechci se rouhat, z prvního kluka vyrostla úžasná bytost, chytrý, citlivý, hodný kluk. První dva roky ale byly Mordor. Já tomu říkala syndrom věčně nasraného dítěte a bojím se, že jsme v tom znovu.
Máme doma měsíčního chlapečka. Ten vlastně nedělá nic jiného, než křičí nebo se kojí. Jasně, je mu zatím jen měsíc, ale s předchozí zkušeností, kdy to trvalo téměř dva roky, už se držíme za hlavu a děláme závěry.
Malý jen otevře oči, už vřeští. Pokud včas nepodám prso, fialoví, dusí se, řve až chraptí. Večer uspavame třeba pět hodin - do půlnoci. Střídáme se, chováme, houpame, vozime, kojim. Kromě doby kojení křičí. Křičí i u mě v náručí.
Zkoušeli jsme eliminovat všechny příčiny. Třeba chce maminku - mazlím, spíme spolu, na požádání kojim, nosím v nosítku = nelepší se to. Třeba má koliky - cvičení, masáže, kapky, probiotika, moje dieta, nahřívání rourky = nic se nelepší. Třeba mu je vedro, třeba chce pevně zavinout, dudlík, bílý šum........nic, nic a nic. Kojím skoro nonstop, aby neřval, aby se netrápil. Lékař nic neřekne, byli jsme i na kraniosakralni terapii, kterou nám doporučili u prvního. Příští týden přijde fyzioterapeutka. Už jsem zoufalá, a spíš, než řady hledám souputníky nebo někoho, kdo to také zažil a mohla bych si připadat v tomto problému méně sama. Nikoho takového kolem sebe nemám. Anebo kdyby měl někdo zaručený tip, sem s ním 😁

verinka88hb
3. črc 2025

@matovamama Ahoj, soucítím s tebou. Měla jsme to tak u dcery, do 3 let nespala jedinou noc v kuse, pořád řev, něco strašný ho. Nikdo že širokého okolí to neměl, takže to bylo pořád vydrž, bude to jen lepší. Bylo, až když nastoupila do školky, dneska je ji 8, ale je to osobnost, která má svůj názor a není to s ní jednoduché.
Vím, že moje rada ti nepomůže, ale já jsem si hned v hlavě srovnala, že už nikdy toto nechci zažít, protože kdo nezažil, tak nepochopí 🥹
Manžel mě také přesvědčuje, že druhé by určitě takové nebylo, ale já nemám kapacitu to pokoušet, nervy mám jen jedny. Takže jedno dítě bohatě stačí. Vím, nepomohla jsem ti, ale soucítím a posílám sílu 😉
Bude líp, ale možná to bude chvíli trvat... Drž se!

matovamama
autor
3. črc 2025
@verinka88hb

@matovamama Ahoj, soucítím s tebou. Měla jsme to tak u dcery, do 3 let nespala jedinou noc v kuse, pořád řev, něco strašný ho. Nikdo že širokého okolí to neměl, takže to bylo pořád vydrž, bude to jen lepší. Bylo, až když nastoupila do školky, dneska je ji 8, ale je to osobnost, která má svůj názor a není to s ní jednoduché.
Vím, že moje rada ti nepomůže, ale já jsem si hned v hlavě srovnala, že už nikdy toto nechci zažít, protože kdo nezažil, tak nepochopí 🥹
Manžel mě také přesvědčuje, že druhé by určitě takové nebylo, ale já nemám kapacitu to pokoušet, nervy mám jen jedny. Takže jedno dítě bohatě stačí. Vím, nepomohla jsem ti, ale soucítím a posílám sílu 😉
Bude líp, ale možná to bude chvíli trvat... Drž se!

@verinka88hb Děkuji alespoň za odpověď 🙂. My jsme si manifestovali druhého pohodare a zatím to tak nevypadá. Je to náročné, hlavně psychicky, do toho přichází výčitky, že nemohu být dostatečně s tím starším. Každopádně všichni, které máme okolo, měli alespoň jedno dítě ze dvou vyklidněné, nedokážeme pochopit, proč my jsme ta výjimka, co potvrzuje pravidlo 😁. Doufám, že se po šestinedělí situace zlepší a povede se mi alespoň u druhého ten moment, že mě dítě po probuzení přivítá úsměvem.

kakba
3. črc 2025

Moje mladsi byl horor do 1.roku. 1 cely rok mam totalne v mlze. Kolikrat jsem se pristihla, ze drzim polstar nebo jsem myslela na to, ze uz ji vyhodim z okna. Nechala jsem ji polozenou ve velke posteli v perinach, aby nespadla a musela jsem odejit z pokoje se jit vybrecet. Hrozny to bylo. Zadne vysetreni nic nezjistilo. Jedine co pomahalo tak nositko. Takze byla 24 hodin navazana a to se dalo neco delat. Drzim ti pesti, protoze tohke je fakt na sisku.

matovamama
autor
3. črc 2025
@kakba

Moje mladsi byl horor do 1.roku. 1 cely rok mam totalne v mlze. Kolikrat jsem se pristihla, ze drzim polstar nebo jsem myslela na to, ze uz ji vyhodim z okna. Nechala jsem ji polozenou ve velke posteli v perinach, aby nespadla a musela jsem odejit z pokoje se jit vybrecet. Hrozny to bylo. Zadne vysetreni nic nezjistilo. Jedine co pomahalo tak nositko. Takze byla 24 hodin navazana a to se dalo neco delat. Drzim ti pesti, protoze tohke je fakt na sisku.

@kakba Ano, člověku pak přichází různé myšlenky, je to síla. Člověk mu Vlastě dává všechno, ale nazpět nepřichází "nic". Jen negace. My ještě zkusíme, jestli tam není blokáda, popravdě se modlím aby byla a tohle období šlo vyřešit.

lucynka721
3. črc 2025

Asi tě nepotěším, malá byla jako malá uřvane mimco, teď v 5 letech je to osobnost s velkým O. Málek do 8 měsíců nejzlatejsi miminko.. od 8 měsíce je to nářez. Ted mu je 2,5 a fakt šílený, pořád řve, ve dne v noci. Do toho tahám 12ti hodinové směny, je to masakr. Vyhlížím ten den, kdy to všechno skončí a bude klid 🤣🤣

78marcela
3. črc 2025

Já měla první zlatou holčičku. Od tří měsíců spala celou noc a i předtím se budila jednou dvakrát za noc. Poprvé jsem ji slyšela plakat až po pár měsících po nějakém očkování. Bláhově jsem si myslela, že druhý bude to samý. A byl to Mordor. Něco šíleného. Do roka to dítě prostě nespalo. Měla jsem stavy, že ho prohodim oknem. Zavřeným. Po roce se to zlepšilo, velmi výrazně, snad ze dne na den. Radu nemám, nepomohlo nic, jen vydržet. Dnes už jsou oba velcí, dcera je spavá doteď, tu budit ráno do školy je lahůdka, syn vstává na první zavolání, což je teď výhoda..
Přeji pevné nervy.

bonavoxa
3. črc 2025

My to takhle máme na tři pokusy a nevyšel ani jeden. Kdybych měla další, už se rovnou připravím že začátku na hrůzu , děs. Ale naše děti, čím byly horší, když byly malé, tím bezproblémovější jsou později.

matovamama
autor
3. črc 2025
@lucynka721

Asi tě nepotěším, malá byla jako malá uřvane mimco, teď v 5 letech je to osobnost s velkým O. Málek do 8 měsíců nejzlatejsi miminko.. od 8 měsíce je to nářez. Ted mu je 2,5 a fakt šílený, pořád řve, ve dne v noci. Do toho tahám 12ti hodinové směny, je to masakr. Vyhlížím ten den, kdy to všechno skončí a bude klid 🤣🤣

@lucynka721 Neboj, klid určitě přijde, dříve či později 😁. Musí to být náročné, zvlášť při práci.

barumrallyebum
3. črc 2025

Ja to mam naopak. Mimino a batole zlaty, zato od te doby ...

matovamama
autor
3. črc 2025
@78marcela

Já měla první zlatou holčičku. Od tří měsíců spala celou noc a i předtím se budila jednou dvakrát za noc. Poprvé jsem ji slyšela plakat až po pár měsících po nějakém očkování. Bláhově jsem si myslela, že druhý bude to samý. A byl to Mordor. Něco šíleného. Do roka to dítě prostě nespalo. Měla jsem stavy, že ho prohodim oknem. Zavřeným. Po roce se to zlepšilo, velmi výrazně, snad ze dne na den. Radu nemám, nepomohlo nic, jen vydržet. Dnes už jsou oba velcí, dcera je spavá doteď, tu budit ráno do školy je lahůdka, syn vstává na první zavolání, což je teď výhoda..
Přeji pevné nervy.

@78marcela Tak u nás se naštěstí v noci spí. Sice mám permanentně venku prso, ale zaručí mi to celkem klidnou noc. Ve dne je to ale horší, nedá se uspat. Říkám si, že třeba prostě spát nechce, kdyby ale neřval. Tak jsem se těšila, že se s tím druhým konečně budu moci procházet s kočárkem a on v něm bude spát nebo klidně koukat. Nebo že ho položím pod hrazdičku a on bude koukat na hračky... Ani náhodou. S tím starším jsem do dvou let musela nosit, aby neřval, a u toho nošení ještě věčně poskakovat. Aby se usmál, musela jsem skoro stát na hlavě a odstrkovat se ušima, byl to hrozně náročný divák. Všechno ho štvalo a nic nebavilo. Až v těch dvou letech jsem poprvé pocítila takovou tu bezpodmínečnou lásku. Doufala jsem tedy, že to teď bude klidnější. Malému je měsíc, může být všechno jinak, ale začátek je úplně stejný a já jen trnu hrůzou...🤦🏻‍♀️

matovamama
autor
3. črc 2025
@bonavoxa

My to takhle máme na tři pokusy a nevyšel ani jeden. Kdybych měla další, už se rovnou připravím že začátku na hrůzu , děs. Ale naše děti, čím byly horší, když byly malé, tím bezproblémovější jsou později.

@bonavoxa Někdy je to opravdu nespravedlivý. Tu teorii bych ráda potvrdila. Ze staršího se stal strašný pohodar a uzasnak. Sestřenka měla zase malou Šípkovou Růženku a teď se z ní věší na větev. Možná je ta naše varianta lepší, trvá to kratší dobu. Ale za to je to intenzivnější, protože jsme s těmi miminy pořád.

matovamama
autor
3. črc 2025
@barumrallyebum

Ja to mam naopak. Mimino a batole zlaty, zato od te doby ...

@barumrallyebum Vypadá, že to tak je, ale dpufejmey že všechno jsou jen období a i to vaše brzo přejde.

radkazenklava
3. črc 2025

@matovamama soucítím , po prvním náročném synovi přišel druhý, který byl pohodové miminko. Říkala jsem si, že je za odměnu, klidný, žádné koliky, prdiky, ani zuby ho moc nepotrápily. Mno to trvalo do 1,5 roku..od té doby divočak, když mu něco nedovolíme ječí, když má něco udělat nebo říct tak nechce, neudělá to..zato teď aktuálně místo spánku vyjmenovává členy rodiny, pak zvířátka a tak dále 🤷‍♀️

matovamama
autor
3. črc 2025
@radkazenklava

@matovamama soucítím , po prvním náročném synovi přišel druhý, který byl pohodové miminko. Říkala jsem si, že je za odměnu, klidný, žádné koliky, prdiky, ani zuby ho moc nepotrápily. Mno to trvalo do 1,5 roku..od té doby divočak, když mu něco nedovolíme ječí, když má něco udělat nebo říct tak nechce, neudělá to..zato teď aktuálně místo spánku vyjmenovává členy rodiny, pak zvířátka a tak dále 🤷‍♀️

@radkazenklava Zajímalo by mě, proč to tak je. Proč nemůžou ta klidná miminka zůstat klidná dál? 😁

palja
4. črc 2025

@matovamama stejné pocity jsem měla i já. S výjimkou, že starší dcera řvala do 4 let a mladší občas řve ještě teď, má 3,5 roku.
Každý říkal, že druhá taková nebude...
Když zařvala v porodnici, tak jsem věděla že je zle a je to tady zase.
Mně pomohlo jediné, dceru pořád nosit, aby tak neřvala. Bylo to hrozné.
A upřímně třetí už bych nedala a zbláznila bych se z toho.
Nejhorší byl pro mě poslední půlrok. Pak jsem dala dceru dřív do školky a já jsem se vrátila do práce. Chodím si tam od nich odpočinout a jsem strašně spokojená.
Ty dvě uřvané dcery mě utvrdily v tom, že asi nejsem až tak mateřský typ.
Přeji pevné nervy ❤️🍀

hennrietta
4. črc 2025

Zažila jsem s dcerou první 3 měsíce. Trpěla na velké bolesti břicha a nepomáhalo nic.

mysh_me
4. črc 2025
@matovamama

@barumrallyebum Vypadá, že to tak je, ale dpufejmey že všechno jsou jen období a i to vaše brzo přejde.

@matovamama napada me ze by to mohl byt kiss syndrom. Jaky byl porod? Urcite bych na osetreni kiss syndromu zasla, nejlepe k odbornikovi co se na to specializuje.

jane46
4. črc 2025
@mysh_me

@matovamama napada me ze by to mohl byt kiss syndrom. Jaky byl porod? Urcite bych na osetreni kiss syndromu zasla, nejlepe k odbornikovi co se na to specializuje.

@mysh_me Presne 👍

matovamama
autor
4. črc 2025
@mysh_me

@mysh_me Porod byl v pohodě, ale přijde kvůli tomu fyzio, která s Kiss pracuje. Docela v něj doufám...

martt
4. črc 2025

@matovamama Mladší také hodně řval. Nejdřív měl koliky a pak se ještě zjistilo, že ma tzv.kiss syndrom ( doufám, že jsem to napsala spravne) začali jsme chodit na fyzio a od té doby už tolik neplakal.

inah91
4. črc 2025

Já Ti taky neporadím, resp jediná rada: přežít. Nic víc. Můj syn první tři měsíce nespal ve dne ani minutu a nonstop řval. Od 3 měsíců nespal v noci. Rev neustále, kojení, diety, všechno vyzkoušeno jak píšeš. Peklo. V jeho 8m jsem neplánovaně a nechtěně otěhotněla. Takže pak jsem měla 16m dítě, vlastně mimino a další čerstvé mimino, které opět řvalo dnem i nocí. Opět diety, fyzio, všecko.... Šátek byla jediná záchrana, ale to jsem umirala já, plus starší mimino mi klid nedalo. Upřímně mám první roky v mlze, nemám ani jednu pěknou vzpomínku na miminkovske období děti, fakt ne. Jako bonus jsem na ně byla sama, teda otec byl, absolutně nefunkční, neudělal nikdy ani prd. (Proto už s ním nejsem). Jak byly mladší 2 roky, začalo to být lepší, teď jim je 4 a 2,5 a uz je to luxus 🙏 takže držím palce 🤞❤️

gbp
4. črc 2025
@matovamama

@mysh_me Porod byl v pohodě, ale přijde kvůli tomu fyzio, která s Kiss pracuje. Docela v něj doufám...

@matovamama jen chci říct, že u nás byl porod taky pohodě a nakonec jsme šly na fyzioteraii, protože ne a ne lézt. jakože ona teda moc nebrečela, protože sem ji nenechala, normálně sem ji v podstatě v kuse kojila. jakoze furt. potrebovala sem nejak fungovat i se starsi, takze kazde kviknuti sem ucpala prsem 😅 no a pan doktor taky na prvni pohled rika, ze bude urcite ok, ze vypada zvedava, vesela, ze ji jic nechybi a pak na ni sahnul a rika no ale mate pravdu, ma zablokovany krk. no tak ji to odblokl a za 3 tydny zacala lezt. za me lespi zkontrolovat, skoda ze to neni standard jako kycle. me jen pripadala, ze je docela casto v takove jako tenzi a brecela dost no, ale pediatrs mi rekla, ze to by vypadalo jinak 🤷🏼‍♀️

lucynka721
4. črc 2025
@matovamama

@lucynka721 Neboj, klid určitě přijde, dříve či později 😁. Musí to být náročné, zvlášť při práci.

@matovamama doufám , ale zatím se toula 😫 je to opravdu krusný, dělám krátký/dlouhý. Krátký ok, ale dlouhý hrůza, pár hodin spánku denně, v praci tahám celý den, doma po práci taky a čekám na to pozitivní světlo v dálce, snad se ho dočkám, nez mi jebne 🤣🤣🤣

matovamama
autor
4. črc 2025
@inah91

Já Ti taky neporadím, resp jediná rada: přežít. Nic víc. Můj syn první tři měsíce nespal ve dne ani minutu a nonstop řval. Od 3 měsíců nespal v noci. Rev neustále, kojení, diety, všechno vyzkoušeno jak píšeš. Peklo. V jeho 8m jsem neplánovaně a nechtěně otěhotněla. Takže pak jsem měla 16m dítě, vlastně mimino a další čerstvé mimino, které opět řvalo dnem i nocí. Opět diety, fyzio, všecko.... Šátek byla jediná záchrana, ale to jsem umirala já, plus starší mimino mi klid nedalo. Upřímně mám první roky v mlze, nemám ani jednu pěknou vzpomínku na miminkovske období děti, fakt ne. Jako bonus jsem na ně byla sama, teda otec byl, absolutně nefunkční, neudělal nikdy ani prd. (Proto už s ním nejsem). Jak byly mladší 2 roky, začalo to být lepší, teď jim je 4 a 2,5 a uz je to luxus 🙏 takže držím palce 🤞❤️

@inah91 To je mi líto, ale jsi hrdinka, že jsi to zvládla. Neumím si představit, že na to jsem sama. To je na medaili.

inah91
5. črc 2025
@matovamama

@inah91 To je mi líto, ale jsi hrdinka, že jsi to zvládla. Neumím si představit, že na to jsem sama. To je na medaili.

@matovamama ješte fakt vlastně u dcery taky pomohla (relativní pojem) fyzioterapie, protoze když mi začala hystericky plakat u mě v náručí, tak jsem hned objednala fyzio (ale musím říct, že u nás je fakt dokonalý dětský fyzioterapeut) a ten taky zjistil nějakou blokádu krku a ulevilo se jí 🙏