icon

Jak uklidnit věčně uplakané šestiměsíční miminko?

katkalachvac
3. led 2023

Maminky, vim ze je tu mnoho podobných, ale uz jsem na pokraji sil.. Můj syn je od narozeni velmi uplakany. Vecne jsem čekala na nějaké další období, na bříško poloha, az začne lézt, sedět.. Ale žádná změna, zabaví se na 3 minuty a řev...jen když se aktivně venuji, neplace... Spinká trhane, k ránu prdi, jsme na UM ale v tom problém nebude. Jsem už vyčerpaná, jeho pláč e mě budu i vztek... Mazlim, chovám, hraju si ale nic nepomáhá, uz nemůžu..

Strana
z2
katkalachvac
autor
8. led 2023

@prejeta_zaba obdivuji Kazdyho, kdo měl náročné děti a šel znovu do miminka, ja uz nyní vim, ze druhé nikdy, uz bych to nezvládla🙂)

katkalachvac
autor
8. led 2023

@chezzie děkuji téměř to samé říká naše Dr..

katkalachvac
autor
8. led 2023

@vodnarka2013 a mohu se ještě zeptat kdy syn přestal být tak urvany, budu vděčná za jakoukoli naději v brzké zlepšení 🙂))

misaky
8. led 2023

@katkalachvac to jsou opravdu myslenky z vycerpani. Dela to hrozne moc. Bylo by fajn, jestli ten prostor mas, najit neco u ceho se odreagujes at uz pujdes nekam pryc nebo se "jen" v klidu vyspis. Postupne takovy maly krucky.
U nas hodne prispely bolesti briska takze jak se dite vic rozpohybovalo bylo lip. Nebo kdyz byl vzat na milost kocar, i kdyz jen pohybujici - nachodila jsem tehdy v prumeru 16km denne, to sice nepomohlo na fyzicky odpocinek, ale to ticho pomahalo hodne. Pak jak se dite rozmluvilo a umelo si rict v cem je problem. Urcite se to casem zlepsi. Drzim pesti at je to co nejdriv.

lvl16
8. led 2023

Achjo. Cítím s tebou, je to na palici. Nás v podobném věku zachránilo houpátko babybjörn, to si syn hned zamiloval a krásně se v něm nechal i uspat.
Jinak občas zabraly kapičky baby calm.
Vydrž holka, vydrž. Bude líp ❤️.

katkalachvac
autor
8. led 2023

@misaky bohužel nemám, muž rekonstruuje barak abychom neplatili hypo a najem, ma k tomu velmi náročnou práci, jsem na maleho celé dny sama... Ta frustrace že bude další a další den stejný mě strašně ubiji.. Malyho miluji, ale ztrácím půdu pod nohama.. Kéž bych aspon věděla, že to opravdu jednou přejde.. :(

normalnimatka
8. led 2023

@katkalachvac chudokrevnost to nebude...jednak je na UM, takže železa bude mít dostatek, a nesouvisí to s tím, jak jsi na tom byla v těhotenství ty. to dítě si vezme, co potřebuje, a i proto pak na testech máš železa míň, než normálně. (kromě toho já jsem měla taky extrablbý výsledky a děti jsem měla spíš málo spící, než unavený.)

je blbý, že takhle brečí, i když už se hodně hejbe, jak popisuješ...:/ pak to opravdu možná bude prostě jen povaha. na to by ti zase dost napověděl astrologickej výklad🙂
ale osobně si myslim, že takhle malý dítě nebrečí jen tak z hecu. jako v zásadě jo, to se určitě stává, ale určitě ne tak, že se zabaví 3 minuty a pak zas jen brečí. to podle mě problém značí...ale třeba na alergii nemáš šanci přijít, nikdo takhle malinkejm dětem testy nedělá, když jinak dítě nevykazuje žádný jiný problémy, který by na to mohly poukazovat...:/
ještě zkus spočítat, kolik spí hodin denně. pokud spí dost, a i tak je unavenej, tak to by třeba mohlo bejt vodítko, že někd je zdravotní problém

katkalachvac
autor
8. led 2023

@lvl16 kez by, ale kdy.... 7 měsíců už je opravdu brutální.. Mam pocit ze uz ani neziju. Ale zas kočár už někdy spánek zachrání, dřív desne revy i tam.. Moc dekuju za podporu

misaky
8. led 2023

@katkalachvac jo, to znam, mela jsem to podobne. Jestli te to uklidni, prvni rok byl asi opravdu nejnarocnejsi. Ono je taky tezky, ze clovek ma nejaky ocekavani, predstavy a pak je vsechno jinak a srovnat se s tim je taky tezky.

katkalachvac
autor
8. led 2023

@misaky už úplně nesnáším ty rady, asi ma hlad, je pokadenej a otázky a proč pořád brečí.. 🥴

katkalachvac
autor
8. led 2023

@normalnimatka ono od té doby co se více hýbe začal perovat na kolinkach, lézt a sedět se v noci hodně budí a trénuje... Od té doby má ten spánek horší a dohání to přes den mi přijde, to spí tak Ra o hodku a pul v kočáru a pak doma dal 2x 30 min Max...

slunea
8. led 2023

@katkalachvac aj, to je blbé :(
Já potřebovala u syna vyzkoušet Neocate, tak jsem mu trochu přimíchala do kaše. A taky raději celý den nejedl :( Nakonec do něj manžel něco dostal, když jsem nebyla doma. Ale u nás stačil ten jeden pokus, abych viděla, že i Neocate je špatně.

Co aspoň ovesné na zkoušku? Výživově mléko nenahradí, ale na pár dnů na vyzkoušení by to nemělo vadit. Litrovku, ne alpro a ty jiné drahé, tam jsou zbytečné stabilizátory. Ale třeba lidl značka, z dmka, albertu, i jinde mají.

normalnimatka
8. led 2023

@katkalachvac celkově to sečti i s nočním spánkem. úplně mi nepřijde standard, aby dítě, který spí fakt dost hodin, tak bylo hnedka unavený...

katkalachvac
autor
8. led 2023

@normalnimatka a
@normalnimatka to spí tak 12 hodin v noci se ale tak 6x budí a k ránu ho trápí prdy, ted od příkrmů mnohem vic

normalnimatka
8. led 2023

@katkalachvac pokud ti přijde, že má problémy s bříškem, tak na to existuje víc opatření. tam jsi něco zkoušela? třeba ještě něco vymyslíem..ale stejně to bude jen asi část problému.

katkalachvac
autor
8. led 2023

@normalnimatka naprosto
@normalnimatka vše, masáž, pecky, různé kapičky, to bo snad ještě horší... Dle Dr má prostě horší trávení a některým dětem se lepsi klidně až v roce... Jinak nevím, na čem mám trvat, pouze mi rekla to s tím železem, az uvidí mě výsledky, že může být chudokrevny, jinak že bývá unavený ona přičítá vývoji a velkému pohybu:(ted mu k tomu lezou 2 mesice zuby, pry to bývá i u toho..

normalnimatka
8. led 2023

@katkalachvac a čekáte na výsledky koho? jako tvoje? nebo dítěte? předpokládám, že tvoje... tam si teda fakt nemyslim, že by to mohlo mít jakejkoliv vliv na to, jak se dítě projevuje po několika měsících života...a i kdyby, navíc nedostatek železa z člověka přece nedělá "fůrii"🙂)) to tak maximálně může souviset s únavou, a ne nutně.

katkalachvac
autor
8. led 2023

@normalnimatka ano, moje, ted jdu ve St, pry sem ho mohla porodit už chudokrevnyho, kojila jsem jen mesic... Ještě jsem uvažovala změnit dr, ale vážně nevím, mam pocit, ze od narození syna patra po přicine a nic nenacházím... 🙄Pry z toho vyroste.. Měla sem blby porod, tak jestli nemá nějaké trauma, ale tak dlouho? Opravdu nevím, co víc dělat....

katkalachvac
autor
8. led 2023

@slunea dekuju, podívám se. Nějaké přesně, které myslíte byste mi neposlala? Jsem ochotna zkusit vše, kdyby to mělo pomocí.. Ale když jsem kojila měsíc, nejedla mléčné výrobky, řev byl tenkrát stejný...

normalnimatka
8. led 2023

@katkalachvac ale i kdyby se narodil chudokrevnej, tak přeci pije UM už dost dlouho, aby se to dorovnalo... tomu bych fakt nevěřila...
ale na porod jsem se teď chtěla zeptat....
může bejt příčina třeba v tom, že dítě tahali za hlavu (což mimochodem se děje téměř u všech dětí, aniž by o tom máma věděla! pakliže si ho sama nechytne do ruky), což způsobí problém v CNS, a pak se to takhle táhne....
nebo celkově trauma z porodu....
já bych určitě zkusila nějakou alternativu. s doktorkou už to řešíš dost dlouho. zkus zajít na kineziologii třeba. i když tam budou pracovat přes tebe, může se přijít na to, kde je příčina, a odstranit. a pak ta kraniálka. ta se může aplikovat přímo na mimču.
poptala bych se po někom dobrým v okolí.

normalnimatka
8. led 2023

@katkalachvac jinak trauma z porodu se s člověkem táhne klidně celej život;) bohužel, ale je to tak. takže pár měsíců vůbec není nic divnýho.

vodnarka2013
8. led 2023

@katkalachvac u syna se to zlomila kolem roku a půl 🙈 vam přeji ať je to dříve. Budu vam držet palce 🥂

katkalachvac
autor
8. led 2023

@normalnimatka určitě zkusím děkuji moc! Už tehda laktační rikala, ze je miminko hodně dráždivé...

katkalachvac
autor
8. led 2023

@vodnarka2013 to mě odvezou, jak jste to přežila ve zdravi boze... 🥴☹️🙏

vodnarka2013
9. led 2023

@katkalachvac jak jsem psala, víno a opět jsem začala kouřit 😅🥂

katkalachvac
autor
9. led 2023

@vodnarka2013 aplikují ale moc to nepomáhá 😅🙈

slunea
9. led 2023

@katkalachvac aha, máte vyzkoušenou bezmléčnou dietu během kojení. Jestli to bylo stejné tak mlékem to nebude.

katkalachvac
autor
9. led 2023

@slunea nemyslím si...dle mého je to asi opravu povahou, chvili se zabaví sám a pak začne brečet, jde za mnou a chce chovat, chovam, hrajeme si, odložim a hned řev a pořád dokola..

Strana
z2