icon

Jak vykoupat miminko bez řevu?

vendulis
12. únor 2025

Ahoj holky mám jedenácti týdenní miminko a nedaří se nám ji vykouoat bez řevu. Máme cestovní vaničku a dělá nám tam mosty ať ji držím, nebo ne, přitom dřív byla hezky v klubíčku. Vodu nemá kvůli té vložce po krk, ale sotva do půl břicha ať dáme víc vody, nebo méně. Jak ji vykoupat, aby se cítila dobře a uvolněně? Pardon za možná hloupý dotaz, ale je to mé první mimčo.
Odkaz https://www.detsky-eshop.cz/produkty/detske-zbo...

Strana
z2
palja
12. únor 2025

@vendulis moje dcera se do 2 let bála vody. Asi se něco při porodu stalo a pak se bála.
Trochu pomohlo přes ní přehodit při koupání bavlněnou plenu.
Když měla už trochu rozum, tak jsem jí jen umývala vedle vany. Koupaliště a bazén prořvala.

ukki
12. únor 2025

@vendulis nám pomohlo držení za ruce, manžel ji držel za ruce a já myla, asi měla větší pocit bezpečí

gbp
12. únor 2025

@vendulis u nás koupání taky neproslo. sprchovala sem je🤷‍♀️

kopmina
12. únor 2025

A máte dobře vyhřátou místnost kde koupete? To bývá taky problém že je mimču prostě zima 🙂

tereza0111
12. únor 2025

dcera vanicku nesnasela, milovala koupaci kbelik. Tak taky moznost

martulka88
12. únor 2025

@vendulis U nás pomohli držet za ručičku a aby byla voda teplejší, než je "psáno" v doporučeních - prostě aby byla příjemná i nám na ruku. Syn nesnesl studenou vodu a potřeboval teplejší. A pak namočit žínku a dáe ji na bříško. I pak, když měl abkm, tak UM muselo být dělané z teplejší vody, než bylo doporučováno, jinak by nepil. I teď, kdy mu jsou 3 a dělám ráno čaj, tak nejvíc vyoije toho teplého čaje.

misha31
12. únor 2025

Zajistit teplo v mistnosti, spravnou teplotu vody. Klidne at si manzel vleze s mimcem do vany ci sprchy, ty umyvej nebo zkusit koupaci kyblicek

vendulis
autor
12. únor 2025

@misha31 Může jít do kyblíčku jedenáctitýdenní mimčo?

j.a.n.i
12. únor 2025

@vendulis A proc by nemohlo?

vendulis
autor
12. únor 2025

@j.a.n.i protoze tam pry sedi......

journals
12. únor 2025

Nezkoušela jsi se koupat ty s ní? Tedy jestli máte vanu

j.a.n.i
12. únor 2025

@vendulis Ne v koupacim kybliku nesedi, tam je v klubíčku a hlabne komplet ve vodě, která nadnáší.

moundi
12. únor 2025

@ukki Může být, tohle je fakt hodně dobrý tip 😍 🙏

misha31
12. únor 2025

@vendulis nesedi, dceru jsem tak koupala, jednou rukou drzim pod prdelkou v kybliku a druhou omyvam

hennrietta
12. únor 2025

Zkus teplejší/studenější vodu. Syn má radši teplejší bez je doporučovaných 37°. A jinak já koupu chvíli a já koupu, když je najezený, ale je menší riziko poblikání. 😄 Synovi se třeba nelíbí sprcha a mytí pod tekoucí vodou. Taky brečí, když je mu zima a chladno v místnosti.

A nebo taky nepomůže nic a koupání se mu prostě nelíbí. Do kyblíku bych dala až sedící dítě.

lis6
12. únor 2025

@hennrietta mě děti seděli až v roce roce, jak chceš roční dítě narvat do kyblíku

kleio
12. únor 2025

Nám taky trochu pomohlo koupat s obaleným tělíčkem v látkové pleně.

j.a.n.i
12. únor 2025

@lis6 Tak me se nadsene do kybliku cpal i triletak... Ale tedy umejt tam tou dobou fakt nešel.

slunea
12. únor 2025

@lis6 do našeho kyblíku se vešlo i 4leté dítě. Ale koupala jsem v něm teda max do roka, kdy už mi z toho kyblíku chtěli vylézat. Mimina byla komplet ve vodě a rozhodně neseděla, tělo jim plavalo, ale musela jsem držet hlavičku, aby nešli pod vodu 🙂

Zkusila bych koupání bez té vložky, třeba je dítku jen zima a potřebuje být ponořené. Někdo musí držet hlavičku. Zbytek těla bude plavat nebo se opře o dno vaničky. Ze začátku můžeš potřebovat někoho k ruce (něco podat atd), později jsem to zvládala i sama.

hennrietta
12. únor 2025

@lis6 Mně seděla dcera v 8 měsících. Kyblík jsem nepoužívala a můj názor je takový, že nesedící dítě bych do něj nedávala. 🙂

mafulin
12. únor 2025

Sedla jsem si do vany, polozila si mimino na sebe, umyla ho a podala zase manželovi. A bylo to v pohodě a bez řevu. Což se o vaničce říct nedalo.

elesse
13. únor 2025

Koupala jsem v teplejsi vode, prikryvala plenkou, nebo spolecne ve vane

alpakovo
16. únor 2025

Ono je to těžké než to vychytáš... Nejstarší syn musel mít teplou vodu, prostřední ji zas chtěl hodně a bez podložky a nejmladší zase musel mít třeba na mě až moc chladnou, v teplejší řval jak tur 🤦🫣 a co máme teď měsíční vnouče,to musí mít kolem sebe látkovou plenku,jak je celý nahatý, řve a řve a je jedno jaká je voda 😉

kackakastanka
16. únor 2025

přesně tak, může být problém v teplotě vody, že je teplá moc, že chce chladnější, není to vždy o tom, hlavně teplo, teplá, u nás byla také preference až téměř chladné vody, jinak řev...

jaresska
16. únor 2025

Měli jsme klasickou vaničku, dcera řvala, pak mě napadlo napustit ji plnou až pod bradu, držela jsem pod hlavičkou, a bylo po breku. U syna jsem to tak dělala od začátku a bylo to hned bez breku. Voda byla 38 stupňu.

hojda
16. únor 2025
ilona87
16. únor 2025

Známá musí dávat mimcu přes tělíčko plenu látkovou, aby neplakalo, pak si to užívá 😁 jak je nahatej, řve

traveller007
17. únor 2025

U nás se osvědčilo jednak lehátko do vaničky, pak teplota vody opravdu 36-37 °C. Řev byl ale po vyndání z vody, kdy byla synovi (2m) zima. Takže teď manžel koupe, já mám ručník na topení a na poslední chvíli ho donesu hezky zahřátý a malý je rád, že jde z vody dobhezky teplého ručníku. V tu chvíli se celou dobu usmívá a ani nepípne.

terel
17. únor 2025

Já rodila do vany, ale i přesto syn nechtěl být ve vaně sám. Pomohlo, když jsem tam s ním vlezla já nebo manžel. A v koupelně muselo být o dost tepleji než v ostatních místnostech. Ale ono se to brzy obrátí. Syn cca od 6 měsíců ve vaně pěkně řádí…a vodu miluje

Strana
z2