icon

Jak z toho ven?

lobella
7. srp 2021

Ahoj vsem. Prosim o nazor ci radu, jak z toho ven nebo zda se to jen musi prezit. Mam holky 2,5 roku a skoro 3 mesice. Od narozeni starsi jsme s manzelem nikde sami nebyli, cas na sebe mame jen vecer po uspani, coz je po 23 hodine. Obe babicky mame blizko (3km a 15km), obema je 53 a jsou doma. Jedna cely den kouka na TV a druha uklizi. Starsi dcera je hodne akcni. Pres den nespi skoro rok, vyzaduje neustalou pozornost. Byla a je hodne kontaktni, do 2 let kojena. Do porodu mladsi bylo vse ok, obcas pozlobila, ale zadne velke drama. Od porodu zacalo klasicke zzivani se a zarleni. Zacala se opet pocuravat, zadrhavat v reci, dela naschvaly, zacala byt agresivni vuci vsem, nejvic vuci mne,kdy me strka, placa, stipe, vrci na me, kdyz neni po jejim. Aby na sebe upotala pozornost, obcas stipe nebo placa mladsi. Cely den se ji takrka venuji,aby nemela pocit odstrceni. Mazlim ji, rikam, jak ji mam rada. Mladsi je stejne kontsktni, spi jen v nositku, jak ji sundam, tev. V kocaru venku jak kdy, ale zadna slava. Navic toho moc nenaspi,,

Strana
z4
lobella
autor
8. srp 2021

@janina228 a jako kdyz si sla prebalit, nakrmit, co si rekla? Ja se ji snazim zapojit, kdyz chce, pokud ne, nabidnu ji hracku s tim, ze hned po prebaleni si bideme hrat zase spolu, kdyz kojim, hraju si s ni dal, nebo cteme knizky...

janina228
8. srp 2021

@lobella Když jsem kojila,tak starší měla svačinu.. přebalení jsem snad ani časově neřešila, to byla chvilinka. Koupání byla spíš u nás legrace.. jako u nás začal problém až když mladší měla tak kolem toho roka a začala ji bourat stavby, brát hračky.. to jsem pak vymyslela poličku kam si starší měla dát své oblíbené plyšáky,na které mladší nedostala 🙈

janedv
8. srp 2021

@lobella s tim ublizovanim je to blby, jak jsem psala vys, to jsem neresila (nastesti). Kdyz je situace, kterou neumim vyresit, tak se snazim ji z te situace vyjmout, aby to proste nebylo. V pripade ublizovani bych ale asi byla nekompromisni. Asi je nenechavala o samote, ale tezko, no. Tady nevim, promin. Je to pakarna, ale mne vzdy pomaha ruct, ze je to jenom faze. Zatim vsechno vzdy preslo. Tak snad i vas, drzim papce. @madbetka ano, souznim, nestiham moc psat, ale souhlasim do p8smene se vsim!

daasqua
8. srp 2021

Já to vezmu z jiného soudku - jakou má starší dcera stravu? Je zdravá, vyvážená? Není tam přemíra cukrů? Má dostatek Omega 3? Ona totiž Omega hrozně moc souvisí s mozkem a nervovou soustavou a nedostatky se projevují různě, třeba i podrážděností, akčností, labilitou...
Ona je hlavně teď ve svízelné situaci, období vzdoru a do toho žárlení, sama určitě v tech emocech tápe, ventiluje to všelijak, potřebuje se prosazovat apod. Takže to bude jen takové období a potom se to spraví, i když je to teď na mašli, co si budeme povídat. Ale třeba v tom má svůj podíl i něco ve stravě.
My jinak taky chodíme všichni spát po 22 hod, ale vstáváme i pozdě (já, 3r dcera i 0,5r syn klidně v 10 hodin 😀). Já bych chtěla dřív, ale bohužel to vždy tak vyjde, hlavně kvůli manželovi a jeho nedodělkám.

ilonne
8. srp 2021

@lobella Mám tři děti, nikdy jsem cíleně starší děti nezapojovala a nikdy jsem v nich nepestovala pocit, že nutně musí moji pozornost všichni. Když jsem šla krmit/prebalit/koupat, jednoduše jsem to šla udělat. Pokud miminko spalo, neexistovalo, aby ho někdo šel budit. Bylo zavřeno v ložnici v klidu a starší tam nesměl. Jakmile to šlo, sladila jsem jim režim a odpoledne chodili všichni spát ve stejnou dobu. Je to o tom jak si to nastavis a jak to budeš dodržovat. Držím palce.

efa1
8. srp 2021

@lobella Asi nemám úplně radu, jen bych ráda přidala svoji zkušenost. Mám od sebe děti 2 a 3/4 roku, starší syn je podobný tvojí dceři, chytrej, ale tvrdohlavý, taky byly naschvály, žárlil, kousal jí. Dcera měla všechny možný potravinový alergie, pořád řvala, hodně kontaktní, do jejího roka jsem jí měla v nosítku na vaření, snaze o úklid, venku. Teď jim je 5 a 2, jsou parťáci, jo, perou se, ale mají se rádi. Syn si vůbec nepamatuje na dobu, kdy byl sám. Tak jsem tě jen chtěla povzbudit, že bude líp.

Strana
z4