icon

Jak zabránit tříleté dceři v kousání dětí?

marry94
24. čer 2025

Dobrý večer, prosím o radu dcera začala kousat ve školce. Řešili jsme to v září to nastoupila nechala si vysvětlit a až do minulého týdne vše v pořádku. Od toho minulého týdne kouše děti hlavně svou sestrenici a bráchu. Nejde to po dobrém nejde to po zlém pořád kouše už nevím co udělat aby přestala není příjemné každý den poslouchat ze zase někoho kousla.
Dekuji

cilkat
•
24. čer 2025

A co s eten minulý týden změnilo? Vadí jí to vedro? nebo nějaká změna v rodině? Kousání je obvykle způsob, ajk na sebe upozornt. Je to buď urputná snaha vydobít si pozornost, nebo prostě obrana (... v tomhel případě asi obrana sama sebe.) ... Cesta jak z toho ven je zdlouhavá - je třeba najít činnější a vhodnější způsoby, jak se zachovat v situaci, kterou dcera "řeší" kousnutím.

merope
•
25. čer 2025

Brácha i sestřenice budou asi starší, budou ji trošku "válcovat" a ona neví, jak jinak se prosadit, než kousáním, což? V jistém věku to dělá velká většina dětí - někdo jenom chvíli, někdo déle. Je třeba upozorňovat na to - a hlídat, aby i ten nejmenší měl prostředky, jak se mezi staršími prosadit.

marry94
autor
•
25. čer 2025
@merope

Brácha i sestřenice budou asi starší, budou ji trošku "válcovat" a ona neví, jak jinak se prosadit, než kousáním, což? V jistém věku to dělá velká většina dětí - někdo jenom chvíli, někdo déle. Je třeba upozorňovat na to - a hlídat, aby i ten nejmenší měl prostředky, jak se mezi staršími prosadit.

@merope ano oba jsou starší ale zaráží mě že celou školku vlastně v pohodě a teď tohle nevim co se změnilo. Včera bráchu kousla fakt hodně a to jen kvůli pastelky chápu mohl si vzít jinou mají jich hodně ale hned takhle kosnout

marry94
autor
•
25. čer 2025
@cilkat

A co s eten minulý týden změnilo? Vadí jí to vedro? nebo nějaká změna v rodině? Kousání je obvykle způsob, ajk na sebe upozornt. Je to buď urputná snaha vydobít si pozornost, nebo prostě obrana (... v tomhel případě asi obrana sama sebe.) ... Cesta jak z toho ven je zdlouhavá - je třeba najít činnější a vhodnější způsoby, jak se zachovat v situaci, kterou dcera "řeší" kousnutím.

@cilkat žádná změna v rodině ani žádná větší událost co by to mohla změnit. Ve skolce jsem se ptala na situace a většinou to bylo z ničeho nic nebo se jí něco zakazalo. Řešila jsem s ucitelkama jestli ji někdo neublížil nebo nějaký konflikt pry ne

merope
•
25. čer 2025
@marry94

@merope ano oba jsou starší ale zaráží mě že celou školku vlastně v pohodě a teď tohle nevim co se změnilo. Včera bráchu kousla fakt hodně a to jen kvůli pastelky chápu mohl si vzít jinou mají jich hodně ale hned takhle kosnout

@marry94 Možná si víc začla uvědomovat sama sebe, že má i nějaké potřeby, něco chce, nechce jen "plnit příkazy". Většinou ale co jsem viděla, tak to zase odešlo, jak to přišlo.

marry94
autor
•
25. čer 2025
@merope

@marry94 Možná si víc začla uvědomovat sama sebe, že má i nějaké potřeby, něco chce, nechce jen "plnit příkazy". Většinou ale co jsem viděla, tak to zase odešlo, jak to přišlo.

@merope tak snad se to uklidní přes prazdniny

squezy
•
25. čer 2025

@marry94 ac se to nezda,tak tem detem ta školka už taky může lézt na nervy 😉 Jde o poslední 2 dny, uvidíš, že přes prázdniny se srovna, vlastně si odpocine..😉

zaludova
•
25. čer 2025

Když byla moje segra malá, tak měla taky kousací období. Jednou mamku hryzla, ta jí hryzla zpátky. Ségra oči na vrch hlavy a když zjistila, jaký to je, už od té doby nikoho nekousla.

jitkaem
•
29. čer 2025

@marry94 moji dceri ucitelka rekla, ze kdyz bude kousat, tak za chvili bude i stekat... a to zabralo. Zkousela jsem ji i dobutit, sby kousla sama sebe. A to nepomohlo n

ele_nka
•
29. čer 2025

Zkoušela jsem všechno možný a pomohlo až když jsem ji jednou kousla zpátky. Od té doby máme klid.