Jak zabránit tříleté dceři v kousání dětí?
Dobrý večer, prosím o radu dcera začala kousat ve školce. Řešili jsme to v září to nastoupila nechala si vysvětlit a až do minulého týdne vše v pořádku. Od toho minulého týdne kouše děti hlavně svou sestrenici a bráchu. Nejde to po dobrém nejde to po zlém pořád kouše už nevím co udělat aby přestala není příjemné každý den poslouchat ze zase někoho kousla.
Dekuji
Brácha i sestřenice budou asi starší, budou ji trošku "válcovat" a ona neví, jak jinak se prosadit, než kousáním, což? V jistém věku to dělá velká většina dětí - někdo jenom chvíli, někdo déle. Je třeba upozorňovat na to - a hlídat, aby i ten nejmenší měl prostředky, jak se mezi staršími prosadit.
Brácha i sestřenice budou asi starší, budou ji trošku "válcovat" a ona neví, jak jinak se prosadit, než kousáním, což? V jistém věku to dělá velká většina dětí - někdo jenom chvíli, někdo déle. Je třeba upozorňovat na to - a hlídat, aby i ten nejmenší měl prostředky, jak se mezi staršími prosadit.
@merope ano oba jsou starší ale zaráží mě že celou školku vlastně v pohodě a teď tohle nevim co se změnilo. Včera bráchu kousla fakt hodně a to jen kvůli pastelky chápu mohl si vzít jinou mají jich hodně ale hned takhle kosnout
A co s eten minulý týden změnilo? Vadí jí to vedro? nebo nějaká změna v rodině? Kousání je obvykle způsob, ajk na sebe upozornt. Je to buď urputná snaha vydobít si pozornost, nebo prostě obrana (... v tomhel případě asi obrana sama sebe.) ... Cesta jak z toho ven je zdlouhavá - je třeba najít činnější a vhodnější způsoby, jak se zachovat v situaci, kterou dcera "řeší" kousnutím.
@cilkat žádná změna v rodině ani žádná větší událost co by to mohla změnit. Ve skolce jsem se ptala na situace a většinou to bylo z ničeho nic nebo se jí něco zakazalo. Řešila jsem s ucitelkama jestli ji někdo neublížil nebo nějaký konflikt pry ne
@merope ano oba jsou starší ale zaráží mě že celou školku vlastně v pohodě a teď tohle nevim co se změnilo. Včera bráchu kousla fakt hodně a to jen kvůli pastelky chápu mohl si vzít jinou mají jich hodně ale hned takhle kosnout
@marry94 Možná si víc začla uvědomovat sama sebe, že má i nějaké potřeby, něco chce, nechce jen "plnit příkazy". Většinou ale co jsem viděla, tak to zase odešlo, jak to přišlo.
Když byla moje segra malá, tak měla taky kousací období. Jednou mamku hryzla, ta jí hryzla zpátky. Ségra oči na vrch hlavy a když zjistila, jaký to je, už od té doby nikoho nekousla.
Zkoušela jsem všechno možný a pomohlo až když jsem ji jednou kousla zpátky. Od té doby máme klid.

A co s eten minulý týden změnilo? Vadí jí to vedro? nebo nějaká změna v rodině? Kousání je obvykle způsob, ajk na sebe upozornt. Je to buď urputná snaha vydobít si pozornost, nebo prostě obrana (... v tomhel případě asi obrana sama sebe.) ... Cesta jak z toho ven je zdlouhavá - je třeba najít činnější a vhodnější způsoby, jak se zachovat v situaci, kterou dcera "řeší" kousnutím.