Jak zklidnit dítě ve věku 17 měsíců bez kojení?
Ahojte maminky, máme 17 měsíců a už to vypadalo že budu mít trošku klid od kojení, ale teď zas začal každou chvilku chtít jen prso.....navíc když ho od prsa odtáhnu, tak začne záchvat.
Čekáme teď navíc druhé...jsem začátek 1 trimestru, sama cítím že toho mléka není tolik, že se snížil i tok.
Nicméně mě trapí, že nevim co mám dělat...abych ho uklidnila a nechtěl teda jen to prso zas:(.
Navíc se mi budí neustále a jak mu to prso nedám tak je zle, doktorka říkala že mám nabízet vodu, ale to se začne ještě víc vztekat...máte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji maminky za rady:(
@jana_zofie kolik měl starší?takže jen prso a jídlo ne?
@miskaa31 jsou od sebe 2 roky. V tehotenstvi i jidlo (tam se proste nenacuca, prisala se a tulila a cucala pro komfort, ale zas toliknse pak nenapila, tak si dala i obed, kdyz uz toho mlika zacalo byt fakt malo). A pak po narozeni maleho chvili prakticky jen mliko. Ale chodi do detske skupiny (mela jsem mikrouvazek kdxz ji byl rok) a tam jedla. A svacu na hristi. Proste vsude, jen ne doma. Ale nevypadala, ze strada.
U nás to bylo podobně jako u
@jana_zofie. Otěhotněla jsem když měla dcera 19 měsíců, postupně mléka ubývalo a kojení na sucho bylo dost bolestivé. Ale dcera se hodně rozjedla. Před 6 týdny se jí narodil bráška, kojí se tak z 80-90%, jídlo jen uzobává. Jí venku a když je s někým jiným než se mnou 🙈
Nerostou mu zuby? To se děti častěji kojí. Dceři kolem druhého roku rostly tři zadní stoličky zároveň a i když mléko už nebylo, spoustou nocí se prakticky prokojila.

Nic. Pokud cekas druhe, tak ho bud odstav nebo se priprav, ze budes kojit tandem. U nas, jak pribyl bracha, nastal na cas prakticky uplny navrat k prsu a vysoka frekvence. Zas maji ale hezky vztah k sobe. Ale jestli te to stve, tak ho odstav.