icon

Jak zvládat vztek dítěte ve školce? Rady a tipy pro rodiče

alenatermerova
8. zář 2022

Dobrý den dceří je 2,5 let a začla chodit do školky je jedináček takže je zvyklá hrát si sama.
Na hřišti si s dětmi hraje ale vyhledává spíše starší 5 let a víc, malým se vyhýbá.
je vychovaná a dodržuje co se naučí a kvůli tomu máme od prvního dne problém ve školce učitelky si stěžují že se tam od rána vzteká a brečí kvůli každé blbosti.... párkrát jsem viděla jak jí dítě vytrhlo hračku bouchlo jí nebo jí zničili co si stavěla z kostek..a ona se nebrání její přístup je pláč ..je naučená že nesmí vzít někomu hračku když si s ní hraje a nechápe proč to ty děti dělaj jí...jinak s půjčováním nemá problém ale musí to dítě přijít a zeptat se natáhnout ruku a pak většinou půjčí....
ale nevím co mám už dělat jak jí naučit aby se hned nevztekala ale ( NE ABY BYLA ZLÁ), ale aby se nějak bránila nebo to neřešila a vzala si jinou hračku ...nemá ráda malé děti protože si neumějí vetšina hrát každý den mi doma vypráví že brečela že po ní někdo něco hodil atd je v tom cítlivka....ale každý den si učitelky stěžují jen na ní že jim ztěžuje práci...má tu někdo nějakou radu????
nebo si stěžovali že si nešla hrát s dětma na trampolínu atd...říkala jsem jim že je naučená že nesmí dokud tam jsou děti aby si něco neudělala má počkat a pak jít po nich....jednou jí něco řeknu a ona se tím pak řídí všude

Strana
z2
nikola38
10. zář 2022

Kdybych tohle říkala rodičům, tak mě ředitelka vyhodí za netaktnost.. Jak ti mohou učitelky říkat, že dítě po týdnu ve školce je vyčerpává a je nezvladatelná ? .. šílený .. ..
Mě to udělali ve státní taky.. po 3 dnech jsem malou stáhla a do státní šla až teď jako předškolák .. 🙂

Strana
z2