Jak zvládat zoufalství z neustále nemocných dětí?
Připadám si vážně jak blbec, ale musím se někde vypovídat. Šílím, když jsou děcka často nemocný/nachlazený. V září nastoupila prostřední dcera (mám 3 dcerky) do školky. Je to tedy nějaký měsíc a už stihla přinést dom Koronu, Chřipku, Vši, a teď i střevní chřipku. Vše nakonec odnesem všichni, jsem zoufalá, jak prostě to skáče z jednoho na druhýho. To že má rýmu premanentně a s ní i sestřičky, už ani nevnímám. Připadám si děsně neschopná a zoufalá. Doma bordel, prádla plný koše ale mě tak zamestnává ta myšlenka nemocí, že bych nejradši brečela a nebo utekla z domu. Pomoc! Jsem jedinná?
Já ti rozumím. Synek taky celou školku často marodil. Někdy byl ve školce třeba jen týden v měsíci. Pak začala éra covidu, takže každou chvíli karanténa...Já byla v nové práci a hned jsem potřebovala ošetřovat. Několikrát už jsem z toho taky brečela, že to není možný. Trpí na zelené rýmy a hodněkrát nás učitelky žádaly, ať ho radši necháme doma ☹️ no ale teď už díky bohu je ve škole a je to úplně jiný 🙏 nezbyde nic jiného než to vydržet ✊
@radulka57 nejsi jediná, já začínám přemýšlet, zda pro mě ty dopoledne ve školce mají vůbec nějaký užitek. 🤦 Představovala jsem si, jak odvedu starší do školky, uspím mladší a budu se věnovat úklidu a hlavně SOBĚ! Jak si třeba zacvičím, zaběhám, budu dělat kreativní činnosti. Tak mladší od půlky srpna spánek = tragédie a horor dohromady,takže vstát do školky je pro mě utrpení, místo cvičení kolikrát celé dopoledne prospím 🤦 a starší je vždy 3 dny ve školce a víkend nemocná. 👌 Momentálně všichni blijeme. 🤢 Starší pozvracela v pátek komplet celou postel, včetně mantinelů, vlasů, polštáře, prostě všechno co šlo a to bez jakéhokoliv předchozího náznaku toho, že jí není dobré. 🙈 A dneska zvrací mladší a chlap. Mě teda taky není fakt vůbec dobře, ale prostě musím fungovat kolem všech. Jestli do zítra odpadnu, tak nevím, kdo se postará o děti, protože chlap, jakožto zástupce silnějšího pohlaví to možná nepřežije. Klasika, chlapi a nemoce ... 😂
@cherie24 my blili minulý týden, 23 měsíční sem v postýlce pokryté blitkama v noci nemohla najít, myslela sem že je to zlý sen, byla nahozená i zeď , tak se hezky v 2h ráno koupala a drhla sem pokojík aby mohla jít zas spát.. měli sme to den po sobě všichni, 3 blijící děti, jeden blijící největší chudáček chlap a já s blitím a křečami v břiše musela fungovat a starat se o všechny, je to na provaz.. teď asi řádí střevní virozy a taky to dotáhla první holka ze školky prostě :( taky bych furt spala a nemám nic udělaný, sem vyřízená, měli sme před měsícem i všichni covid a od té doby jsem fakt mrtvá, nevydržím ani do 23h vzhůru
@gabu6 tak to vůbec netuším kam časy pro sebe vměstnat.. mé ukradené chvilky musím bohužel věnovat uklidu, prádla, chlap pak nemá ani čistý ponožky. A já nikoho na hlídání nemám vůbec .. příbuzní žijí všichni v čr, tady mam jen svého chlapa, kterej musí vydělávat a často je v prdeli.. do toho dcera přinese německé ukoly ze školy a tak mi trvá než to vůbec celý pochopím, abych ji pak mohla pomáhat
Po 10 dnech doma šel v pondělí syn do školky a co je dnes? Rýma. Ještě, že zítra mají prázdniny.... 🙄 Jebe mi z toho, a to je teprve konec října....
@radulka57 mě i chodí 2x měsíčně pomáhat paní na úklid. Do druhého rána není ani poznat, že někdo uklízel. 🤦 Prádlo všude, obě děti se svlékají jak háďata. Mladší to sice sama ještě neumí, ale starší jí samozřejmě velmi ráda pomůže. 🙂 Pokud jde teda o svlékání či vyhazování hraček a věcí, to jsou holky jedna ruka, ale ostatní zbytek času tráví tím, že jí neustále terorizuje a provokuje, takže huláká jedna, druhá nebo obě a já hulákám, ať toho nechají. Hrnu před sebou pořád nějakou práci. Chtěla jsem si udělat sazenice z jahod na jaro a za celé 2 měsíce jsem se k tomu nedostala, teď už to zdechne. To všechno jsem myslela, že budu dělat v tom volném čase. 🤯 Jo a partner přijde domů, mě je z toho bordelu úplně blbě, děsně mě deptá, že nemám nikdy nic hotového a dodělaného nebo všechno jen tak na půl a on je schopný se zeptat, kdy si pořídíme třetí. Asi nikdy. 😆😆
Můžu se všech tady zeptat kolik dětí dostává tílka a kolik jen trička?+klasické vitamíny jako je C a D nebo rybí tuk? Neteře nenosí žádná tílka,jen trička,občas jdou bez čepice a v zimě bez rukavic a pak padají jak švestky (2 jsou skolove,1 skolkova).
@radulka57 Nejsi jediná. Včera to na mě taky nějak dolehlo. Neměla jsem chuť dělat vůbec nic, blbá nálada celý den... Ale pak jsem si řekla, že když už děti musí trpět nemocemi, tak ať aspoň já jsem na ně v pohodě. Dnes jsem měla ještě trochu splín, ale lepší. Vždycky jsme chodili ven za každého počasí, doma se zdržovali minimálně a teď jsme pořád zalezlí jak pecky doma. Už mi dochází nápady, jak děti zabavovat. Oni by nejradši čuměli celý den na televizi, což zase nechci, ale prostě je nic už nebaví. Staršímu chybí kolektiv, mladší konečně přestala ve školce plakat...Mimino mělo 7.nemoc, tu pak chytla starší, pak já, teď zas syn kašel... Pořád něco. Vždycky doufám, že jsme objevili nějaký zázrak (doplněk stravy), ale vždycky jsou to vyhozené peníze. Kolik už jsem takhle vyhodila...🙁Milovala jsem podzim a teď ho fakt nenávidím kvůli těm nemocem. Mám i strach, aby se to dětem v budoucnu nepodepsalo na zdraví. To je prostě pořád dokola něco. Už teď mám depky z návratu do práce, protože jestli to půjde dál, tak poletím jak namydlenej blesk a nadosmrti budu akorát možná po nocích uklízet. No dobře, nadosmrti snad ne, ale asi ještě hodně dlouho. Jak to dělají samoživitelky, to fakt netuším...
@mia_von_prag syn nastoupil ve dvou letech do školky, a rozhodně nemůžu říct, ze byl u nás nejhorší. Naopak, nejhorší byl až po koróně, když dětičky seděly doma a imunita šla někam...
@veronikav31 Tílka dětem dávám až později. Zatím dlouhé triko+mikina+ bunda. Ráno do školky mají i zimní bundy a šály, když je kosa. S sebou beru ještě přechodovou, když jdou později ven. Čepice a rukavice nosí. Dřív jsem oblékala méně kvůli otužování, ale teď už je radši nabaluju. 🙄Vitamínů máme, že bych si mohla otevřít soukromou lékárnu. Myslela jsem, že se nám to vyhne. Děti od mala otužuju, jí dost zeleniny a ovoce, mají pohyb, dost spánku... Všechno bylo v pořádku, než šly do školky.
Tílka už nějakou dobu dávám, nemám u dětí ráda holá záda. Dneska ve školce jela jedna třída místo tří. Asi na tom mají podíl i podzimní prázdniny, ale zdá se mi, že je nemocnost letos vyšší. Starší dcera přišla ze školy opět s rýmou, přitom se sotva z jedné vyhrabala.
@bohumilakupkova a byly děti v kontaktu s ostatními dětmi-herny apd.? Ono šíření bacilu je rychlejší v uzavřených prostorách než venku.u nás oba mají softshellovou bundu a mikinu, vzhledem k tomu,že ve školkách a školách snižují teplotu,tak syn i dcera mají tílko a tričko s dlouhým rukávem,dcera si bere mikinu ve škole do třídy,když jí je teplo tak si jí sundá.
Tílko neměl syn v životě na sobě, ve školce mají horko na padnutí, zatím je to pořád na krátký rukáv. Když ho jdu vyzvednout, tak se taky musím vysvléct do krátkého rukávu a během těch pár minut ze mě leje a furt ho chudáka popoháním, ať už jdeme, nebo tam padnu. 😧 Doma máme 17 stupňů.
@lotosek no, protože spechate a máte bundu. Ale vzhledem k tomu,že učitelky musí během dne větrat,tak tam vedro opravdu není.u nás minulý týden ráno -1C...doma máme 20-21,syn se moc nemůže teď hýbat neboť si zlomil nohu a má nechodici sádru.jak syn tak i dcera nosí tílka od září a triko s dlouhým rukávem 14 dní,když se větrá tak hned neprochladnou,když sedí a neběhají tak vedro fakt nemají, zvláště ve školce když se převlékají na spaní
@lotosek a syn bývá nemocný,narymovany?
@veronikav31 Ano, má neustále zadní rýmu od nástupu do školky před rokem. On je třeba dva týdny dobrý, ale pak se zhorší počasí a začne mu smrdět z nosu a téct sopel do krku, takže k tomu i kašle, takže zase aspoň týden doma. Jinak mu nic není. Na ORL ještě dostaneme pochvalu, jak má výbornou imunitu, že jiné dítě by už leželo v horečkách s ATB, to naše má jenom rýmu. 🙄 Máme být trpěliví.
@radulka57 Chápu naprosto tvoje zoufalství. U nás naprosto totéž. Starší syn už chodí do školky 3 rok (předtím částečně chodil i do jeslí - žijeme ve Francii) a je to fakt čím dál tím horší. Rok 22 byl zdravej v podstatě celkové asi 7 týdnů, z toho 4 týdny v srpnu. Jinak nonstop rýma kašel, rýma kašel, teploty, zvracení, rýma kašel... Už z toho šílím. Navíc mám teď doma ještě miminko a to s ním všechny nemoci sdílí prakticky od narození, skončilo kvůli tomu i nemocnici. Cítím na sobě, že už jsem z toho trochu psychicky vyšinutá😣
@lotosek jenomže i v dnešní době některé učitelky posílají děti domů i jen s rýmou.
@cherie24 malovala jsem si to podobné. Vloni šel starší do školky (4,5 roku, nechtěla jsem, aby mi tahák domu nemoci dřív, když menší byla mimino). Myslela jsem, jak dopol uklidím, uvařím, budu se věnovat malé, zacvičit si... Realita taková, že byl spíše doma, vydržel vždy jen pár dnů ve školce, takže jsem ho stáhla a nechala třeba dva měsíce doma a pak zase šel... Pořád stejný. Letos je předškolák, v září byl 12x, v říjnu 2x. Je to děsny od ředitelky poslouchám kecy, že je hodně nemocný, když je předškolák, už jsem na to vysazena. On tedy bude mít odklad, takže já to ještě tolik nehrotim. Malá má nastoupit příští týden do školky, těšila jsem se, jak si vše na Vánoce připravím v klidu, sama, bez asistentů... Realita je taková, že malá má.zanet středního ucha, já jsem ko, manžel je jo, syn už je lepší. Navíc je mamanek, takže mám obavy, jak ji do školky dostanu. A to si mám.hledag práci, ve stávající jsem dala výpověď, tam jsem se vracet nechtěla. Opravdu výživné období.
U nas stejny. Nejstarsi prvnacka, prostredni prvne skolka a nejmensi rok. OD DRUHEHO TYDNE V ZARI jsme nemocni. Rymicky, angina, mononukleoza.. vas repertoar nas doufam mine, pro letosek uz by mi stacilo. Ja mam pani na uklid, ale uz z toho, ze musim byt s detma zavrena v tak hezky podzim doma, nemam ani chvili pro sebe, mi muze hrabnout..
Mám podobnou zkušenost. Děti 7 a 11 a jsou zdravý jen když nejsou mezi dětmi. Nyní jsem jim začala dávat z čirého zoufalství originální Imunoglukan a nevím jestli je to náhoda nebo fakt funguje, ale již měsíc jsou zdravý. Při náběhu na rýmu zvýším na dva tři dny dávku. Jinak starší loni měla zameškáno 140 hod každé pololetí a mladší odpadla po týdnu ve škole na kašel, který byl na hraně na antibiotika.
@veronikav31 naše školkové děti tílka nosí jen když je fakt hodně pod nulou a jdou samy ven, tj. že tam budou dlouho. Teď nosí zatím trička, většinou s krátkým, mikinu a softshellku bez podšívky, občas úpletovou čepici ráno a na krk nic. z vitamínů máme akorát rybí tuk, který ale berou naprosto nahodile, protože na to nemyslím. Já teda musím zaklepat že nás se nemoci moc netýkají, děti mám tři (teď 7, 5, 3). Jednou měli neštovice všichni tři dohromady, a pak měl každý v životě týden svou jednu nemoc - dcera rotaviry, jeden syn nějakou bakteriální infekci (taková ta hnusnější chřipka) a druhý zase virovou. A to je všechno. Antibiotika neměli nikdy, na OCR jsem taky ještě nebyla (rodičák už mám ukončený víc jak rok). Mají vždycky přes zimu rýmu, a někdy fakt pořádnou, ale nic dalšího z toho nikdy není. Recept nemám. Možná že se s nima prostě v tomhle ohledu od miminek moc nepatláme, hodně jsme chodili do mateřského centra kde jako mimina prostě olízali kdeco, nechodí moc navlečení, věčně se někde hrabou v hlíně a pak si něco vezmou k jídlu a na ruce si nevzpomenou, máme dost zvířat. V neposlední řadě máme vedle baráku studánku a oni se prostě nemůžou udržet a ráchají se v tom, takže chodí domů s rukávama nacucanýma vodou až do podpaží, i když jsou 4 stupně nad nulou, a nadšeně mi hlásí, že ,,vařili beton", je mi vždycky kosa i za ně :D Tak asi si tu imunitu prostě vybudovali, s nástupem do školky mi nikdy nikdo neonemocněl. Tak dávám k úvaze, jestli někdy není lepší to prostě nehrotit, neomezovat, uvařit si kafe a být rád že děti vypadly na x hodin ven, pak jim svliknout všechny ty mokrý zablácený hadry z jejich úděsných her a prostě dobrý, tělo si poradí.
@muhehehe a to je ono, chodili jste s nimi do mateřského centra,takže s bacily se potkali,to souvisí s tou imunitou taky.oba běhají ven spolu,jen tedy dbám na pitný režim a aby jim nečouhaly záda,musím,syn nemá levou ledvinu,takže na záda dávám hodně pozor,ale špinavý chodí občas od hlavy k patě,dostávají i svačiny ven na hřiště,takže ruce dezinfikovaný nemají.

@radulka57 Ja si tiez myslim, ze to nemusi pomoct.Moj nastupil 5.9. uplne zdravy, krasne pocasie a aj tak okamzite nieco chytil.