icon

Jak zvládnout hysterický záchvat miminka mimo domov?

chamomilla10
6. říj 2025

Dobrý den maminky,
chtěla bych se Vás zeptat na názor. Máme doma holčičku, 16 tydnů starou. A trochu mě trápí, že jsem s ní neustále doma. Hrozně ráda bych s ní vyjela na výlet nebo na procházku, ale... jakmile ji dám do kočárku, tak hysterák, v autosedačce taky hysterák a nosítko nebo šátek ani radši zmiňovat nebudu. Nosit můžeme pouze čelem dopředu aby jí něco neuteklo. Doma je vcelku hodná, moc nepláče, hezky spí přes den i v noci, ale přijde mi že se pak už nudí jak děláme neustále to samé. Také mě mrzí, že kamarádky co mají podobně staré děti neustále posílají fotky jak jsou s miminky v kavárně, na výletě, kočárkujou/nosítkujou a já nemůžu nic z toho, aniž by byl hysterický záchvat.
Nemůžu z malé vychovat nějakého asociála? Zlepší se to, až bude starší? Hrozně se na to těším a chtěla bych si tu mateřskou i užít a trávit s malou čas i někde jinde než v obýváku či dětském pokojíku.
Poraďte, co mám dělat? Nechat to být a trávit s ní čas doma a čekat až to přejde... nebo to prostě zkoušet a zvykat ji?
Děkuji za rady či názory 😇

misha31
6. říj 2025

To chce porad zkouset 👍 jinak venku, kdyz ji neses v naruci tak, aby videla - to je vporadku?

veruvojtkova
6. říj 2025

Ahoj, měla jsem to s prvním synem stejně, plakal téměř celý rok, prvních 6 měsíců téměr snad nonstop, pokud nebyl na rukách a ležel v kočárku, v postýlce nebo na hrací dece. V kočáru nespal, v nosítku plakal, šátek než jsem ho v něm uvázala oba jsme byli spocený a zase pláč. Venku v kočáru muselo kolem nás být absolutní ticho, jinak byl hned vzhůru, v autosedačce opět jen řev a dokázal plakat celou cestu nepomáhalo nic. Kamarádky taky jezdili po výletech, do centra, do kaváren a já doma uplně vyřízená. Jak začal sedět a v kočárku viděl ven, tak se to dost zlepšilo, ale v MHD jak byla delší cesta brečel stejně. Ted poslední syn ten spí snad všude. Položím ho do kočáru, dám do autosedačky a v tu ránu spí a když nespí tak jen kouká. Já měla každé dítě úplně jiné a to dělám vše téměř stejně, tak to chce pevné nervy a ono se to zlepší neboj 🙂 jak budeš postupovat je na tobě, ale já vím, že u nás to muselo přijít jenom časem, tam žádné zvykání nepomohlo, prostě jsem měla plačtivé miminko a mohla jsem se stavět třeba na hlavu 🙂

anonym_2c13b5
6. říj 2025

Normálně bych jí šoupla fo kočárku v dobu kdy má jít spát a šla to dítě si musí zvyknout. Měla sem to dost podobně cca 2 měsíce konečně v kočárku usne jak se ochladilo já jí zabalila a hned se jí tam líbí úplně jinak. Samozřejmě o to horší nechce mi spát sama v postýlce a usipna uz jen a pouze v kočárku každé dítě má něco s první dcerou nic takového nebylo 🙂 ta byla pohodářka . A taky nikam extra nejezdím jsem převážně doma hold to musíš prubnout 😅

chamomilla10
autor
6. říj 2025
@anonym_2c13b5

Normálně bych jí šoupla fo kočárku v dobu kdy má jít spát a šla to dítě si musí zvyknout. Měla sem to dost podobně cca 2 měsíce konečně v kočárku usne jak se ochladilo já jí zabalila a hned se jí tam líbí úplně jinak. Samozřejmě o to horší nechce mi spát sama v postýlce a usipna uz jen a pouze v kočárku každé dítě má něco s první dcerou nic takového nebylo 🙂 ta byla pohodářka . A taky nikam extra nejezdím jsem převážně doma hold to musíš prubnout 😅

@anonym_2c13b5 dobrá, prostě budem zkoušet😅 děkuji

chamomilla10
autor
6. říj 2025
@misha31

To chce porad zkouset 👍 jinak venku, kdyz ji neses v naruci tak, aby videla - to je vporadku?

@misha31 to ano, to většinou tak po hodině kňourá že už chce odpočívat, jinak je v pohodě 😅 a tak to většinou dopadne, že v ruce mám dítě a druhou rukou tlačím prazdný kočár.😅 ale princezna má 7 kg a moc dlouho to nevydržím bohužel 🤣

misha31
6. říj 2025
@chamomilla10

@misha31 to ano, to většinou tak po hodině kňourá že už chce odpočívat, jinak je v pohodě 😅 a tak to většinou dopadne, že v ruce mám dítě a druhou rukou tlačím prazdný kočár.😅 ale princezna má 7 kg a moc dlouho to nevydržím bohužel 🤣

@chamomilla10 tak ono za par mesicu uz bude moci sportak a treba to bude vklidu....vydrzet 👍

biciklissie
6. říj 2025

Fakt je to různé. Mám dvě děti. Ani jedno dítě cca od tří měsíců nespalo v kočáru a ani v nosítku. Dcera nesnášela i jezdit autem, syn naopak ano. Syna bavilo jezdit ve sporťáku, dcera naopak měla období hrůzy, kdy cca půl roku ve sporťáku jen řvala, ať tam byla jakkoliv. Nejvíc mi vždy pomohlo, zkusit se na to podívat z nadhledu, že je to jen určitá fáze. A opravdu je, i když věřím, že náročná a zdá se nekonečná. Fakt to chce zkoušet a prostě čekat, až z toho vyroste.

vapi32
6. říj 2025

Je potřeba jen zkoušet, co jí bude vyhovovat. Ono se to určitě časem změní, jako všechno, takže i toto je jen období. Ale chápu, že už to začíná lézt na nervy, když pořádně nikam nemůžeš, ale je potřeba jen vydržet 🌸

chamomilla10
autor
6. říj 2025
@vapi32

Je potřeba jen zkoušet, co jí bude vyhovovat. Ono se to určitě časem změní, jako všechno, takže i toto je jen období. Ale chápu, že už to začíná lézt na nervy, když pořádně nikam nemůžeš, ale je potřeba jen vydržet 🌸

@vapi32 děkuji za uklidnění 🥰 taky si říkám, že je to jen období a přejde... a přijde jiné na prd třeba 😅

anonym_21963b
7. říj 2025

Ja mam skoro půlročního syna za chvili...a musím ho také obléct atd a jit s nim ven do kočárku za jakéhokoliv pocasi, aby mi pres den vubec spal. Usne jen kdyz jde spát vecer v postylce a to mu trva tak hodinu ještě než ze sebe vykope všechnu energii. U dcerky jsem to mela uplne v klidu. Mohla jsem s ni jit kamkoliv a byla v pohode. U maleho jak kdy a ted vetsinou zuří, kdyz je dlouho treba ve vajíčku v aute. Takze taky mame co delat. Snad se to časem vse zlepší a prostě je to jen takové obdobi

vapi32
8. říj 2025

@chamomilla10 To určitě ano. Ono se to tak střídá – špatné a ještě horší období 😀