icon

Jak zvládnout náročné období s druhým miminkem?

2. čer 2025

Ahoj, mám druhou 5 týdenní holčičku a musím říct že je to teda pěkně náročné 😥. Prdíky a bolení bříška jsem zažila i s první dcerou ale nebylo to takové jako teď :/ malá neustále pláče uspávání je opravdu náročné , pláče v kočárku pláče v houpátku i v nosítku, u prsa jak kdy se propíná a hudruje no je to opravdu hodně náročné, druhá dcera má období vzdoru začalo již před porodem a taky mi to teda nepřidává. Přejde to někdy ? :( přijdu si jako bych selhala.

esmeralda11
2. čer 2025

Neselhala. Hodné z nás si tímto prošlo. U nás nejhorší období neutišitelnýho pláče přešlo po 3 měsících🙏 Pamatuj si - každé období je jen období a má někde konec!🙏 Já první 3 měsíce břečela skoro denně a poporodní depresi jsem rozhodně neměla. Je to prostě náročný, ale zvládnete to💪 A bude líp.

vendulis
3. čer 2025

Ahoj, máme první, to co jsem zazila první čtyři měsíce bylo hrozne a nikdo nám to nevěřil. Neustálý řev 24hodin. teď je jak beránek. Chtěla jsem dve děti, teď si už nejsem jistá, znovu to nevydrzim. Buď ráda, že máš děti dve🙂. Už to mas vše za sebou a budes si jen užívat radosti🙂

ninive211
3. čer 2025

Určitě jsi neselhala, takový je holt úděl rodičovství. Každé miminko je jiné. Kojíš? Pokud trpí malá na bolení bříška, zkus vynechat mléčné alespoň na dva, tři týdny, pak určitě doporučím probiotické kapičky a pokud kojíš, tak je ber také ty, ony půjdou do mléka a znásobí se tím účinek. U syna jsem probio kapky začal brát ještě před jeho narozením, aby to bylo přítomno už v prvním mléku, od narození.
Přibírá dobře, nepláče z hladu? Mléka máš dost? Krmíš ji na požádání? Kolem konce šestinedělí nastupuje první růstový spurt, tak to může souviset i s tím, třeba vydržet týden, dva a možná se to zlepší.
Utčitě se nestyď říct si o pomoc, alespoň s tou starší, zapoj co nejvíce tatínka, babičky, ať s eholčičce věnují a ona nemá pocit, že teď je na druhé koleji.

ninive211
3. čer 2025
@vendulis

Ahoj, máme první, to co jsem zazila první čtyři měsíce bylo hrozne a nikdo nám to nevěřil. Neustálý řev 24hodin. teď je jak beránek. Chtěla jsem dve děti, teď si už nejsem jistá, znovu to nevydrzim. Buď ráda, že máš děti dve🙂. Už to mas vše za sebou a budes si jen užívat radosti🙂

@vendulis Tvoje holčička má 6 měsíců, tak je to u tebe ještě čerstvé. Věř mi, že pokud touha po druhém miminku bude třeba i za rok, za dva, že na to "špatné" zapoomeneš a budeš chtít především to další mimčo. Za sebe může říct, že u ns byl sourozenec to nejlepší rozhodnutí, které jsme udělali.

diaxi
3. čer 2025

Určitě jsi selhala 🙂 Je to náročné období, máš toho hodně ze všech stran. Jak se říká, je to jen období. Ale nebuď na to sama, neboj se požádat třeba o pomoc nějakou kamarádku nebo rodinu. Ať se věnují starší a ty můžeš být s malou, nebo naopak.

vendulis
3. čer 2025
@ninive211

@vendulis Tvoje holčička má 6 měsíců, tak je to u tebe ještě čerstvé. Věř mi, že pokud touha po druhém miminku bude třeba i za rok, za dva, že na to "špatné" zapoomeneš a budeš chtít především to další mimčo. Za sebe může říct, že u ns byl sourozenec to nejlepší rozhodnutí, které jsme udělali.

@ninive211 🙂

lucidvork
3. čer 2025

Jasně, že si neselhala. Je to jen období ♥ A teď koukám, že to je už napsané i výše 😀