icon

Jak zvládnout neustálý křik a hysterii u malých dětí?

24. dub 2022

Holky jdu si pro rady a vypsat se, už to s tím naším děckem nedávám.. nevím za jaký trest ho máme nebo jestli je z pekla nebo z kama.. je to psycho, má rok a půl a ještě nebyl jediný den kdy by neřval (ani nemuzu napsat plakal protoze on řve až vříská hystericky pořád) už od prvního dne z porodnice řval celé dny, tekly mu slzy jak hrachy uz jako miminku, pro mě jako prvorodicku to bylo nejhorší období v životě.. po doktorech a hrůzy.. no to nic, zjištěno abkm, pak teda lehká úleva ale jak se probudí jak vříská pořád, každý den rok a pul v kuse.. každé ráno se děsím jak bude vstávat že zas bude vřískat, denní spánky ještě větší psycho.. ani nevím jak se budí normální děti, on se normálně nikdy nevzbudil, pořád jenom řev, každý den několikrát.. snažím se být chápající, milující, ale už to nedávám, musím někdy odejít z místnosti nebo mám chut po něm zařvat at už drží hubu... je to někdy už na hlavu takové psycha zažívat každý den.. (s dr to řeším, alergologie jestli nemá bolení kazdy den a ještě jdeme na neuro...) chodili jsme k fyzio kazdy den do roka, tam neni problém.. prostě jestli je jen uřvanek? ted je všechno problém, přebalit, oblect, chce jit na druhou stranu, nechce v kočáru u všeho hysterický řev, prostě nejradši bych mu dala na zadek uz kolikrát, ale vím že by to bylo ještě horsí..pak ted je zavislý na manzelovi, takže pro mě uplné psycho, že mě začal odmítat, nechápu důvod, uplně mě to už nicí, když jsme sami tak pohoda většinou ale jak je doma manžel tak je doma jen řev, fnukaní, vynucuje si od něj nošení, pozornost, pořád jen řevem když ho chci od něj vzít tak za mnou nechce jít.. to já už jsem uplně vyřízená z toho, snad nesnáším víkendy protože to je u nás nonstop jenom řev, manžel se musí schovat kdyz mu jdu dat jídlo, jinak nechce jíst , ale od nej taky nechce to zas jsem mu dobrá na jidlo koupaní a spaní, to jde mama... jinak na všechno tatinek, a beda jak se mu ztratí za rohem tak šílený vřískot neutisitelný slzy jak hrachy a ja na nej nemuzu sahnout, nenecha se utesit,. holkyyyy to je psycho , už jsem se byla svěřit terapeutce, ale fakt nevím co s takovým dítětem, to snad nikdo nezažívá nebo? nebyl jediny den bez řevu.. to bych si pamatovala takový svátek,.,. on řvě fakt kvůlu všemu a pořád.. to je masakr

Strana
z3
klokanka31
25. dub 2022

@janule1940 To asi není pro mě 🙂

ilema
28. dub 2022

@veronicka89 a bude s nima cvičit ještě víc. Musí, ač se to nemusí některým líbit, dostat pevné hranice i za cenu řevu. Dcera byla stejná a čím víc jsem se snažila předcházet scénám a uhýbat, tím to bylo horší. Zakladatelku potěším i nepotěším, každopádně nemusí být její syn stejný přes kopírák, přešlo to, tedy skoro. Dcera má devět a rok od roku je znatelný posun. Ještě školka byla peklo, od školy je to lepší. Princezna je fakt princezna, je přecitlivělá, emotivní i hypochondrická a jak není po jejím, je problem, tomu se holt člověk při výchově nevyhne. Jsou věci, které může, nesmí a musí, kor když už chodí do školy. Dodnes umí udělat scénu, kvůli takové prkotine, že to hlava nebere. Včera třeba skoro hodinu řvala a vyváděla kvůli tomu, že jsem ji podepsala sešit tužkou a ne perem, které mi podávala (nevšimla jsem si, automaticky jsem vzala tužku) a to podotýkám, že z 99,9% podepisuji tužkou. Syn je velmi podobné nátury, momentálně zkouší co může a stejně jako jiné děti několikrát denně řve jak tur, protože není, jak on chtěl. Ale já v tu chvíli zahajuji selektivní hluchotu, i přes řev mu vysvětlím, že takto se domluvit nemůžeme a ingoruji to. Je už větší 2,5, a pak kolikrát sám přijde, že už nebrečí, že už se nezlobí a nakonec třeba je i po jeho, ale nesmí s řevem. Nicméně jsi světice, protože já teda po těch letech řevu někdy pořádně buchla a zařvala taky. Jsem taky jenom člověk, když jsem to v mých očích přehnala, vždy jsem se omlouvila. A z lidí okolo si nic nedělej, co já slyšela zaručených rad, řečí o rozmazlování, nevychovanosti, že už měla dostat na prdel a kdesi cosi.

kaccik20
12. dub 2023

Ahoj, narazila jsem na Tvuj prispevek a uplne mi mluvi z duse. Jelikoz uz ubehl rok, chci se zeptat, jak na tom ted jste?😄 prosim, ze se to zlepsi??

urtica
12. dub 2023

Ahoj, měli jsme to doma, řešili jsme i kiss, kdyžtak napiš SZ

Strana
z3