icon

Jak zvládnout neustálý pláč a vztekání dvouleté dcery?

stastnamatka07
10. zář 2024

Zdravím všechny... řeším zásadní problém.
Mám 3 děti (5,2 a půlroční) a problém je v tom, že 2 letá neustále řve, piští, vzteká se a dělá to neustále, celé dny.. již jsem zaschlehla sousedy jak se baví že naše děcka jsou chudáci a bůh ví co jim neděláme...
Už jsem z toho na dně, naše děcka na sobě nemají ani modřinu krom odřených kolen jak má každé dítě ale co když sousedi zavolají sociálku kvůli tomu řvi a pláču???
Ona se vzteká, řve, brečí a křičí ne, ne.... A přitom jim nikdo nic nedělá a dělá to jen kvůli tomu že se starším stále o něco hádají... Fakt už jsem bezradná a nešťastná. Nepomáhá ani domlouvat několikrát za den....

stastnamatka07
autor
•
10. zář 2024

@stastnamatka07 A omlouvám se za chyby ale už to opravdu píšu zoufalá a vyklepaná.

sorboni30
•
10. zář 2024

@stastnamatka07 v klidu... Mám taky dceru 2,5 letou a když se jí něco nelíbí tak řve jak tur. A jecak má fakt velký. Jenže sousedí jsou zvyklí i na její bratry starší co tak rvavali když byli malí, tak kolikrát jsem s nima mluvila a říkala jim, že se omlouvám, ale kluci jsou uřvaní .. oni mavli rukou a řekli, že to chápou taky měli malé děti. Že jim to nevadí..
Normální člověk to pochopí..
Dcera je asi v tom období vzdoru když si jako moje vynucuje věci a když není po jejím začne řvát nebo pištět. Pak to zas přejde..jsou to chvilky.
Já bych být tebou byla v klidu. Děti máš v poradku a i kdyby zavolali tu sociálku tak se jich pak můžeš zeptat jestli jim přijde normální volat sociálku na malé děti které se učí zpracovávat emoce? Ano, ty děti se učí a neví co se "může"..
Sociálka nepřijde jen tak kvůli ječení děti..musí tam být vážné podněty atd

hennrietta
•
10. zář 2024

Dcera je taky hodně emotivní a často řve, brečí a teď už to jen sem tam přijde do afektu, kdy se s ní nedá ani mluvit. Teď ve 3 letech je to o něco lepší, ale zase se přidalo to, že když po ní něco vyžaduji, jí se to nelíbí, tak říká, že se bojí maminky a chce tátu. Tak taky čekám, kdy sociálka zaklepe na dveře, že kdo ví, co jí dělám.

biciklissie
•
11. zář 2024

Je to tedy nemilé, ale když na vás zavolají sociálku, tak akorát prokážeš, že máš děti v pořád a hotovo. A budeš vědět, že sousedi jsou lidi, se kterými fakt nechceš mít nic společného. Kamarádce řekli sousedi, že určitě nechává syna v noci vyřvat. Jenže ona nenechávala, snad dva roky v kuse nespala a dělala všechno možné, ať se uklidní a spí. Takže ji to taky slušně dorazilo.

stastnamatka07
autor
•
11. zář 2024

@sorboni30 Děkuji za uklidnění. Nebojím se že by něco špatného u nás našli ale už jen ta ostuda..

stastnamatka07
autor
•
11. zář 2024

@hennrietta Děkuji za uklidnění 🙏🏻

stastnamatka07
autor
•
11. zář 2024

@biciklissie Já se nebojím že by něco špatného zjistili ale pak ta ostuda a celkově je mi z toho zle... ☹️ A přitom sousedi si hráli na kamarády.

squezy
•
11. zář 2024

@stastnamatka07 lidi kecaji,ale většinou to zustane jen u kecu 😉 Chodte hodně ven,ta děcka často řvou jen z důvodu, že se nudí. Kdybych byla s klukama jeden den doma,tak by se sousedi taky picly :D A dbat na to,aby dcerka byla najedena. U nas jsem věděla, že jak zacinaji sceny bez důvodu, že je to z hladu :D Ale mam dva kluky,jak se chlapi nenaji a jsou hladoví,tak je to hruza. Vlastně to platí i u dospelych chlapů:D

sorboni30
•
11. zář 2024

@squezy no právě přesně. Hladovy chlap =protivný chlap 👍🤣