Jak zvládnout uspávání dvou dětí pod dva roky?
Maminky, vy které mate dvě děti pod dva roky, co vám nejvíc pomohlo přežít první roky? Nějaké rady a tipy jak se nezbláznit a nestat alkoholikem? 😂
Momentálně mi nejvíc vrtá hlavou uspavani - jak jste uspavali dvě děti samy?
Máme 20m dcerku a čerstvé miminko. Hodně přemýšlím, jak je jednou budu uspavat, až třeba manžel nebude doma.
@lucka662006 no já to pochopila, že se u dětí střídají, takže miminko samo asi není. Naše malá klidně řvala i dvě hodiny v kuse a mohla jsem se třeba stavět na hlavu. A zkusilil jsem VŠECHNO a tím myslím fakt všechno. Některé děti jsou prostě náročné.
Absolutně největší life saviour byl pro mě sourozenecký kočár (mám baby jogger city select- mimochodem vozí už naše 4. dítě, dá se využít jak jako sourozenecký, tak i pro jedno dítě). Dobré je smířit se s tím, že chvíli to bude spíš o dětech, zaměstnat i tatínka- tzn. až dorazí z práce vypravit kočár a být doma sama- prostor na to uklidit, uvařit, jít na nákup, být sama, nebo se jít projít s nimi. Děti v kočárku a vy si můžete popovídat, to je taky fajn! Já mám mezi prvními dvěma 15 měsíců. Pokud jsem je nenaložila do kočárku, aby se vyspali venku, tak jsem si s nimi lehla do postele a tam oba uspala...
Já jsem večer v posteli kojila mimino a u toho cetla/vyprávěla pohádku té větší. Pokud mimino neusnulo u kojení, pokračovala jsem uspavanim v nosítku- chodila jsem po tom pokoji,kde usínala starší, takže jsem tam byla s oběma nejednou
Já mám dvě děti 20 měsíců od sebe. Dneska jim je 8 a 6 a už si absolutně nevzpomínám jak to fungovalo 😁. Urcite si to ale sedne a zvladnes to!!
Mám děti od sebe 3 roky,ale já uspávala tak jak je dcera zvyklá přečetla pohádku,miminko v postýlce a počkala než usne starší a když miminko neusnulo a začalo brečet ,šla jsem s ním do obýváku,aby nevzbudilo starší ségru,po dobu 6 ti měsíců jsem společne uspávání neřešila ,já hlavně chtěla ,aby si miminko zvyklo na režim,tak jsem je začínala uspávat společně a buď miminko usnulo nebo ne,a po dobu šestinedělí,jsem to vůbec neřešila, starší dceři ji pláč naštěstí nebudil
@zrzinda děti mám od sebe 21mesicu. Uspávání jak kdy, nekdy uspim mimco a starší kouká na pohádku, jindy uspim prvne starší, stačí ji, že tam jen sedím a u toho mimco chovám,.houpu v nositku. Když bylo mimco malinký, tak jsem ho měla položené v posteli u starší a usínali i spolu. No chce to občas pevný nervy

@zrzinda Neboj se, urcite to zvladnete 🙂. Mam deti 19 mesicu od sebe. Starsimu ted jsou 3 roky a zijem vsichni, kdybych nekojila do roka, tak bych snad i alkoholik byla, protoze nekdy to na opratku je 😀! Ale zase jsou i svetly chvilky a ono to tim zaprahem tak strasne rychle utece, den za dnem, leti to. Musim rict, ze ted uz je lip, co mala povyrostla a starsi uz je partak. Uspavani se u nas menilo. Tak do pul roku to bylo hodne jednoduche, stejne jak tu psaly holky, mladsi na prsu a starsiho jsem hladila, septala pohadku. Mala ho budila v noci minimalne. Syn spi mezi nami, mala v postylce prirazeny k posteli. Uspavala jsem je naraz. Pak se jim trochu zmenil rytmus, takze starsi chodil spat pozdeji (jak zaclo byt venku svetlo), takze jsem uspavala malou v nositku (kdyz jsem byla doma sama), dala ji spat a pak si dala druhy kolo se synem, bohuzel pres den jeste dost spal a tak vecerni usinani opravdu na dlouho, kolikrat jsem uz usnula s nim a z vecera nemela nic, to bylo to nejnarocnejsi obdobi. Ted musim zaklepat, jde to. Malej je unavenejsi vecer, protoze chodi do skolky a obe deti uspavam uz naraz kolem 7. Lehnu mezi ne a povidam pohadku. Horsi pro me bylo vzdy odpoledni uspavani, syn si posouval spani jak se mu zlibilo, zadnej rezim na nej neplatil. Od 2 let uz moc nespi, kolikrat si jen odpocine, lehne k pohadce. Dcera nastesti je spac a odmala zabira spani hned po obede. Asi celkove ma mladsi dcera prisnejsi rezim co se tyka harmonogramu dne, tam uz neslo, aby bylo vse podle ni, nebyla uz sama. Horsi u tech deti takto po sobe pro me je vypravovani se ven, zkraje prochazky, kdyz byl syn jeste prcek a utikal mi, navstevy lekaru atd. Obcas mi pomuze tchyne, pohlida a opravdu hodne se zapojuje manzel. Drzim pesti 🙂