icon

Jak zvládnout uspávání dvou dětí pod dva roky?

zrzinda
10. lis 2022

Maminky, vy které mate dvě děti pod dva roky, co vám nejvíc pomohlo přežít první roky? Nějaké rady a tipy jak se nezbláznit a nestat alkoholikem? 😂
Momentálně mi nejvíc vrtá hlavou uspavani - jak jste uspavali dvě děti samy?
Máme 20m dcerku a čerstvé miminko. Hodně přemýšlím, jak je jednou budu uspavat, až třeba manžel nebude doma.

Strana
z2
dejvitka
11. lis 2022

@zrzinda Neboj se, urcite to zvladnete 🙂. Mam deti 19 mesicu od sebe. Starsimu ted jsou 3 roky a zijem vsichni, kdybych nekojila do roka, tak bych snad i alkoholik byla, protoze nekdy to na opratku je 😀! Ale zase jsou i svetly chvilky a ono to tim zaprahem tak strasne rychle utece, den za dnem, leti to. Musim rict, ze ted uz je lip, co mala povyrostla a starsi uz je partak. Uspavani se u nas menilo. Tak do pul roku to bylo hodne jednoduche, stejne jak tu psaly holky, mladsi na prsu a starsiho jsem hladila, septala pohadku. Mala ho budila v noci minimalne. Syn spi mezi nami, mala v postylce prirazeny k posteli. Uspavala jsem je naraz. Pak se jim trochu zmenil rytmus, takze starsi chodil spat pozdeji (jak zaclo byt venku svetlo), takze jsem uspavala malou v nositku (kdyz jsem byla doma sama), dala ji spat a pak si dala druhy kolo se synem, bohuzel pres den jeste dost spal a tak vecerni usinani opravdu na dlouho, kolikrat jsem uz usnula s nim a z vecera nemela nic, to bylo to nejnarocnejsi obdobi. Ted musim zaklepat, jde to. Malej je unavenejsi vecer, protoze chodi do skolky a obe deti uspavam uz naraz kolem 7. Lehnu mezi ne a povidam pohadku. Horsi pro me bylo vzdy odpoledni uspavani, syn si posouval spani jak se mu zlibilo, zadnej rezim na nej neplatil. Od 2 let uz moc nespi, kolikrat si jen odpocine, lehne k pohadce. Dcera nastesti je spac a odmala zabira spani hned po obede. Asi celkove ma mladsi dcera prisnejsi rezim co se tyka harmonogramu dne, tam uz neslo, aby bylo vse podle ni, nebyla uz sama. Horsi u tech deti takto po sobe pro me je vypravovani se ven, zkraje prochazky, kdyz byl syn jeste prcek a utikal mi, navstevy lekaru atd. Obcas mi pomuze tchyne, pohlida a opravdu hodne se zapojuje manzel. Drzim pesti 🙂

foxietrixie
12. lis 2022

@lucka662006 no já to pochopila, že se u dětí střídají, takže miminko samo asi není. Naše malá klidně řvala i dvě hodiny v kuse a mohla jsem se třeba stavět na hlavu. A zkusilil jsem VŠECHNO a tím myslím fakt všechno. Některé děti jsou prostě náročné.

celaskon87
12. lis 2022

Absolutně největší life saviour byl pro mě sourozenecký kočár (mám baby jogger city select- mimochodem vozí už naše 4. dítě, dá se využít jak jako sourozenecký, tak i pro jedno dítě). Dobré je smířit se s tím, že chvíli to bude spíš o dětech, zaměstnat i tatínka- tzn. až dorazí z práce vypravit kočár a být doma sama- prostor na to uklidit, uvařit, jít na nákup, být sama, nebo se jít projít s nimi. Děti v kočárku a vy si můžete popovídat, to je taky fajn! Já mám mezi prvními dvěma 15 měsíců. Pokud jsem je nenaložila do kočárku, aby se vyspali venku, tak jsem si s nimi lehla do postele a tam oba uspala...

patypresdevaty
12. lis 2022

Já jsem večer v posteli kojila mimino a u toho cetla/vyprávěla pohádku té větší. Pokud mimino neusnulo u kojení, pokračovala jsem uspavanim v nosítku- chodila jsem po tom pokoji,kde usínala starší, takže jsem tam byla s oběma nejednou

terez94
12. lis 2022

@zrzinda máme čtyři děti ve věku 2r, 3r, 4,5 let a 6 let. Máme velkou postel a všichni spíme spolu. Ze začátku to s každým dítětem bylo fakt náročné ale máme už svůj režim a prostě fungujeme. 💙💙💙❤️

zrzinda
autor
12. lis 2022

@terez94 Wow! Čtyři deti takhle blízko od sebe? Mate můj nejhlubší obdiv ♥️

jitkaem
12. lis 2022

@zrzinda uspavani jsem neresila. Neuspavala jsem ani jedno. Meli jsme pevne dany rezim. Deti mam od sebe 12 mesicu.

petulaapetula
13. lis 2022

Já mám dvě děti 20 měsíců od sebe. Dneska jim je 8 a 6 a už si absolutně nevzpomínám jak to fungovalo 😁. Urcite si to ale sedne a zvladnes to!!

martinka0209
13. lis 2022

Mám děti od sebe 3 roky,ale já uspávala tak jak je dcera zvyklá přečetla pohádku,miminko v postýlce a počkala než usne starší a když miminko neusnulo a začalo brečet ,šla jsem s ním do obýváku,aby nevzbudilo starší ségru,po dobu 6 ti měsíců jsem společne uspávání neřešila ,já hlavně chtěla ,aby si miminko zvyklo na režim,tak jsem je začínala uspávat společně a buď miminko usnulo nebo ne,a po dobu šestinedělí,jsem to vůbec neřešila, starší dceři ji pláč naštěstí nebudil

sanoela
13. lis 2022

@zrzinda děti mám od sebe 21mesicu. Uspávání jak kdy, nekdy uspim mimco a starší kouká na pohádku, jindy uspim prvne starší, stačí ji, že tam jen sedím a u toho mimco chovám,.houpu v nositku. Když bylo mimco malinký, tak jsem ho měla položené v posteli u starší a usínali i spolu. No chce to občas pevný nervy

Strana
z2