Jak zvládnout vzteklé dítě v batolecím věku?
Už si nevím rady. Malemu jsou dva roky. Byl naprosto úžasný zacel venku hezky chodit, poslouchat hezky si hrát až na pár scén byl prostě klasické hodné dítě. Teď posledních 14 dní je to děs. Neustále rev a vztekani. Úplně u všeho několik hodin denně. Chce ven... řev.. tak se obleču a jdeme ven se slovy že pokud bude zlobit půjde se domu. Během dvou minut histerie že nemůže jezdit tříkolkou po silnici. Valí se po zemi a řev a nic nepomůže takže jdeme domů a takhle.je to furt takže venku tráví tak 5 minut.
Doma to stejné, chvíli si hraje směje se a pak histerie. Takže je u nás doma několik hodin rev a řev já na to nemám nervy. Jsem v 9 měsíci a mám teď doma hrozného spratka. Má trpělivost je na bodu mrazu není mi dobře a foto doma neustalej rev. Fakt nevím co sním mam dělat co tak najednou taková změna 🤷zajímavé že prý babičkam se venku nevzteka
@lidija1234 Smích do obličeje taky špatně zvládám. Ale přijde mi, že je to spíš obranná reakce.
Tak hlavně nedávám tresty, které jsou nevýhodné pro mě. Když chci být s dítětem venku, tak mu nedám trest, ze se půjde domu. Vzala bych odrazedlo a případně by musel za ruku. To bych zkoušela pořád a pořád dokola. U nás je to taky tak, něco pochopí hned, něco snad vůbec, něco na chvíli ano a pak se k tomu zase vrátí. Taky mam čerstvého dvouletaka. Co se týká vzteku, tak kdyz se fakt jen vzteká, tak ho odvedu na chodbu (je to hned vedle obývacího pokoje, žádné dveře nejsou zavřené, mám ho na dohled). A řeknu mu, ať přijde, až přestane řvát. Překvapivě to v tomhle věku pochopil. Chvíli si zařve, pak přijde, ukazuje si na pusu a prý nene. Jakože už nerve, málo ještě mluví. Takže to fakt chce zkoušet, co zabere. U nás z obětí u vzteku obr děti šíleli, řeč s nimi je taky až po akci.
No nevím kdyby se chvíli vztekal tak to neřeším ale zase jdeme ven potřebovala.jsem někam.prejet a on chtěl.jit asi na hřiště před barákem a histerie ale celou cestu až na autobus se.mi valí po zemi řve, chytá mě..... vysvětlují vysvětlují že půjdeme na jiné hřiště nic prostě scéna a řev a já fakt nebudu hodinu sedět na zemi a čekat az se uklidni.... chybí mě to skvělé mimco co to bylo teď jsem z něho akorát nešťastná...

@gbp Prý se to tak do dvou měsíců ve školce trochu srovná, taky se nám to s nástupem do školky umocnilo 🙂