icon

Jsem už vyřízená z dcery…

29. čer 2021

Holky píši anonymně, je mi to trapný..
mám 8 měsíční dceru a jsme samy. Má úplně všechno.. ale i tak ji nic nezajímá. Skoro vůbec mi nespi, ven se mi ani chodit nechce, protože z 3 hodinové procházky spi jen jednou tak 15 min a zbytek prorve, furt chce byt u mě. Nedokážu pochopit jak někdo třeba si hraje nebo jim čte..já s ni sedím a ukazuji hračky a ji to vůbec nezajímá, ona leze jen po mě.. kdybych ji měla číst tak to je úplně bez šance. Spi u sumu a u prsa. Je plně kojená. Lezime na posteli, ze si fakt potřebuji na 5 min oddychnout a ona po mě leze jak pijavice, dam ji sednout vedle mě a dam ji hracku začne rvat a opět se po mě sapat.. jsem už hotova, na wc, do vany nic nemůžu hned za mnou leze a řve, když jim nesmim sama, jinak řev a když je u mě, leze mi do jídla, proste mě ani najíst nenechá, furt řve a potřebuje byt na mě, u mě a nebo u prsa.. už mě to fakt nebaví.. jsem úplně vyrizena, dokáže byt vzhůru i 5 hodin, uspavam ji třeba 2 hodiny a z toho mi pak 15 min spi a má plno energie, ale já jsem úplně k.o.. na hlídání k moji mamce je vyloučeno, tak by se zblaznila.. jak někoho vidí řve a hned jde ke mě.. každý den, od rána do večera furt je u mě, na me a když usne tedy venku a chci si odpočinout, tak nesmim prestat vést kočár, jinak je vzhůru.. takže furt a furt v jednom kole. Kdy ja si naposled v klidu sedla a dala kávu nebo nezamestnala ruce, nevím… měl to někdo taky? Jak jste to zvládly? Děkuji 😢

Strana
z2
marge_s
29. čer 2021

mozna bych zkusila spis ten satek, to babybjorn je desne nepohodlny (o zdravi nemluve), viselec za rozkrok...ja bych v tom taky nevisela :D kdybys ji uvazala hezky celem k sobe, aby se privinula, ten satek ji jakoby obejme....treba bych si ho byt tebou zkusila pujcit. Muze se stat, ze se v tom bude citit blbe - ted v lete se potit, nebo moc upnuta atd....ale fakt to stoji za zkousku. (ja teda takova supermanka co s tim uklizi nebyla, na to mam moc slaba zada a prekazelo to a bala jsem se, ze ji u vareni oparim apod...), .ale na ven misto kocaru, super alternativa. nebo pri uzkosti ponosit...fajn pomocnik

marge_s
29. čer 2021

ještě mě napadlo, s tím povidaním a procházkama ...možná jsi i trochu uvolněnější když jdeš s někým. Vím, ze kdyz jsem se hooodne soustredila na to, ze "zase bude rvat", tak se to hrozne prenasi i na to dite. Oni maji nejake radary a casto to vyciti.

elizsebik
29. čer 2021

Čao, a odkud jste?
My máme moc hodného ale moc aktivního a zvedaveho 8m syna, je fakt Šídlo... Spí dobře, ale když je vzhůru, tak mám s ním furt hrát, číst apod.

Já to píšu k tomu, že bych zkusila najít někoho stejného věku, a hodit navzájem na návštěvu nebo ven se valit na dece.

jeyre
29. čer 2021

Měla jsem to tak s mladším, bylo to strašně náročné... až cca ve dvou letech začal akceptovat i tátu nebo babičku, a to je moje máma fakt skvělá akční babička, co si s ním bude hodinu stavět a bourat kostky. Spánek do roka skoro neexistoval, ale hodně se to zlepšilo, když začal chodit, tím se unavil a přes den spal třeba 1-2 hodiny (do té doby naprosté sci-fi). Teď už má skoro tři a pořád je to mazel, usíná výhradně se mnou a denní spánek pomalu odbourává...ale oproti tomu prvnímu roku je to pohoda 😁 Chci tím říct, že i takové děti jsou normální a jednou je to přejde, ale je to fakt vyčerpávající.

autor
29. čer 2021

@marge_s moc děkuji za radu, ten satek bych možná ze fakt zkusila jen do kolika je let prosim?
A ano s těmi procházky, naprostý souhlas, jen mě někdy nebaví ty kecy těch známých, ze si koupily blby make-up a já resim co mala bude mít k obědu. Víš jak to myslím 🙄 takže radši chodím sama

autor
29. čer 2021

@elizsebik já jsem až za Prahou…

autor
29. čer 2021

@jeyre Děkuji moc.. někdy má dny kdy spi pres den i 2 hodinky, dnes je třeba docela dobra, od 7 teda až do 11 byla vzhůru, ale pak usnula na 2 hod, měla obidek, dezert a hrály jsme si a teď vytuhla… tak snad to už bude lepší..

marge_s
29. čer 2021

jak já s tebou soucitim s tím make upema recma :D
Oficialne snad do tri let +-, spis asi co uneses :D (Jsou i pujcovny, poradi, pujci)

autor
29. čer 2021

@marge_s super, děkuji moc ❤️ Ze? Já se taky rada maluji a oblikam, ale nemusim to všude cpát, já řešila koliku když měla mala a ony “no jako hele v h&mku mají slevy, tak jsem tam šla jako joo..” a já v hlavě tyjo babycalm a ještě co dal😅 já proste jak jsem se stala matkou, tak proste mám už priority jinde než, ze je parfém ve slevě 🤥

codal
29. čer 2021

Zkoušela jsi bílý šum? Třeba má ráda nějaký ruch kolem sebe..

autor
29. čer 2021

@codal Usina jenom v při něm 🙂 jedna paní mi to poradila v 3 mesici a od te doby bez nej neusne, diky bohu za nej❤️

marge_s
29. čer 2021

Sleva na parfem 😅 👍 jj, to znam.,...btw, to rikam casto i svymu manzelovi "ze bych chtela mit jeho starosti" :D jine priority , ze

autor
29. čer 2021

@marge_s přesně, ti co nemají děti a nebo chlapi, to mají strašně lehké. Jak nejde třeba o zdraví malé, rodiny, o finance atd, tak říkám.. nejde o nic. Starosti, ze jsou někde slevy atd.. já jsem asi jiná. Na fb jsem ve skupině Lindex maniacky a první co vidim, ze prý je sleva a ženský už od 6 ráno vzhůru a kupujou, protože je sleva.. ehm pardon, já v 6 hodin ráno, kojim, prebaluju, oblekam a jdu vařit oběd 😅🤥

konidana
29. čer 2021

Satek je super! Kdyz vam bude vyhovovat... Je univerzalni nejen jako nositko, ale i jako deka , podlozka, houpacka apod. Ja mela tkany univerzal a deti jsem v nem nosila od narozeni cca do 2 az 3 let, vyjimecne i ctyrletou. Dcera mi od 1.5 roku nespala, a do te doby jen v kocaru, ale v zime ve 2 letech si musela odpočinout nebo by jedna z nas nedozila vecera, a tak jsem ji na poledna brala na 30minut ven do satku😅

autor
29. čer 2021

@konidana a nějaké doporučení prosím? 😊🌸

konidana
29. čer 2021

Jak pisou vyse, zkus a uvidis. Ale pujc si ho aspon na par dni, za hodinu prd poznas a dite si taky treba nestaci zvyknout

autor
29. čer 2021

@konidana Jasne, děkuji. ❤️

sbabeta
29. čer 2021

Když jdete ven s kočárkem a chceš, aby spinkala, zkus si s někým telefonovat. To fungovalo na syna. Pro to mrně je to nuda, ještě větší, než když si povídáš s někým, kdo jde s vámi.

katinka24
29. čer 2021

Je to úplně normální. Každé dítě je prostě jiné. Máme to podobně nebo spíš měli, čím byla malá starší tím to bylo lepší, musíš vydržet..a chápu je to náročné a vysilující, ale bude lépe...🙂

zuzekk
30. čer 2021

Zkusnositko.cz

treasurka
30. čer 2021

A rve jako ze place nebo jako ze knoura? Pokud by to byl plac se slzami, tak ji mozna neco boli, zuby a tak, ale jinak mi to co popisujes prijde jako bezne drazdivejsi dite + obdobi separacni uzkosti. Jedna z mych dcer byla velmi podobna. Musi se to proste vydrzet, prejde to. Prijde mi, ze kdyz se s tim mama smiri, a prestane ji vnitrne odstrkovat a porad cekat kdy uz od ni bude mit pokoj, tak to taky pomuze. Ony to ty deti podle me vyciti, uzkost se tim zesili, tim se zesili to pobrekavani, a je to takovy kruh...

Strana
z2