Jsem už vyřízená z dcery…
Holky píši anonymně, je mi to trapný..
mám 8 měsíční dceru a jsme samy. Má úplně všechno.. ale i tak ji nic nezajímá. Skoro vůbec mi nespi, ven se mi ani chodit nechce, protože z 3 hodinové procházky spi jen jednou tak 15 min a zbytek prorve, furt chce byt u mě. Nedokážu pochopit jak někdo třeba si hraje nebo jim čte..já s ni sedím a ukazuji hračky a ji to vůbec nezajímá, ona leze jen po mě.. kdybych ji měla číst tak to je úplně bez šance. Spi u sumu a u prsa. Je plně kojená. Lezime na posteli, ze si fakt potřebuji na 5 min oddychnout a ona po mě leze jak pijavice, dam ji sednout vedle mě a dam ji hracku začne rvat a opět se po mě sapat.. jsem už hotova, na wc, do vany nic nemůžu hned za mnou leze a řve, když jim nesmim sama, jinak řev a když je u mě, leze mi do jídla, proste mě ani najíst nenechá, furt řve a potřebuje byt na mě, u mě a nebo u prsa.. už mě to fakt nebaví.. jsem úplně vyrizena, dokáže byt vzhůru i 5 hodin, uspavam ji třeba 2 hodiny a z toho mi pak 15 min spi a má plno energie, ale já jsem úplně k.o.. na hlídání k moji mamce je vyloučeno, tak by se zblaznila.. jak někoho vidí řve a hned jde ke mě.. každý den, od rána do večera furt je u mě, na me a když usne tedy venku a chci si odpočinout, tak nesmim prestat vést kočár, jinak je vzhůru.. takže furt a furt v jednom kole. Kdy ja si naposled v klidu sedla a dala kávu nebo nezamestnala ruce, nevím… měl to někdo taky? Jak jste to zvládly? Děkuji 😢
ještě mě napadlo, s tím povidaním a procházkama ...možná jsi i trochu uvolněnější když jdeš s někým. Vím, ze kdyz jsem se hooodne soustredila na to, ze "zase bude rvat", tak se to hrozne prenasi i na to dite. Oni maji nejake radary a casto to vyciti.
Čao, a odkud jste?
My máme moc hodného ale moc aktivního a zvedaveho 8m syna, je fakt Šídlo... Spí dobře, ale když je vzhůru, tak mám s ním furt hrát, číst apod.
Já to píšu k tomu, že bych zkusila najít někoho stejného věku, a hodit navzájem na návštěvu nebo ven se valit na dece.
Měla jsem to tak s mladším, bylo to strašně náročné... až cca ve dvou letech začal akceptovat i tátu nebo babičku, a to je moje máma fakt skvělá akční babička, co si s ním bude hodinu stavět a bourat kostky. Spánek do roka skoro neexistoval, ale hodně se to zlepšilo, když začal chodit, tím se unavil a přes den spal třeba 1-2 hodiny (do té doby naprosté sci-fi). Teď už má skoro tři a pořád je to mazel, usíná výhradně se mnou a denní spánek pomalu odbourává...ale oproti tomu prvnímu roku je to pohoda 😁 Chci tím říct, že i takové děti jsou normální a jednou je to přejde, ale je to fakt vyčerpávající.
@marge_s moc děkuji za radu, ten satek bych možná ze fakt zkusila jen do kolika je let prosim?
A ano s těmi procházky, naprostý souhlas, jen mě někdy nebaví ty kecy těch známých, ze si koupily blby make-up a já resim co mala bude mít k obědu. Víš jak to myslím 🙄 takže radši chodím sama
@elizsebik já jsem až za Prahou…
@jeyre Děkuji moc.. někdy má dny kdy spi pres den i 2 hodinky, dnes je třeba docela dobra, od 7 teda až do 11 byla vzhůru, ale pak usnula na 2 hod, měla obidek, dezert a hrály jsme si a teď vytuhla… tak snad to už bude lepší..
jak já s tebou soucitim s tím make upema recma :D
Oficialne snad do tri let +-, spis asi co uneses :D (Jsou i pujcovny, poradi, pujci)
@marge_s super, děkuji moc ❤️ Ze? Já se taky rada maluji a oblikam, ale nemusim to všude cpát, já řešila koliku když měla mala a ony “no jako hele v h&mku mají slevy, tak jsem tam šla jako joo..” a já v hlavě tyjo babycalm a ještě co dal😅 já proste jak jsem se stala matkou, tak proste mám už priority jinde než, ze je parfém ve slevě 🤥
Zkoušela jsi bílý šum? Třeba má ráda nějaký ruch kolem sebe..
@codal Usina jenom v při něm 🙂 jedna paní mi to poradila v 3 mesici a od te doby bez nej neusne, diky bohu za nej❤️
Sleva na parfem 😅 👍 jj, to znam.,...btw, to rikam casto i svymu manzelovi "ze bych chtela mit jeho starosti" :D jine priority , ze
@marge_s přesně, ti co nemají děti a nebo chlapi, to mají strašně lehké. Jak nejde třeba o zdraví malé, rodiny, o finance atd, tak říkám.. nejde o nic. Starosti, ze jsou někde slevy atd.. já jsem asi jiná. Na fb jsem ve skupině Lindex maniacky a první co vidim, ze prý je sleva a ženský už od 6 ráno vzhůru a kupujou, protože je sleva.. ehm pardon, já v 6 hodin ráno, kojim, prebaluju, oblekam a jdu vařit oběd 😅🤥
Satek je super! Kdyz vam bude vyhovovat... Je univerzalni nejen jako nositko, ale i jako deka , podlozka, houpacka apod. Ja mela tkany univerzal a deti jsem v nem nosila od narozeni cca do 2 az 3 let, vyjimecne i ctyrletou. Dcera mi od 1.5 roku nespala, a do te doby jen v kocaru, ale v zime ve 2 letech si musela odpočinout nebo by jedna z nas nedozila vecera, a tak jsem ji na poledna brala na 30minut ven do satku😅
@konidana a nějaké doporučení prosím? 😊🌸
Jak pisou vyse, zkus a uvidis. Ale pujc si ho aspon na par dni, za hodinu prd poznas a dite si taky treba nestaci zvyknout
@konidana Jasne, děkuji. ❤️
Když jdete ven s kočárkem a chceš, aby spinkala, zkus si s někým telefonovat. To fungovalo na syna. Pro to mrně je to nuda, ještě větší, než když si povídáš s někým, kdo jde s vámi.
Je to úplně normální. Každé dítě je prostě jiné. Máme to podobně nebo spíš měli, čím byla malá starší tím to bylo lepší, musíš vydržet..a chápu je to náročné a vysilující, ale bude lépe...🙂
Zkusnositko.cz
A rve jako ze place nebo jako ze knoura? Pokud by to byl plac se slzami, tak ji mozna neco boli, zuby a tak, ale jinak mi to co popisujes prijde jako bezne drazdivejsi dite + obdobi separacni uzkosti. Jedna z mych dcer byla velmi podobna. Musi se to proste vydrzet, prejde to. Prijde mi, ze kdyz se s tim mama smiri, a prestane ji vnitrne odstrkovat a porad cekat kdy uz od ni bude mit pokoj, tak to taky pomuze. Ony to ty deti podle me vyciti, uzkost se tim zesili, tim se zesili to pobrekavani, a je to takovy kruh...

mozna bych zkusila spis ten satek, to babybjorn je desne nepohodlny (o zdravi nemluve), viselec za rozkrok...ja bych v tom taky nevisela :D kdybys ji uvazala hezky celem k sobe, aby se privinula, ten satek ji jakoby obejme....treba bych si ho byt tebou zkusila pujcit. Muze se stat, ze se v tom bude citit blbe - ted v lete se potit, nebo moc upnuta atd....ale fakt to stoji za zkousku. (ja teda takova supermanka co s tim uklizi nebyla, na to mam moc slaba zada a prekazelo to a bala jsem se, ze ji u vareni oparim apod...), .ale na ven misto kocaru, super alternativa. nebo pri uzkosti ponosit...fajn pomocnik