Kdy přestávají batolata házet vše na zem?

30. říj 2020

Jen dotaz - kdy vaše batolata přestala házet věci na zem nebo všechno strhavat hned dolu? Mý rok a půl starý dítě, cokoli dostane nebo vezme do ruky, zahazuje. Už jsem z toho občas na nervy. Jí oběd, z ničeho nic tu misticku s jidlem vezme a hodí na zem. Pije z flašky, když dopije, flašku odhodí přes celou mistnost. Prohlížíme knížky, vezme ji do ruky a knížka hned letí. Občas je rychlejší nez já, takže mi lapne mobil nebo foťák. Když to nestihne zahodit, tak ji to jdu vzít z ruky, než k ní dobehnu, flák na zem. Jak dlouho bude tohle období trvat? Bych si taky ráda třeba dala sklenku na stůl a nemusela všechno jen hlídat. Někdy se už taky dostávám do stadia, že jí tu věc nechám, ať ji klidně rozmlati. Kdy to bude lepší?

amazonkajanik
30. říj 2020

Vitej do klubu 😂 a není nic lepšího,než když vezme venku flašku a mrskne ji zrovna do bahnite louže,kterou mijime . Nebo vezme těžkou masinku a hodí mi ji na nohu. A k tomu trhá knihy. Jakmile je zalepim,izolacku do 2dnů sunda a cupuje dál

pe_tu_ss_ka
30. říj 2020

Malému budou v prosinci 2, a drží ho to stále.. už tedy v menší míře, ale pořád.. včera letělo vajíčko 🙊

jjasmina
30. říj 2020

Nooo jako nevim zrovna jsou tu děcka od segry 5 a 7 a je tu bordel jak v tanku 😀

squezy
30. říj 2020

Mam 20 měsíční dvojcata a uz se občas stane, že než to hodí na zem, tak kdyz řeknu "podej mi to", že mi to opravdu podaji. Už u nás byla jednou sousedka pod nami, že furt kluci s něčím hází, že už to nevydrží :D :D Snažíme se jim to furt vysvětlovat a uz to celkem funguje, ale 100% to ještě není. Vydrž, budr hůř ;)

autor
30. říj 2020

Tak to jste mě teda moc nepotesily😁

meronym
30. říj 2020

Neumim rict, kdy presne to skonci, ale trilety syn uz tohle nedelal. Ted mu jsou ctyri a uz je fakt rozumny. Takze vydrzet, bude lip!

atekram42
30. říj 2020

To je asi hodně individuální, naše 1,5 letá to třeba nedělá už hodně dlouho, tak kolem roku možná. Takže to se předpovědět asi nedá 🙂

autor
30. říj 2020

@atekram42 ani ze stolu třeba nic nerve dolů a tak? Když míjí kytku, nechce ji hned orvat?

meronym
30. říj 2020

Tohle tedy syn nedelal nikdy.

hanka_12345
30. říj 2020

Se to sem uplne bojim napsat🤣 3 roky a nic moc teda 😀😀😀

berenika39
30. říj 2020

Přestane s tím, až jí to přestaneš zakazovat a naopak jí nabídneš milion možností něco někam házet, něco shazovat...je to období, objeví novou věc a nutně to musí zkoušet - je to tak dobře, je to přirozené a dokonce žádoucí.
Zamez tomu, aby dítě dělalo to, co nechceš, myslím tím házet jídlo na zem, a nabídni hru - na stůl dej míčky a spolu se vyblbněte. Nejde to přeprat, jde si to užít.

autor
30. říj 2020

@berenika39 Já jsem to zkoušela, ale nějak to nezafungovalo. ☹️ Od ty doby, co byla schopna si stoupnout, tak ji učím, že na zásuvky se nesahá. To už je cca 8 měsíců. Nejdřív jsem vysvetlovala, pak zvyšovala hlas, dala přes zadek......pak se snažila odnaučit hrou, nepomohlo..... Dneska zase. Z ničeho nic letěla a sahala na zásuvku a smala se u toho. Nevím co dělám prostě špatně. To samý třeba ty kytky v květináčích. Ne že by to dělala každéj den, zlepšuje se to, ale předevčírem rvala listy a pak sáhla do květináče a hlína letěla na koberec a byla všude..... To samý dost často s ochutnavanim. Že to dělaj úplně malý děti, to chápu, ale ona už takhke ochutnává asi tak rok, od ty doby co už umí ovládat ruce, takže vlastně asi už dyl. Pořád jí něco lovim z pusy, nedávno to byl mech, zatkao od dedova piva, kamínky, pexeso..... Jako je fakt, že se to lepší, ale na můj vkus pomalu. Jsem myslela, že to ochutnavani bude trvat třeba 6 měsíců, ale ne přes rok. To samý s tím házením.....

kuttu
31. říj 2020

Mojí jsou 2 roky a ochutnává pořád, podle mě máš úplně normalni zvídavé dítě...je to prostě období...

puhelin
31. říj 2020

Objevil gravitaci. A mysli si, ze podrazdenou reakci davate najevo radost. V tomhle veku nema smysl zakazovat, narizovat nebo vysvetlovat. Jeste se uci prikladem, odkoujanim. Takze vezmu tu vec a ukazu, co se s ni dela. A tak porad dokola.

atekram42
31. říj 2020

Ne, vůbec... maximálně omylem něco shodí nebo vylije a to hned uklízí nebo hledá hadr, aby to mohla utřít. Docela dobře si to nechala vysvětlit, zvědavá samozřejmě je, ale od začátku, když se něco takového stalo, tak jsem ji učila to uklízet či napravovat se mnou, prostě viděla ten důsledek. Ale zas netuším, do jak velké míry to lze ovlivnit a jak velký podíl na tom má povaha dítěte.