icon

Máte doma urážlivého partnera jako já?

11. srp 2024

Ahoj,chci se jen zeptat,nebo uz ho mam plny zuby.Mate nekdo doma urazlivce,protivu.A pak spolu i nekolik dni nemluvime a chodime okolo sebe jak cizi lidi.Za vsechno se posledni dobou urazi.No hruza.Nebo ho mam doma jen ja...

pampeliska1313
11. srp 2024

Určitě takových páru je. Za mě je ale nefunkční komunikace a v okolí nemám nikoho, kdo by to zvladnul dlouhodobě, proste stejně šli od sebe, ze se to nedalo. Je to proste určitá manipulace na kterou by se přistupovat nemělo. Jestli by řekl, Ok, sem na*ranej, večer o tom pokecame, teď mě nech - to chápu. Jestli nekomunikuje vůbec, tak bych ho s tím konfrontovala, protože tohle nikam nevede a akorát to bude bublat.

autor
11. srp 2024

@pampeliska1313 právě že vůbec nekomunikuje a vše svádí na mě.Je 2x rozvedený a s třetí ženou jen žil.Ale jsou špatný jen ženský.Zkouším o tom s ním mluvit.Hodinu seká latinu(že není uražený),a pak znova.
O víkendu už ani já se s ním nebavím,ani on semnou nemá potřebu se bavit..A přes týden oba přijdeme kole 4h z práce a prohodíme oár slov a jdeme spát.
Za všechno se opravdu urazí a mě to tak štve.Kdyby si to chtěl aspoň vyříkat.
Ale před rodinou a kamarady,to dělá jako že je vše v pohodě...

klokanka31
11. srp 2024

Co zkusit manželskou poradnu?

autor
11. srp 2024

@klokanka31 o tom nechce slyšet.Jsme spolu přes rok.Celý den vydrží na mobilu.Už na ten jeho mobil asi žárlím😳

klokanka31
11. srp 2024

Jen rok? Tohle bych čekala po deseti 😮 Tak to být tebou tak zdrhám. Jestli nemáte dítě, tak tím líp.

terezie90
11. srp 2024

Není náhodou ve znamení Štíra?🤔🙈

veru181
11. srp 2024

@terezie90 To by ho omlouvalo? 🙂

terrabithia
11. srp 2024

@terezie90 spíše panna

terezie90
11. srp 2024

@veru181 ne, právě že takhle se chovají....jednoho mám doma a mám dost🙈

guliii
11. srp 2024

@terezie90 já znám takového vodnáře. Dokáže nekomunikovat klidně týden. Jako masakr

terezie90
11. srp 2024

@guliii já znám taky vodnáře a ti, když chtějí, tak zničí úplně všechno, na čem vám záleží a jdou přes mrtvoly. Hlavně, když dosáhnou svého 😞

autor
11. srp 2024

@klokanka31 nemáme děti

autor
11. srp 2024

@klokanka31 před chvílí jsem se ho slušně zeptala,jestli se pujde koupat a on že jo.Tak jsem ještě dodala,že si přichvátneme,že než zaleze sluníčko.Aby ještě na nás svítilo.Tak se hrozně urazil,prý za to,že jsem řekla,"že si přichvátneme".
Tak už semnou zase nemluví a šel spát,protože ráno vstává.(i já).Děláme ve fabrice,ale každý jinde.y
Jsem z toho zase vedle,jen kvuli tomu se urazí...
Co máme být veselý a užívat si života

autor
11. srp 2024

@terezie90 a jak to řešíš,když je podobný povahově?

terezie90
11. srp 2024

Je potřeba si říct sama v sobě, jestli chceš ve svém životě mít takového člověka. Není to chvilkové, je to jeho povaha. Naučila jsem se, že o pozornost se nežebrá, a pokud nejsem priorita, tak prostě nejsem. Vyřešila jsem to tak, že jsme šli každý svou cestou. Nechceš mít takto toxického člověka ve svém životě, musíš žít, ne přežívat.

lilian2111
11. srp 2024

A jde o dítě nebo manžela? Ten nadpis je docela matoucí 😀🙈
Každopádně můj otec je přesně takový. Jako malou mě to strašně deptalo a hned v 18 jsem vypadla z baráku abych s nim už nemusela být pod jednou střechou. To co popisuješ dělal i mě jako dítěti. Mama odešla do práce na ranní 12 a my spolu měli tichou domácnost - nepromluvil na mě protože měl on zrovna nic moc náladu, nebo tak. Mama je z nej nešťastná dodnes a lituje že neodešla. Vzala bych nohy na ramena a odešla. Já mám z jeho přístupu psych problémy celý život s bratr totéž.

Kopnout to do zadku a nazdar.

reeeza
11. srp 2024

U nás pomohl až rozchod z mojí strany...po rozchodu jsme spolu bydleli ale nebyli spolu. Rozsvítilo se mu až když jsem ho nechala samotnýho i na Vánoce.
Došlo mu že budeli mě odstrkávat, budu odstrkávat i já jeho, protože dolízat za ním mě po nějaké době omrzelo.
Došlo mu že pokud na tom nezapracuje, zůstane na vocet.
A já samozřejmě zas zapracovala na jiných věcech, třeba tolik netlačit, dopřát mu i čas na vychladnutí, přemýšlení, bez toho by to nešlo.

autor
11. srp 2024

@lilian2111 přítele

goldenova
11. srp 2024

Dokážeš si představit další týdny, měsíce nebo roky s tímhle člověkem za těchto okolností?

autor
12. srp 2024

@goldenova no právě moc ne.Já mu dávám pořád šanci,ale tskový člověk se asi nezmění,jak vidim

reeeza
13. srp 2024

Měli jsme to tak první rok. Pomohl až rozchod z mé strany. Neuměl věci vykomunikovat, byl zahlcený, musel se to naučit. Zároveň já jsem se musela naučit netlačit a dopřát mu čas na vstřebání - v rozumné míře. Teď jsme v pohodě 🙂 ale oba jsme na sobě museli zapracovat. I ty na něj třeba působíš tak, že se stahuje, než aby se ti otevřel 🤷‍♀️ Oba byste na tom měli chtít zapracovat. Pokud ale on se sebou nic dělat nechce, doporučuji rozchod. Je to totiž toxické chování které časem dokáže vztah i tebe úplně rozežrat.