Miminko 12h v kuse vzhůru
Tak by me zajimalo, kdo vymyslel teorii o tom, ze mala mikinka spi denne 20h….. u nas je to naopak. Dcera, mesic a trictvrte, denne poslednich 14 dni naspi tak dve hodiny (a to pouze u prsu). Cely zbytek dne ji musim nosit, protoze jinak neni schopna sama existovat, stejne mi u toho noseni rve. Od narozeni spi spatne a malo, hodne place… navic spanek opravdu melky, clovek se na ni podiva a uz je vzhuru…..
Koliky jedeme od narozeni, rustove spurty, ucpany slzny kanalek, mirny reflux, mega prdiky…..obecne je mala takova neruda a vse si hned bere a rada breci. Jenze dostava strasne snadno takovy hysterak, ze prestava dychat s musim s ni klepat, aby popadla dech.
Je evidentne unavena, oci jalo cinanek, modry kruhy pod ocima, ale nezabere. Vcera rekord 12h v kuse vzhuru!!!!
Na uklidneni zkousime vse, VSE. Na brisko jsme postupne taky zkusili vse, VSE!!!! Situace porad stejna.
Popravde jsem si s ni zatim neuzila jediny den. Jsem vysilena fyzicly i psychicky. Netusim, jak ji pomoct, aby se uvolnila a nebyla neustale tak v kreci a nervozni a ubrecena….
Ted navic zacala delat bordel u kojeni, coz byla dosud jedina chvile, kdy byla sticha a odpocinula si, takze se jen vse nabaluje na sebe…… pediatrovi staci, ze dle jejo uzasne merne tabulky je vse ok a posila nas domu.
Reknete mi, ze s tim mate nekdo take zkusenost…..
@wnicka Nam spani a psychicke zdravi zachranila perova perinka. Kdyz jsem ho davala jen do kosiku, nezabral nikdy. Pak jsem nekde cetla o metode s perovou zavinovackou od Kiedronove. Zavinovacku nemam, ale doma jsem mela po starsich detech perovou perinku, udelala jsem z ni hnizdo a svete div se, maly v nem zacal spat alespon tu hodinku v kuse, musim ho teda uvozit v kosiku, ale pak spinka.
Znám, přešlo to po dvou měsících. Přes den spal jen v šátku (někdo není nosící, já také ne, nosila jsem první dva měsíce a pak už to nebylo třeba). Hodně pomohl hojdavak, používali jsme přes den do třech měsíců, pak přešel z hojdavaku do postýlky.
Když mi někdo vyprávěl, že má miminko, co jen spí a budí se na jídlo, tak jsem plakala. Ale přešlo to a u tebe přejde taky, jen musíš vydržet, pořádně jíst a požádat o pomoc okolí, bude-li to třeba. Je to náročné, člověk si to ani neumí představit, dokud nemá miminko. Některá taková jsou. Ale z mého syna se stal nakonec usměvavý chlapeček, ale je teda pravda, že se velmi lehce rozvzteka, je prostě hodně intenzivní ve všem, mění nálady klidně stokrát za hodinu. Taky to u tebe přejde.
K tomu dechu, netřásla bych. Malej když přestal dýchat a nemohl se nadechnout, maličko jsem mu foukla do otevřené pusy a on ihned popadl dech.
🍀🍀🍀🍀🍀
Ahoj, doporucuju mrknout na ig Spánek miminek. Najdeš tam spoustu užitečných rad 🙂
@veroniqess presne, hodne intenzivni ve vsem. Cokoliv dela, tak naplno. :D holt je po rodicich… taky je schopna menit svoje stavy v sekunde…. Rve a rve a nedejcha a u toho je schopna se rozhlizet po pokoji co kde lita, svetlo ji noc zajima…. A v sekunde po revu se na me podiva a vysekne takovej usmev, jakoby nic…..
@wnicka asi tě moc nepotěším, ale měla jsem to s mladší stejně a to nejhorší období trvalo tak do půl roku, než začala lézt. O dost se to i zlepšilo, jak začala pak chodit a mluvit. Ostatní mi tvrdí, že to jsou tyhle “zrychlené” děti, co trpí v těle miminka, ale nevím no. Ze vzpomínky na tyhle hysteráky bez objektivního důvodu se mi dělá zle ještě teď 🙄 koliky, nenávist k šátku, nosítku, kočárku, spaní po minutách (max půl hoďky až do 11m!) atd. Během chvilky ze spokojenýho dítěte dušení řevem a pak zase dobrý. Já k tomu měla ještě starší dceru doma a bylo to peklo 🤦🏻♀️ Tak snad to přejde dřív ✊🏻 Teď je malá pořád divoká, ale spí už dobře. Je to povaha…
Zk7s šátek nebo nositko (lepsi ušité ze satkoviny nez platna), a jdi se projít. Ta chůze ma kouzlo a ty 2-3 hod jsou balzam. Nebo zkus hačku na doma, nektery deti v ni spi hodiny, jinak ne. Odpočinek pro Tebe: kojit na boku v posteli a klidně s nim usnout. I dite, který jinak nespi vubec/obrizne/kratce spi takto tri hodiny. Některý se odpoji nebo odpojit jdou a stačí jim Tvoje blizkost, Tvoje tělo, tep, vůně. Od některých lze na větší ci mensi chvíli odejit - cítí porad Tvoji vuni a vi, ze to je i Tvuj pelech....
A Zy se bud vyspi, něco si precti nebo si pust film... Vyspane dite ma.lepsi naladu a Ty budes trochu zrelaxovana.
@wnicka zkus ji dat vycurat - mrkni na bezplenkpva komunikacni metoda, některý mimi vybadi, kdyz curaji a curaji, kdyz se zacnou kojit. A/nebo zkus pred kojenim trošku odstrikat, mozna tece moc proudem a nestíhá polykat.
Na noseni si potřebují zvyknout. Mimi vyspane v dobré nalade (ne unavené, to rve vsude, nositko pak finguje az je na nej mimi zvykle), vyprazdnene/prebalene, najezene (ale ne hned po jídle, některý stlacenim bříška muzou blinkat). Ponosit parkrat chvilku, chodit, nejlip venku, většinou si po par nosenich zvyknou.
Jsou nosenci, co tam radi večer usinaji a dvě jinak uknourane podvečerní hodiny tam spolojene stráví nez usnou, jini se nosi radi a hodne a pres den tam klidně si, ale vecerni uspavani chtějí v posteli, u prsa a rozvalit se do siroka. Nejsou ty degi stekny, ani sourozenci pri podobnym rezimu/pristupu. Vzdycky je potreba to přizpůsobit konkrétnímu diteti.
V souvislosti s kojením… používáte dudlík?
Dcera byla to samé od miminka nespokojená ,uplakaná prostě hodně náročné miminko a pak dítě..zabíralo na ni jakžtakž být v měkkém třeba ležet na polštáři nejlíp se mnou a pouštěla jsem jí bílí šum celou dobu co spala jak se vypl byla vzhůru..držím palce ať je brzy lépe🍀
@garpova porod myslim normalni, narodila se o 11 dni driv akorat…. Jinak mi praskla voda, jeli jsme, cely den jsem mela kontrakce, ale neotvirala se. Pak mi nakonec dali epidural, behem toho se ze tri centimetru stalo osm a slo se tlacit…. Mala krasny apgar skore a vse v pohode.
@wnicka může mít něco zablokované. Chodila jsem s dcerou cvičit Vojtovou a fyzio mi tehdá říkala že její kamarádka měla také miminko co pořád plakalo, nespalo a mělo blokly sval nebo něco takového. Začala cvičit a miminko bylo jako vyměněné. Nejspíš bych malou zkusila zkontrolovat.

@wnicka dcera byla to samé. Prdy, reflux i ty kanálky slzné. Ale spala v šátku na mně, takže jsem ji skoro celé dny nosila 🤷♀️ V šátku se i nakojila a spala dle potřeby. Nezkoušela jsi nosit? Jinak v postýlce to samé jako tvoje miminko. Postupně se to ale zlepšilo. Přeji pevné nervy 😊