Náhlá změna zvyku nočníkování u batolete. Proč?
Ahoj, zhruba v 19. Měsících jsem začala maliho u IT na nočník,to nechtěl ,ale zvládl záchod,tak jsem ho začala u IT na WC. Zhruba 14 dní trvalo než to za al zvládat. Další tři týdny byl přes den bez plinky ,jen na spaní. Mohla sem jet hodinu MHD nebo autem a vše v pohodě. Krásně se říkal. Ale pak přes noc se v něm něco zlomilo a začal čůrat do trenek . Ani si neřekne ,že chce dělat asi. Nachlazeny není,toby si asi jen cvrkl,ale on se normálně počura . A třebas po 20 ti min. Dávám ho po půl hod na WC ,vyčůrat se,ale s kravalem,že nechce . Ale samozřejmě ho nedokážu úplně uhlídat ,takže několikrát se za den počura. Nenapadá vás proč se to tak rychle otočilo ?
A teď se zkus vžít do situace svého syna - jak bys reagovala ty, kdyby tě manžel co půl hodiny zavíral na wecko a vynucoval si, že máš vykonat potřebu? A to té situaci ve svém věku rozumíš. Tvůj syn nikoliv.
Prostě není dostatečně zralý, aby to fungovalo. To, že se to chvíli dařilo, na tom nic nemění...
Je moc malý. Pokud rodiče tlačí takto malé dítě, aby bylo bez plenek, tak se často stává, že se začnou pocuravat. Nejčastěji jsou děti připraveni odhodit pleny mezi 2-3 rokem. Musí si na to přijít sami, musí k tomu dozrát. To je schopnost, co se nedá naučit. 🙂
@me_druhe_ja nenutila jsem ho k tomu ,prostě jsem to jen zkoušela a ono to šlo ,ale že se to tak změnilo přes noc🥺
@me_druhe_ja nenutila jsem ho k tomu ,prostě jsem to jen zkoušela a ono to šlo ,ale že se to tak změnilo přes noc🥺
@dolda80 proto říkám, je malej.. stává se to často ze dne na den u těch malých dětí. Máš dvě možnosti: buď budeš dál "otrokem", dávat ho co půl hodiny na WC, prát pocurany oblečení atp a nebo prostě vrátíš plinku a počkáš, až k tomu dozraje sám. 🙂 já jsem dceři ukazovala nočník někdy od 20m, nechtěla....přes 2,5 rokem si tam sedla, vyčůrala a od té doby klid. Pár nehod, když byla zabrana do hry a nestihla to. 🙂
A teď se zkus vžít do situace svého syna - jak bys reagovala ty, kdyby tě manžel co půl hodiny zavíral na wecko a vynucoval si, že máš vykonat potřebu? A to té situaci ve svém věku rozumíš. Tvůj syn nikoliv.
Prostě není dostatečně zralý, aby to fungovalo. To, že se to chvíli dařilo, na tom nic nemění...
@miryp tak za prvé ,není to syn ,ale vnuk kterého mám ve své péči.vychovala sem dvě holky a tohle se mě u nich nestalo a to obě už před druhým rokem neměla plenku ani jedna ,jen na noc. A vím,že klukům to trvá déle,a pak i když ho dám na WC,tak se pokaždé vyčůra a fakt hodně . Není to jen cvrknuti. Neppije nějak enormně. Proto mě to zarazi. Kdybych ho nutila na záchod a on se nevyčural ,tak potom ano ,bylo by mu to nepříjemný ,ale on vyčůra hodně a pokaždé .
@miryp tak za prvé ,není to syn ,ale vnuk kterého mám ve své péči.vychovala sem dvě holky a tohle se mě u nich nestalo a to obě už před druhým rokem neměla plenku ani jedna ,jen na noc. A vím,že klukům to trvá déle,a pak i když ho dám na WC,tak se pokaždé vyčůra a fakt hodně . Není to jen cvrknuti. Neppije nějak enormně. Proto mě to zarazi. Kdybych ho nutila na záchod a on se nevyčural ,tak potom ano ,bylo by mu to nepříjemný ,ale on vyčůra hodně a pokaždé .
@dolda80 za prvé - nemám věšteckou kouli, abych věděla, že řešíš vnuka a ne syna. Za druhé - každé dítě je jiné a každému to naskočí v tom mozku jindy. A to, že se nakonec pokaždé vymočí, neznamená, že mu to není nepříjemné. Za třetí - máš-li pocit, že jsem na tebe útočila, tak nikoliv, jen jsem chtěla, aby ses na to podívala optikou toho dítěte, to většinou pomůže pochopit, proč je dítě nespokojené.
Píšeš, že nijak enormně nepije, současně tvrdíš, že posazuješ co půl hodiny a že čůrá pokaždé fakt hodně. Zatímco fakt, že je zralý stále na pleny, by mě nechal ledově klidnou, protože na to v daném věku má plné právo, tak objemnější močení co půl hodiny, aniž by bylo spouštěno nadměrnou konzumací tekutin, by mě v klidu nenechalo...
Mela by jste na chvíli zvolnit a nechat ho být.
Očividně dle všeho, co jsem tu četla neni na to připraveny, ikdyz se zdálo, ze je.
Je prostě maly a i deti to muze stresovat, pokud ho takto neustále dáváte na wc.
Každé dítě je jine, to ze jste to zvládli s jinýma detma, neznamená, ze je to takto u všech.
Nech to chvíli být.
Ted uz nevim, u ktereho ditka se mi to stalo, mozna dokonce u obou. Desne chteli byt bez plinek, nejak kolem 2. roku. A slo jim to. A pak se zacli pocuravat. Rekla bych ze schvalne. Mam na to teorii "zjistili, ze chteji byt zpatky jeste mali". Na tu me dovedla dcera, protoze ta to ma snad u vseho. Zacne sama delat nejakou pokrocilou vec co delaji starsi deti - jupi, jsem sikovna a velika-nojo, ale ja chci byt jeste malinka-prestane delat cokoli co delat zacala. A dost okate nasledne vyzadovala opecovavani. (A v tu chvili rikala "ja jsem jeste malinka").
Vratila jsem plinky a cekala az budou zase velci.
@dolda80 Tak teď už to zase nejde. Netlač na to. Muze se učit jinou dovednost a holt potřeba říkat si čůrat se upozadila.
Dcera začala na nočník před 2. rokem. Po asi měsíci se šprajcla a vrátila jsem ji plenu, i když všude se doporučuje už nedávat. Ve 2,5 letech se sama ze dne na den odplenkovala a nehody byly jen občas.

Je moc malý. Pokud rodiče tlačí takto malé dítě, aby bylo bez plenek, tak se často stává, že se začnou pocuravat. Nejčastěji jsou děti připraveni odhodit pleny mezi 2-3 rokem. Musí si na to přijít sami, musí k tomu dozrát. To je schopnost, co se nedá naučit. 🙂