Náročné dítě. Nevíte, co s usínáním?
Ahoj ženy. Mám 15ti měsícícni dceru. Od narození je velmi aktivní. Nepatří mezi ty děti které kam položíte tak tam je i najdete. U ničeho nevydrží a často je ji jedno ze upadne. Jsem pak na konci dne ráda že si nerozrazila hlavu. Teď ji měsíc nekojim a je problém s večerním spaním. Usnula při kojení takříkajíc po večerníčku. Teď se sponuje ačkoli je najedena a nachystana na spaní. Když usne ve 21 hodin tak je to standard. Dnes usla po půlnoci. Nevím co s tím. Máte to někdo stejně?
@puhelin Ja som uplne v poriadku a na nikoho sa nevesam. Ty evidentne potrebuješ presadzovať dojčenie aj tam kde nikto o to neziada. A to je chore. To je všetko. A kym budeš ty reagovat na mna ja sa budem brániť. Vsade ma osocujes, pripadne pises nepravdy o mne. Tak s tym láskavo prestan. Tu som ta len slusne upozornila na skutočnosť. A ty si uz zacala vytahovat dávno vydiskutovane veci. Evidentne si to ty co potrebuje odbornú pomoc. Si vzťahovacna, nedokážeš prijať iny nazor, ine skúsenosti a podobne. Nebudem sa opakovať. Držím palce nech si to v sebe vyriešis a nezaťažujes iných. Ale naozaj treba požiadať o pomoc aspon blízkych ci mozno odborníka.
Mám doma to samé, jen už je teda starší, ale je to poděs. Před 14 dny jsem brečela, že jí neuhlídám, protože během dvou dnů tři úrazy, které sice dopadly nakonec dobře, ale nemusely. Jeden lehoulince uražený zoubek, protože spadla z gauče, když jsem k ní byla zrovna zády, pak rána na čele, protože jí ujely nohy po papíře a spadla na hranu dveří (já zrovna na záchodě) a pak se mi spálila o plech na tváři a to absolutně netuším, jak se stalo, protože jsme stála vedle ní, plech daleko, přesto to nějak zvládla (naštěstí jen povrchově a jen malinko). Všechny tři úrazy mohly dopadnout mnohem hůř, naštěstí nedopadly, ale máme to na denním pořádku a já si občas připadám jako neschopná matka. Je to s ní hodně náročné. Ona je hrozně šikovná, krásně mluví, je šikovná na ruce, ale prostě zbrklá po mně:(.. a se spánkem bojujeme od narození, prostě před devátou neusne a přes den už spí taky minimálně 🤦🤦🤦..
@fandysek_1 malá mi spi odpoledne cca 1 hodinu někdy 2hodiny 🙂
@codal ahoj. Malé jsme pořídili učící věž. Jen mne nenapadlo že na ni bude chtít dělat kotrmelec. Posledne jsem vařila čaj do hrnku. V domeni že je na stole od kraje daleko najednou brek. Nevím jak jí to napadlo vzít za sáček v hrnku. Některé dny bývají neskutečně dlouhé. Na chirurgii jsme zatím byli jednou...
@prejeta_zaba ptáš se co chci slyšet. Třeba to jak mám dceru zabavit. Třeba jsme v kuchyni a dcerka mi během 5minut vytaha nádobí z linky... Což by nevadilo kdyby nevadilo že se o to malem obě prizabijem... Takže jakou činnost vymyslet aby mi dcera vydržela aspoň 10 minut v klidu?
@enyty K tomu zabaveni - co ji nachystat skrinku/suplik/krabici, kde bude mit bezpecne a dostatecne lakave veci, ve kterych se bude hrabat? Samozrejme ne hracky. Ja takto davam vse mozne - hreben, naberacku, pet lahev treba i necim naplnenou (fazole/voda)...to dceru zabavi na dlouho. A pak taky miluje detskou kuchynku z ikey (ta je puvodne synova) - miluje kramareni cehokoli. Hlavne, kdyz je toho hodne.
Se spanim neporadim. Casto je to proste jen o tom, rict si, ze je to jen obdobi, a proste to prezit. Akorat ze ta obdobi jsou porad a jen se stridaji. Nechapu, jak jsem to prezila se synem a dobrovolne sla do druheho 😂 pristi tyden ma dcera rok a pres den mi spi 20-60 minut (většinou pul hodiny), uspavani je nekdy behem 10 min u prsa a nekdy za ni taky litam co 15 minut, protoze se porad budi. Navod mi na ni v porodnici nedali. Na reklamaci uz je pozde.
A s tim mlikem (vim, ze uz nekojis a mliko nemas), jen pro uplnost a nekdy pro priste treba - kolik odsajes odsavackou neni smerodatne. Mleko se vytvari na zaklade potreby a to potreby ditete a ne tahani odsavackou. Ja od pul roka neodsala nikdy nic a syna jsem kojila 2 roky, dceru momentalne rok.
@enyty Nejlepší je smířit se s tím, že ti prostě nevydrží v klidu. 15 minut v klidu vydrží prvňák, ne mimino. Dokud kramaří linku, buď ráda, že si aspoň něco stihneš udělat, jakmile se ti pověsí na nohu s ječením, je po práci. 🙈 Co nejvíc chodit ven, co nejvíc obměňovat hračky, ať nemá okoukané všechny zaráz. Hrát si sama ještě nebude, to jedině, že u ní budeš ty a ukazovat, co se s čím dělá. Nejvíc děti baví předměty denní potřeby - házet do petlahve kolíky, brčka, tahat z krabičky kapesníky, trhat papír na kousky, zavírat krabičky, dát do plechu trochu hrubé mouky a do toho třeba malé bagříky, ať si to přehrabuje...udělej jí překážkovou dráhu z matrací, různé tunely, balóny... A prostě jí vyhraď místa, která si vykramaří mockrát za den, často se tím i zabaví a pak to jen naházíš zpátky. 🤷♀️
@prejeta_zaba Asi mam doma prirodni ukaz, ale behem dne ma jednu nebo dve faze, kdy si 15 minut (spis dele) vyhraje 🙂 proste se do neceho zabere a jede. Je rada, ze ma chvili klid a neterorizuje ji bracha. Dceri bude rok
@prejeta_zaba děkuji skusim něco z toho... Je mi jasné že navydrzi dlouho... Byt mám po celém dní jako bych hodila granat. Ven s dcerou chodím... Vlastně musím protože krom ní mám ještě psa. A vím že nejít ven je katastrofa. Jsme momentálně po Covidu a tří týdenní karanténe... Tak asi i proto je to takové divoké.. Jinak děkuji 😉
@martiniquest skusim z toho cos zde uvedla..
Spoustu věcí už nehrotim ale znáš to. Někdy den blbec kdy to vše nebere konce... Jinak přitom je dcera vcelku hodné dítě. Myčku a pračku by zapínala pořád... Vím že to bude časem dobrý. Jen ne vždy je posvícení... Děkuji za typy 😉
@enyty Já tě chápu, s prvním dítětem jsem žila v domnění, že sotva začne sedět, vystačí si na zemi s hromádkou hraček a bude to paráda, pak jsem doufala v takové to "AŽ" ..začne lézt, chodit, mluvit, ...No s postupem času a dalším dítětem jsem pochopila, že tento moment asi nikdy nenastane, děti prostě nesedí v klidu a zásadně ne u hraček, takže prostě žiju přítomností a rozházené věci mě už fakt nerozhážou. 😁 Pevné nervy! 😂

@puhelin Btw.pytala sa dotycna prečo prestala dojčiť nie že ma dojcit nadalej. Ale to stačí vedieť čítať s porozumením.😉