Nespící dítě: Zkušenosti a možná zlepšení spánku?
Ahoj, mam 10 mesicni miminko. Od porodnice spanek katastrofa.. budi se x krat za noc.. ted to bylo konecne lepsi, budil se tak 3 krat a vstaval kolem sesty, pul sedmy. To trvalo tak dva tydny a ted zase se budi 10 krat za noc. Vstava kolem paty, pul sesty.. a ja uz nemuzu.. strasne me to stve a frustruje..hlavne psychicky.. pres den nejde kolikrat uspat..s tim driv problem nebyl.. ani kdyz rostly zuby. Plus je hyperaktivni a vzteklej.. doma se to neda vydrzet, takze chodime aspon 2x denne ven nebo na navstevy.. prijdu si, ze bezim nekonecnej maraton..a i kdyz ho nekdo pohlida, tak mi to stejne pomuze jenom na chvili.. no zatim je to materska spis za trest a to jsem se na to tolik tesila.. Kdo jste to mel podobne, kdy se to zlepsilo?🙏
@veronikav31 jak kdy.. nekdy da dopo hodinu dvacet, jindy 40 minut. Odpo bud hodinu nebo 40 minut.. snazim se ho po tech 40 min uspat znova, ale ne vzdy to vyjde..ted mu zas jedou zuby, zakze to je uplne zas na houby😮💨
@tehulinka91 to uz jsem taky zkousela i ruzne postylky..beze zmeny..
@andreadobro jj, u nas taky funhuje nositko anebo skakani na mici..vecer usina sam..to mu nevadi🤷♀️..teda musim ho sem tam pohladit, zazpivat a dat dudlik, ale usne bez houpani. Jinak to u nas vypada na dalsi regresi v kombinaci se zubama a vedrem, ale uz je to zase o chlup lepsi.. tak mi je uz taky lip🙂

@sinicka jasný, jak jsem psala, každé má svoje a hlavně každá maminka si to musí rozhodnout sama. Já jsem kojila rok, pak rok a půl a nakonec třetího kvůli zdravotním potížím jen 3 měsíce. A musím říct, že mě to docela pomohlo. Sice byl plánovaný, milujeme ho, ale jak se narodil, přepadla mě trochu depka, že zase na nějakou dobu uvázaná doma kvůli kojení, případně s sebou tahat miminko s sebou... A jak kojení skončilo, tak mi to sice líto kvůli němu bylo, ale vědomí, že si můžu jít třeba na delší procházku vyčistit hlavu a nemusím úplně řešit, jestli doma dítě řve hlady... má to prostě i své plusy 🙂 Jinak sice už rok nekojím, ale v posteli stejně alespoň půlku noci je se mnou a manžel zase hlídá dva starší, kteří se občas taky ještě budí 🙈 ale věřím tomu, že naše ložnice zase jednou naší ložnicí bude 🙂
At se daří, jak to nejlíp jde.