Noční pleny u dcery. Co dělat, když je odmítá?
Dobrý den, dcera v září 3 roky.
Teď se to ve mě docela Pere a opravdu nevím co mám dělat ... 🥹
Dcera měla v dětské skupince problém , od té doby se v noci zase pocuravala ,neřešila jsme dala jsem plenku znovu. A přes den jsme to nějak zvládli. Přes den se to naučila krásně , kromě i denního spaní . 🤷
Nyní ale řeším situaci kdy mi dcera prostě tahá za tu plenu po nasazení že ji nechce , a já nevím zda ji mám tu plenu nechat a nebo ji to sundat ... Pere se to ve mě . Plenku má každý den mokrou . Návyk na nočník před spaním má .
Děkuji za radu
Tohle vím, proto se to ve mě pere když pak vidím jak ji tvrdě odmítá , je schopna si ji sama i několikrát sundat a trvá si na svém že ji nechce .. že ji to vadí .. 🤷 a ráno je vždy docela dost smutná že to nezvládla .. 🤷
Já jsem syna ve 2letech budila třeba kolem 23h večer ať se jde ještě vyčůrat a potom mi vydržel do rána... Ale každé dítko je jiné, těžko radit. Hlavně jsme potřebovali rychle odlenkovat i přes noc, protože od 2,5let byl ve školce... Ale vím, že jsem ho večer ještě budila a vždycky se ještě vyčůral a zas usl 👍🏻
Dcera jak kdy, někdy si ji před spaním nechá dát, někdy ne, když si ji nechce nechat dát, nedávám, počkám až usne a tak 10 min po usnutí ji ju nasadím. V noci neprotestuje, že by ji chtěla sundat. Dcera je od miminka neposeda, plus zkušenosti z práce (klienti tělesně postižení, všelijak pokřivení), takže tu plinu nasadím, ať spí v jakkoliv poloze 🤣🤣
@martivit92 on byl ve skolce pres noc? Ja teda odplenkovala syna take kvuli skolce , ale v prirode. Strasne tam chtel jet se segrou, kdyz mu bylo 3.5r. Odplenkovani po vzajemne dohode trvalo asi 3 mesice... nocni buzeni hodinu po usnuti a pak jeste za 2h, rano take hned hnat na zachod/nocnik. Pleny jsem mu pri odnaucovani nedavala, holt sem 1x nebo i vickrat tydne prala, kdyz se nepovedlo. Tim ze mel syn velkou motivaci, tak to zvladl. Pleny tedy neodmital.
S tim mne vyucila starsi dcera(prvorozena). V 16.m se se mnou tak prala a zdrhala (chosila od 9.m) pri davani plen, ze jsem to vypustila a pleny ji prestala davat uplne. Ale ona po nedavnem odstavu skoro nepila, takze ani moc necurala. Takze tam odplenkovani probehlo v pohode.
@konidana jak říkám, každé dítko je jiné.... přes noc ne, ale spinkal tam a aby mi ho přijali, musel být bez plenek. Takže když už, vzali jsme to jedným vrzem a byl přes noc také bez plenek. Neříkám, že to bylo u nás jednoduché. Čůrání nám šlo hned, s kakáním to bylo horší a kolikrát se stala nehoda než to bylo 100% . Ale s tím se musí počítat, když se dítko učí 😊 ...
Vysvětlit jí, že celou postel denně prát nemůžeš, takže dokud se počurává, jiná možnost než plenka není. Můžete zkusit ještě látkové, ale je potřeba k nim sehnat svrchní nepromokavé kalhotky.
Kdyz mel strevni chripku a prujem a nechtel plenku, tak jsme koupili nejake specialni se superhrdinama. Vubec nevypadaly jako plenky. Jen teda byly urceny pro starsi, takze mu nesedely uplne. Nebo navlect az spi 🙂

Noční počurávání je v rámci normy až do 5 let. Pokud má plenku v noci mokrou denně, ještě k tomu pravděpodobně nedozrála a já bych jí ji dávala.