icon

Proč se syn budí stále častěji v noci?

30. zář 2024

Zdravím,
synovi bude za pár 6 měsíců a rostou nám už asi 1,5 měsíce s pauzami zoubky. Poslední dobou to ale bylo nejhorší v denním rozpoložení a krátkých spánkách. V noci ale spal vždy dobře. Budil se jen jednou za noc.
Je na UM a teď už nějaký ten týden dávám dopolední příkrm jako oběd a svačinku ovoce.
Včera poprvé jsem na lžičku nacinkala zoubek. Tak jsem si říkala, že to nejhorší máme asi za sebou.
Jenže dnešní noc byla šílená. Šel spát kolem 20 h , kolem 22h už se budil tak jsem mu před spaním dala ještě Um jak je zvykem a pak to začalo… o půlnoci, 0:30, 0:50, 1:20, 2:30, 3:00, 4:00 a pak už nevím… šílený a říkám si, jakto? Když předtím měl vlastně to nejhorší období slintání, protivný přes den, špatný spánek přes den, brek z ničeho nic, ale v noci spal vždy dobře v rámci možností
Tak proto si říkám, jakto? Čím to může být? Nebo teď ho ted zoubek bolí více?
Jo vlastně… nabízela jsem v noci čajík, ten nechtěl.. dudlík občas zabral a pak ho vyndaval a taky nechtěl a dala jsem mu úplně poprvé 1/2 dávku Panadolu a nezabralo to.. za hodinu opět vzhůru.
🙈🤷🏼‍♀️

vendy299
•
30. zář 2024

Nevím, ale přijde mi to uplne normalni :D

Mně se malá budí i ve 3 letech 2-3x, takze řešit toto u pulrocniho mi přijde usměvné 🙂

autor
•
30. zář 2024

Joo, to mi říká každý.. ale my máme spící miminko od narození , proto když je jakýkoliv výkyv, tak nevím čemu to přisoudit. Když už zoubek cinká…

majaveja
•
30. zář 2024

Také si myslím, že to může být úplně normální, syn mi takto (ne)spal cca do 2,5 let. Může klidně do půl roka spát a pak se to změní. Roste, zpracovává spoustu vjemů, rozšiřují se mu pohybové možnosti...

miryp
•
30. zář 2024

Okolo 6. měsíce věku dítěte bývá běžný růstový spurt. Může jít tedy o kombinaci zubů a spurtu.

zmrzlinka
•
30. zář 2024

Může mu těch zubů růst více najednou.Muj syn měl v roce 12 zubů.Takze od půl roku do roka jsme nespali...

patypresdevaty
•
30. zář 2024

ty další zuby jsou horší než jedničky... takže když předtím spal, neznamená to, že u stoliček a trojek bude taky. A může to být z milionu dalších důvodů - roste, vyvíjí se... nemusí spát navždy stejně dobře...