Proč se u nás nemůže spát normálně? 😶

22. srp 2023

Ahoj všem začínám být fakt už zoufalá. Syn měl před měsícem a něco 3roky. Už od mala spí špatně ale trochu marně jsem doufala, že ve 3letech to bude už lepší. Jako mimino spal s náma kvůli kojení, dožadoval se nonstop. Po roce a půl se přešlo na UM v noci spinkal už u sebe v dětské posteli a budil se cca 3x za noc na UM. Pak se zrušilo mléko a asi 14dni byl klid. Normálně spal až do rána a pak začalo peklo. Šílený hysteráky až do rána, furt se budil, noční děsy... Tak jsem ho v cca 2r4m vzala k nám do velké postele. Tohle buzení bylo i tam... Furt se budil, brečel, kopal že máme jít pryč, hysteráky že chce mámu a pak zase že jí nechce atd... Začala jsem dávat rybí olej, b komplex a ono si to fakt sedlo. Ano sice se budil, vrtil, kopal, roztahoval se ale aspoň nebrečel a nevztekal se že spaní. Jenže.... už se to nedalo. Válel furt sudy, člověk spal na šířce 30cm celou noc... No prostě nic moc. Všichni nevyspalí. Tak jsem se rozhodla, že když už je to lepší, že ho zkusíme dát zpět k němu do pokojíku kde na něj čekala postýlka. Vzal to úplně normálně, spolupracoval a těšil se do ní. První noc usnul a pak se vzbudil jednou v 1h na pití (má ho u postele ale chce ho prostě podat). No já nadšená, že asi to klaplo... No neklapalo. Je to týden a já každý večer od 1-6 vstávám i 8x... Furt mě volá, debatuje že chce jít ven, že chce jíst, že chce k oknu. Takže já prakticky spím max 4h každý den.. jestli vůbec 😭. Začínám z toho být už zoufalá. Čím by tohle mohlo být... Že takhle furt blbě spí? Nemáte někdo zkušenosti prosím 🙏 přes den je hodně akční a taky vzteklý ale to byl vždycky. Tak nevím

squezy
22. srp 2023

Začni tím, že zrušte to noční pití. Bez pití celou noc v pohodě vydrží, i když jsou teď tepla. A pak rekni partnerovi/manzelovi, at te vystrida. Ty ideálně nespi doma, ale někde u rodičů nebo dej kluka spat k babičce a ty si odpocin a vyspi se. Ja mam 4,5leta dvojcata, kluky, a byly to taky šílene noci a dodnes ten jeden nespi treba od 20h do 7h do rana sam, neexistuje. Usina ve své posteli, občas ještě se mnou nebo manželem a v noci za nami vždycky přijde, že je mu smutno. A taky vždycky šíleně cestoval po posteli, a pesti do obličeje jsem dostala a tak 🙂 Ale od těch 4.narozenin velká změna, byť to není ještě 100%,ale už všichni spíme.

ada22
22. srp 2023

Jo tohle znám a kloudnou radu nemám. A ani ti nebudu psát v kolika se to zlepšilo a doufám, že to nezakřiknu. Pár rad co nám pomohlo. Zkusila bych zrušit to noční pití. Potom opravdu ideální, aby ty jsi se někde pořádně vyspala, protože už musíš být hotová a on pravděpodobně částečně tvou rozladěnost bude kopírovat. Pak nám fungovalo, když měla dcera postýlku vedle naší postele. Ta její postýlka byla níž, takže do nás nemohla kopat, ale zároveň nás měla blízko. Ještě nám zafungoval velký medvěd s ikea ke kterému se tulí. A soí ještě přes den. Přijde mi, že dcera v noci spala lépe, když se přes den vyspala. Taky pomáhá omezit cukry.

ada22
22. srp 2023

Ještě možná, zda by mu nepomohl nějaký režim i přes den, který by ho zklidnil.

sinicka
22. srp 2023

Měla jsem doma uplně to samé, jak přes kopírák. Klukovi je 6 a stále se uspává v naší velké posteli, z kama ho pak přenášíme do pokojíku. V 90% už vydrží spát celou noc, někdy se sám napije, někdy přijde, ujistí se, že jsme doma a odejde zas spat k sobě..

martt
22. srp 2023

A přes den to máte jak se spaním? Chodí spát po obědě? U staršího pomohlo zrušit polední spánek. U mladšího jsem musela v noci stávat cca do 5 let kvůli čuráni. Nebyl schopný se na tolik vzbudit aby vstal a šel sám, vždy začal v posteli brečet a musela jsem ho na záchod donést , protože byl v polospánku.

martt
22. srp 2023

@sinicka Tohle nám dělá 12 lety syn. Tak cca 2/3× do týdne se v noci vzbudí přijde nás do ložnice zkontrolovat jestli není v bytě sam a pak jde zpátky spát do postele a nebo si lehne na gauč v obýváku a spi 🤣.

jirovapa
22. srp 2023

U nás chtějí holky mít u postele pití na noc, bez toho neusnou. A zabralo nám pořídit různá noční světla. Máme do zásuvky, vybrala si každá barvu. Pak mají zajíčky, ty si v noci vezmou a jdou s nimi třeba na wc. Na wc máme světlo, které je přidělané ke stěně na magnet a nabijí se cca jednou za týden nabíječkou na mobil. Bez toho každou noc jedna nebo druhá řvala, že nevidí na záchod apod. A teď nedávno dostali ještě od babičky takové světlo s obrázkem (také na nabíjení přes kabel) a před spaním to chtějí zapnout, samo se v noci vypne.

veronikaveruverule
25. srp 2023

Máme mráček od Fisher Price, zpívá potichu ukolébavky ale jde pustit jen jemné barevné světlo, za 15 min se sám vypne.. třeba se jen bojí..dcerka spinká sama v pokojíčku celou noc,ale mráček má po ruce kdyby náhodou.. teď ma chvíli tři roky a utíká ze tmy že se bojí, nechce sama do koupelny dokud nerozsvitim a podobně..ukazujeme si stínové zvířátka apod.myslim, že to asi přijde na každé dítě..